Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Περιφέρεια: Νέες τεχνολογίες στους φωτεινούς σηματοδότες σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Βόνιτσα

-Νέες τεχνολογίες στους φωτεινούς σηματοδότες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Γρήγορη ενημέρωση, άμεση αποκατάσταση
-Αφορά τους φωτεινούς σηματοδότες σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας: Πάτρα, Ι.Π. Μεσολογγίου, Αίγιο, Ακράτα, Αντίρριο, Ανδραβίδα, Πύργος, Ζαχάρω, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βόνιτσα.

     Δύο νέα έργα εγκατάστασης σύγχρονων φωτεινών σηματοδοτών σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που θα παρέχουν περισσότερη ασφάλεια στους οδηγούς και στους πεζούς, αλλά θα είναι και πιο φιλικά προς το περιβάλλον, θα χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»....



    Με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εντάσσονται δύο νέες Πράξεις συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 3,2 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ΕΣΜ), τα οποία αποτελούν ένα δυναμικό τομέα με έντονες αναπτυξιακές διαστάσεις, συνδυάζοντας τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Ειδικότερα, πρόκειται για τα έργα:

1.«Εκσυγχρονισμός Συστήματος Φωτεινής Σηματοδότησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5002678 στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με συνολικό κόστος Πράξης 1.815.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
2.«Προμήθεια Φωτεινών Σηματοδοτών, υλικών Κατακόρυφης και Οριζόντιας Σήμανσης που απαιτούνται για την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου, Κανακάρη – Ναυαρίνου, Εγκατάσταση και Λειτουργία» με Κωδικό ΟΠΣ 5002261 στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με συνολικό κόστος Πράξης 1.408.800 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πατρέων.

    Η πρόσκληση εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης στις 13 Ιουλίου 2016 για υποβολή και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», κατατέθηκαν οι δύο παραπάνω προτάσεις, οι οποίες και εντάχθηκαν.
    «Τα ευφυή συστήματα Μεταφορών κατέχουν σημαντικό κοινωνικό ρόλο, σώζοντας ζωές και εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα με την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση της συμφόρησης, τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης των συστημάτων μεταφορών και την δημιουργία φιλικών και βιώσιμων κοινοτήτων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

      Όσον αφορά το πρώτο έργο θα γίνει εκσυγχρονισμός και του δικτύου των φωτεινών σηματοδοτών τόσο μέσα στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο σε ένα κεντρικό σύστημα που θα συγκεντρώνει στοιχεία και θα επιτηρεί αν υπάρχει κάποια βλάβη ώστε άμεσα να επιδιορθώνεται, σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε πως ιδίως το δεύτερο έργο είναι αναγκαίο και πρέπει να υλοποιηθεί με γρήγορους ρυθμούς επειδή αφορά την ταυτόχρονη παράδοση της Μικρής Περιμετρικής και τη Διάνοιξη της οδού Κανακάρη.

Εκσυγχρονισμός Συστήματος Φωτεινής Σηματοδότησης
   Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίζεται από 20-8-2017 έως 31-12-2019.
  Αφορά τους φωτεινούς σηματοδότες σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας: Πάτρα, Ι.Π. Μεσολογγίου, Αίγιο, Ακράτα, Αντίρριο, Ανδραβίδα, Πύργος, Ζαχάρω, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βόνιτσα.
    Το υπάρχον σύστημα φωτεινής σηματοδότησης δεν μπορεί λόγω παλαιότητας να ικανοποιήσει τις σύγχρονες απαιτήσεις για ρύθμιση της κυκλοφορίας και θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί.
     Θα αποτελείται από υπολογιστή/ές κυκλοφορίας με τα παρελκόμενά τους, ρυθμιστές κυκλοφορίας και εξοπλισμό διασύνδεσης μεταξύ τους. Το σύστημα θα δύναται να ρυθμίζει 250 ρυθμιστές κυκλοφορίας οι οποίοι θα συνδεθούν είτε ενσύρματα είτε ασύρματα με το νέο Κέντρο Φωτεινής Σηματοδότησης.
     Από εκεί θα γίνεται επιτήρηση και αναγγελία βλαβών, συλλογή, καταγραφή, ανάλυση στοιχείων κυκλοφορίας, επιλογή προγράμματος για κάθε κόμβο, εφαρμογή κυκλοφοριακών προγραμμάτων, ομαδοποίηση κόμβων, αντίστροφη μέτρηση για τους πεζούς, προμήθεια και τοποθέτηση ηχητικής διάταξης τυφλών.
     Επίσης, θα γίνει και αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών τεχνολογίας πυρακτώσεως με σηματοδότες τεχνολογίας τύπου led.

   «Προμήθεια Φωτεινών Σηματοδοτών και Σήμανσης που απαιτούνται για την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου, Κανακάρη – Ναυαρίνου»
Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από τον Δήμο Πατρέων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίζεται από 28-4-2017 έως 30-06-2019.
Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών και προμήθειας και εγκατάστασης υλικών κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.
Οι εργασίες επιβάλλονται λόγω αντιδρόμησης των οδών Κορίνθου και Κανακάρη – Ναυαρίνου.
Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένας άξονας φωτεινής σηματοδότησης, νέας προηγμένης τεχνολογίας.

4 σχόλια:

  1. Στην Κοζάνη υπάρχουν εδώ και 5 χρόνια...αλλά το πρόβλημα είναι οι 'εξελιγμένοι' φωτεινοί σηματοδότες;

    Άντε στα τσακίδια ρε νούμερα!φτιάξτε ωρεεε κάνα δρόμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΑΝΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΛΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ . ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ;
    ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ....... ΟΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο