Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ευάγγελος Βενιζέλος στο Αγρίνιο: «Η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση» (φωτο-video)



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί δημότες Ακτίου Βόνιτσας: 




          Καλεσμένος των Αγροτικών Ενώσεων Αγρινίου και Μεσολογγίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε σήμερα το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ σε ανοιχτή συζήτηση για τον ρόλο του πρωτογενή τομέα ως μέσου ανασυγκρότησης της χώρας.
       Τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα τον «Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» και τους υπόλοιπους ομιλητές προλόγισε ο Χρήστος Κωστακόπουλος, μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εξηγώντας τον ρόλο του ως μια ανοιχτή δεξαμενή σκέψης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Αγρινίου», Θωμάς Κουτσουπιάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου –Ναυπακτίας, Παναγιώτης Ζωγράφος.......



    Ο πρώτος έκανε λόγο για αγκυλώσεις και η ανυπαρξία πολιτικής στο ζήτημα, ενώ ο δεύτερος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για συνθήκες που θα μπορούσαν να μας φέρουν ξανά στην πραγματικότητα.
     Πριν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μίλησαν ακόμη ο Αλέκος Κρητικός, πρώην γενικός γραμματέας ΥΠΕΣ και ΥΠΑΝ και ο Ξενοφών Μπρουντζάκης συγγραφέας και δημοσιογράφος, παρουσιάζοντας την δική τους οπτική για το πώς η χώρα οδηγήθηκε σε λάθος διάγνωση των προβλημάτων της.
       Παίρνοντας τον λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι δεν μας βρήκε ξαφνικά η κρίση αλλά αυτή σοβούσε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και ακόμη πιο πριν, όταν, όπως εξήγησε, χάθηκε κάθε ίχνος παραγωγής στη χώρα την ώρα που τα δημοσιονομικά μεγέθη εκτροχιαζόταν. Εξέφρασε παράλληλα τους φόβους του για τις διεθνείς συγκυρίες και το που μπορεί να οδηγήσουν οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας στην Ευρώπη σε συνδυασμό με ότι συμβαίνει στην Αμερική και την Τουρκία του Εντογάν. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια έχει πρόβλημα παραγωγής πια, και η ελληνική κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι το μνημόνια την κρίση, ενώ αναφορικά στη λύση που προτείνει είπε ότι αυτή δεν θα είναι μια μαγική συνταγή από το εξωτερικό και πως το μεταμνημονιακό σχέδιο θα το διαμορφώσουν οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις, ενώ το κράτος θα θέσει τους κανόνες και θα μειώσει τη γραφειοκρατία.






























ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: http://www.agriniopress.gr/
ΦΩΤΟ Δημοτων ακτίου βόνιτσας: ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ 

4 σχόλια:

  1. Και την κρίση ποιος την έφερε; Μην αναβαπτίζονται όλοι παρθένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την κρίση κορυφαία ευθύνη έχουν όσοι κυβέρνησαν τη δεκαετία 2000 (Σημίτης και Καραμανλής). Έβλεπαν που πάμε και δεν έκαναν τίποτε να το αποτρέψουν. Το ίδιο και οι λεγόμενες αγορές που ασφαλώς ήξεραν που πάμε και συνέχιζαν να μας δανείζουν, προφανώς γιατί είχαν τους λόγους τους. Το 2010 η Ελλάδα στην πραγματικότητα ήταν μια χώρα σε πτώχευση. Ήρθαν τα μνημόνια. Απέτυχαν και επιδείνωσαν την κρίση, με εκατομμύρια. Και με την πλειοψηφία των πολιτικών ηγεσιών να παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια, με όρους προ κρίσης εποχής, στοχεύοντας μόνο στην εξουσία. Απελπιστικά κατώτερη των περιστάσεων, θυμίζουν την θλιβερή ορχήστρα του Τιτανικού που συνέχιζε να παίζει ενώ το πλοίο βυθίζονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορώ Ακόμα μαζεύονται για το μπενι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο