Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πληρωμές…συμψηφισμών!

Σήμερα μπαίνει η Ενιαία Ενίσχυση-Από Δευτέρα οι παραγωγοί θα δουν τι θα απομείνει στους λογαριασμούς τους, …ελέω συμψηφισμών!
Από σήμερα αργά το απόγευμα, όπως σωστά είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα (εδώ) θα ξεκινήσουν οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων Ενιαίας Ενίσχυσης και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της  Ένωσης Αγρινίου, για την Αιτωλοακαρνανία τουλάχιστον, θα πιστωθεί το σύνολο των πληρωμών.....



Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε εντατική προσπάθεια απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες για να συμπληρωθούν οι σχετικοί κατάλογοι και αυτή την ώρα γίνεται ο τελικός έλεγχος. 
Οι πιστώσεις του αρχικού 70% της Bασικής Ενίσχυσης (της πρώτης δόσης δηλαδή της Ενιαίας) θα είναι εμφανίσιμες ουσιαστικά από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού αύριο είναι η αργία της Εθνικής Επετείου και ακολουθεί το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, το μείζον δεν είναι αυτό, αλλά η γενικότερη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με το θέμα των συμψηφισμών… και του τι τελικά θα απομείνει για τους δικαιούχους παραγωγούς. 
Πρόκειται για μια κατάσταση που ήδη προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αντιδράσεις, όχι τόσο διότι τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια και δίδονται για συγκεκριμένους σκοπούς, όσο κυρίως διότι αυτά τα χρήματα είναι που περιμένουν οι αγρότες για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους…και τις οικογένειές τους! 
Να σημειωθεί, ότι με βάση τα νέα νομοθετήματα, το υπουργείο δύναται να προχωρήσει σε συμψηφισμούς οφειλών, να κρατήσει δηλαδή τα χρήματα των δικαιούχων, πριν ακόμη αυτά φτάσουν στην τράπεζα! 
Νεώτερη Ενημέρωση: Το 70% της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης  είναι περίπου 770.000.000 ευρώ και κατανέμεται σε 567.000 δικαιούχους.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου : (α) η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος, (β) η προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016 και (γ) οι εκκρεμότητες εξισωτικής αποζημίωσης για τις αιτήσεις 2015. Παράλληλα, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία,  Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κλπ, καθώς επίσης των ιδιωτικών επενδύσεων (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση κα), του LEADER και των δημοσίων έργων. 
Υπενθυμίζεται ότι, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 2108802000 από τις 09:00 έως τις 13:00 και 1540 από τις 09:00 έως τις 18:00.
.e-ea



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο