Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αγρίνιο: Έρχονται νέες στρατιές ανέργων!

Απολύονται οι μισοί εργαζόμενοι με έγγραφο Φωτίου

«Βόμβα» στα θεμέλια των κοινωνικών δομών των δήμων της χώρας, βάζει έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βάσει του οποίου στις 31 του τρέχοντος μήνα, παύουν να λειτουργούν με το σημερινό καθεστώς οι κοινωνικές δομές, που θα έχει ως αποτέλεσμα να απολυθούν οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές και οι νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, όταν… βέβαια γίνει η προκήρυξη......
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, θα υπολειτουργούν ενώ ενδέχεται ακόμα και κάποιες από αυτές να κλείσουν. Την ίδια στιγμή οι μισοί περίπου από τους εν ενεργεία εργαζόμενους θα μπουν στις λίστες της ανεργίας, καθώς η πριμοδότηση για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ δεν θα ξεπεράσει το 50 με 55% των εν ενεργεία εργαζομένων στις δομές! Άρα, θα δημιουργηθούν νέες στρατιές ανέργων με φόντο τον εφιάλτη της φτώχειας.
Στο Αγρίνιο η μπάλα παίρνει τον Δημοτικό Λαχανόκηπο και την Τράπεζα Χρόνου, δομές με σημαντική προσφορά στα τοπικά δεδομένα. Μάλιστα στον Δημοτικό Λαχανόκηπο απασχολούνται τουλάχιστον 100 οικογένειες από την περιοχή, ενώ τους φόβους του για το μέλλον του Λαχανόκηπου είχε εκφράσει μιλώντας προ μηνός στη «Σ» για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου Γιώργος Μελιάδης.
Την ίδια στιγμή, η ΚΕΔΕ, όπως έκανε γνωστό και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ζητά από την Κυβέρνηση να δοθεί παράταση της θητείας των εργαζομένων μέχρι την πρόσληψη των νέων, ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές.
«Η παράταση που θα δοθεί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον για δύο μήνες, ώστε να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα. Εμείς ως Δήμος Αγρινίου, θα προσπαθήσουμε μέχρι τότε με κάθε τρόπο να συνεχίσουμε την λειτουργία των δομών μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο και Συσσίτια). Τουλάχιστον ένας στους δύο από τους εν ενεργεία εργαζόμενους θα χάσει τη δουλειά του. Με τον τρόπο αυτό αυξάνουν την ανεργία και βέβαια μειώνουν την δυναμική των υπηρεσιών – δομών. Εμείς έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας, καθώς στην Κυβέρνηση αυτή δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη, αφού άλλα λένε κι’ άλλα κάνουν. Πρόκειται για «βόμβα στα θεμέλια των κοινωνικών δομών» δήλωσε  στη «Σ» για το θέμα με κατηγορηματικό τρόπο, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα παρενέβη και ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, όπως από χθες διαβάσατε στη «Σ».
Πρόκειται για μία εξέλιξη που εν μέσω του κυκεώνα της κρίσης αναμένεται να δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων αν δεν αλλάξουν άμεσα οι προθέσεις της Κυβέρνησης…

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»
sinidisi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο