Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η Καλοκαιρινή Εκδήλωση του ΚΔΑΠ Ανακτορίου: Παράδοση, μια διαχρονική αξία





        Ένα ταξίδι στα παιδικά μας παιχνίδια η γιορτή που πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ Ανακτορίου υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, την Κυριακή 19 Ιούνη στον Άγιο Δημήτριο, στη Βόνιτσα.
         Παιδικές φωνές, πανέμορφα πρόσωπα, γέλιο, χορός και τραγούδι στην πλατεία, καθήλωσαν το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί. Οι αναμνήσεις του χθές συνάντησαν το σήμερα. Η παραδοσιακή μας τραγουδίστρια, Βαγγελιώ Χρηστιά, ανεβαίνει στη σκηνή, τραγουδά, καταχειροκροτείται και τα παιδιά την ακολουθούν και συνεχίζουν......



      Παραδίδει ήθη, έθιμα, γνώσεις στη νέα γενιά, στα παιδιά μας. Κι αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν. Παιχνίδια των παππούδων και γιαγιάδων μας. Παιχνίδια της δημιουργίας, της έκφρασης, της φαντασίας, της συνεργασίας, των ανθρωπίνων σχέσεων.
     Πραγματικά, οι μικροί μας φίλοι πρωτοτύπησαν και κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στην εποχή όπου η αυλή, η γειτονιά, η πλατεία, ήταν η χαρά και η διασκέδασή μας. Και απέδειξαν πως το παρόν και το μέλλον της παράδοσής μας, είναι τα παιδιά μας.



















ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 
Κ.Δ.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΟΜΗ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
ΒΟΝΙΤΣΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Τ.Κ. 30002
Τηλ-fax: 2643023118
email: kdapanaktoriou@yahoo.gr

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥς ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο