Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Νέοι έλεγχοι «σκαφάτων» στο Βαθυαβάλι (φωτο)


          Το γνωστό πρόβλημα με την προσέγγιση ιστιοφόρων και ταχύπλοων σκαφών στην παραλία Βαθυαβάλι της Πογωνιάς δεν σταματά παρά τους συνεχιζόμενους ελέγχους αλλά και τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου της Λευκάδας.
    Ετσι σχεδόν καθημερινά επαναλαμβάνονται οι διαμαρτυρίες λουομένων ειδικά για τα ταχύπλοα που προσεγγίζουν μέχρι την παραλία αφήνουν κόσμο ή ο χειριστής τους με την παρέα του κατεβαίνουν για μπάνιο ή για καφέ στο beach bar που λειτουργεί στην παραλία, αφήνοντας τα σκάφη τους μόλις λίγα μέτρα από την ακτογραμμή...........



      Ουσιαστικά υπάρχει διαρκώς κίνδυνος, μιας και οι χειριστές περνούν δίπλα από κολυμβητές ενώ η νομοθεσία είναι σαφής για την πρόσδεση και αγκυροβόληση των σκαφών 200 μέτρα από την ακτή, κάτι που ουσιαστικά δεν τηρείται από κανέναν.
     Προχθές Κυριακή, ημέρα αιχμής όπου η δημοφιλής παραλία ήταν γεμάτη από κόσμο, αλλά και η θάλασσα από «σκαφάτους», έγιναν νέοι έλεγχοι από το Λιμεναρχείο της Λευκάδας (φωτο), που απομάκρυνε τα σκάφη από την παραλία ενώ βεβαίωσε εκ νέου παραβάσεις.


http://www.agriniopress.gr/

2 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι Η Βαθειαβάλη και ΟΧΙ ΤΟ Βαθειαβάλι (βαθειά αβάλη: ορμίσκος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο