Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Σκληρή απάντηση του Λευτέρη Μάντζαρη στον Αντιδήμαρχο Θεόδωρο Λιβάνη σχετικα με την καταλληλότητα του νερού στον Δήμο Ξηρομέρου

Του κ. Λευτέρη Μάντζαρη
Επικεφαλής «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών»

      Έχω αρκετή ώρα που προσπαθώ να γράψω κάποια πράγματα, ως απάντηση στη λευκή κόλλα που παρέδωσε στους δημότες ο Αντιδήμαρχος. Γιατί πάει πολύ να παραδίδονται μαθήματα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και συνέπειας από τους διοικούντες με φόντο ένα Δήμο κουρελού.
     Η αρχή, είχε γράψει ένας νομπελίστας ποιητής μας, μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος.

Υ.Γ. 1:
26/9/2014:
   Ο Δήμος Ξηρομέρου, υπό νέα διεύθυνση, διοργανώνει ημερίδα με θέμα το νερό (δείτε εδώκαι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάτι "αλλάζει στο Ξηρόμερο" (εκτός από εμάς τους αλήτες που δεν αφήνουμε τους Δημάρχους να κάνουν κάτι, λέγοντας διαρκώς όχι και κάνοντας συνέχεια κριτική).

26/11/2014:
  Η Διεύθυνση Υγιεινής στέλνει έγγραφο στο Δ.Ξηρομέρου (δύο μήνες μετά την ημερίδα όπου είχαν δοθεί οι όρκοι εν χορδαίς και οργάνοις ότι όλα θα αλλάξουν) με παραίνεση να γνωστοποιηθεί στους αρμοδίους του Δήμου και στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι η κατάσταση παραμένει ως είχε και πριν την αλλαγή διεύθυνσης. Εννοείται ότι στα πλαίσια της υπευθυνότητας, της συνέπειας, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας τόφαγε το έγγραφο το μαύρο σκοτάδι (δείτε εδώ το έγγραφο και εδώ την σχετική ανάρτηση)........



18/3/2016:
Μετά από αγώνες, αντιμέτωποι με την αδιαφορία κρατικών υπηρεσιών, πιέσεων παίρνουμε στα χέρια μας και δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών της Διεύθυνσης Υγιεινής που είχαν γίνει το Σεπτέμβριο (!!!!) του 2015, μετά από 6 -7 μήνες (δείτε εδώ).
    Οι αρμόδιοι του Δήμου Ξηρομέρου γνώριζαν τα αποτελέσματα από το Σεπτέμβριο και πάλι στα πλαίσια του καθήκοντος και της ηθικής υποχρέωσης δεν έκανα κάτι ούτε για διορθωθεί η κατάσταση ούτε και για την ενημέρωση των δημοτών.
    Αφού δημοσιεύθηκε το έγγραφο κόλαφος για τους υπεύθυνους και από το φόβο των Ιουδαίων, άρχισε κάτι να κινείται πιο σοβαρά αυτή τη φορά προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Το ξαναγράφουμε ότι άρχισε κάτι να κινείται κάτι μετά τη δημοσίευση του εγγράφου της Διεύθυνσης Υγιεινής όπου φάνηκε καθαρά ότι υπευθυνότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και Δήμος Ξηρομέρου δεν πατάνε.

Υ.Γ. 2: Εμείς γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις δεξαμενές στο Καραϊσκάκη και για το θέμα αυτό δε χρειαζόμαστε ενημέρωση, τους δημότες να ενημερώσετε.

Υ.Γ. 3: Τον Μάρτιο συναντήθηκα με τον Δήμαρχο τυχαία, για δευτερόλεπτα, στο δημοτικό κατάστημα όπου μου είπε ότι θα καλέσει την αντιπολίτευση για ενημέρωση για κάποιες επικείμενες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου για το ζήτημα του νερού. Ακόμα περιμένουμε.

Υ.Γ. 4: Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα του νερού στο Δήμου Ξηρομέρου είναι σοβαρό και θέλει σχέδιο, βούληση, κόπο και χρήμα για να λυθεί. Δεν υποσχόμασταν εμείς νερό ασφαλές ποιοτικά μέσα σε έξη μήνες και μείωση της σπατάλης που γινόταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο σημερινός Δήμαρχος τα έλεγε και φτάσαμε σήμερα και τα ίδια και περισσότερα λεφτά να ξοδεύονται και περισσότερα να χρεώνονται οι δημότες και στο τέλος να μην το πίνουμε.

Υ.Γ. 5 και τελευταίο: Εμείς είμαστε εδώ και για ενημέρωση και πλάτη να βάλουμε αν χρειαστεί, όσο κρατάνε οι δυνάμεις μας, αρκεί να δούμε πράγματι σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους αρμοδίους.

Ευχαριστώ

10 σχόλια:

  1. Το νερό ειναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τα χωριά μας. Ειναι θέμα υγείας. Δεν ειναι θέμα αλληλοκατηγοριών στα σάιτ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κριτική και θέση με στοιχεία και επιχειρήματα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αφορά στην υγεία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής. Οι οποίοι δικαιούνται και ο Δήμος οφείλει να τους ενημερώσει. Απευθείας, άμεσα, υπεύθυνα, συγκεκριμένα, χωρίς αοριστολογίες και καφενειακού τύπου υπεκφυγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφισανε αυτους που τα κατεστρεψαν ολα με την ντινα,σαν νέους κ.αφθαρτους με.τον γαλουνη...τι περιμενατε δηλαδη;αυτοι ειμαστε αυτουςναξιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αντιδημαρχος των νερων με ποια ιδιοτητα οδηγει το υπηρεσιακο οχημα του Δημου.Εχει προσληφθει και ως οδηγος και αν ναι γιατι το χρησιμοποιει σαν δικο του οχημα για ολες τις προσωπικες δουλειες του.Αν δεν ειναι οδηγος διαπρατει κατα συροη αυτεπαγγελτο αδικημα να δουμε οι αρχες θα δρασουν ως ωφειλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επειδη λογω δουλειας (ειμαι κρητη εδω και τεσσερις μερες) δεν ειχα διαβασει ολο το ιστορικο με το νερο , αλλα δοθεισης αφορμης τις καταγγελιες(οπως θεωρει οτι ειναι ) του Λ. Μαντζαρ διαβασα και τα προηγουμενα.Εμεινα με ενα ερωτηματικο για τις βρυσες στο βασιλοπουλο(αν δε με απατα η μνημη μου) Δηλ (αν ειναι σωτο) σφραγισαν δυο βρυσες!!!!!!!! και μετα τι εγινε ; το ακαταλληλο νερο διοχετευονταν μονο στις συγκεκριμενες βρυσες; και αν ναι τοτε γιατι τις σφραγισαν και δεν προεβησαν σε αλλες ενεργειες(π.χ ξηλωμα η σταματημα της ροης του νερου στις συγκεκριμενες) Ακομη δεν καταλαβα κατι(ισως το IQ ειναι χαμηλο) Το προβλημα ηταν η ακαταλληλοτητα του νερου(που σημαινει οτι και στις αλλε βρυσες τοτε υπαρχει) η οι συγκεκριμενες βρυσες το υλικο τους ηταν ακαταλληλο και δημιοργουσε προβλημ; αν και το δευτερο το βλεπω χλωμο να ισχυει . Εν πασει περιπτωσει μπορει καποιος υπευθυνα να μας πει για το νερο τι γινετε και ιδιαιτερα(για εμενα) στον αστακο-.Καποια στιγμη αυτοι φουκαριαρηδες οι πολιτε (διαμενοντες και εκδρομεις) πρεπει να ξερουν να γνωριζουν να εχουν αποψη.Δηλ αν αυριο εγω αποφασισω να κατεβασω ενα ποτηρι νερο απο την βρυση μου και ειναι ακαταλληλο χωρις να το ξερω τοτε ποιος εχει την ευθυνη; Αληθεια τι μαρκα ηταν οι βρυσες να δω μηπως εχω και εγω τετοιες στο σπιτι μου να τις σφραγισω---Προβλεπω ομαδικα ντους στο κεντρικο δρομο τουα αστακου(κατι παρομοιο με τα αποδυτια γηπεδων) να κανουμε μπανιο ολοι μαζι.Αληθεια τωρα που το σκεφτομαι δεν το κανουμε , θα μας γραψουν στο GINES-------XR MPONIS(η χρ μπονης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιβανης μουρκουσης λυμπερατος και πολλα αλλα στελεχη του γαλουνη ηταν πρωτοπαλικαρα της ντινας.οση δουλεια εκαναν με την ντινα την ιδια θα κανουν κ.με τν γαλουνη,εσεις ομως περηφανοι ξηρομεριτες ειστε ικανοι να τους ξαναψηφισετε,και μετα να σκουζετε... Αυτοι απεδειξαν μια φορα πως ειναι ανικανοι,εσεις τους ξαναδωσατε ευκαιρια.λουστειτε τωρα και μην.φωναζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο γαλουνης πρεπει να ναι ο μομος δημαρχος παγκοσμιος που δεν εχει παρουσιασει ενα εργο στα δυομιση χρονια που διοικει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ Ε ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ,ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝΝΑΙΟΛΟ,ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΑΙΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ;ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΟΥ ΧΕΤΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ;Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΤΡΧΕ ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟ ΠΑΡΤΥ ΣΕ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ.ΤΟΝ ΑΙΟΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην βλέπουμε μόνο το σήμερα να δούμε και το χθες τους προηγούμενους που τα είχαν κάνει όλα τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α φιλε 9.34 επειδη οι αλλοι δεν εκαναν τιποτα ας μην κανει και ο γαλουνης ετσι;μπραβο ρε μπαγασα..μπραβο.ξαναψηφισετον μωρη πασοκαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο