Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Αποστολάκη τα ψέματα φτάνουν, η ματαίωση του Κέντρου φιλοξενίας μεταναστών είναι έργο των δημοτών της Παλαίρου!

Ο εισηγητής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Δημ. Παράταξη «Ανοικτός Δήμος», της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝ-ΝΟΣ (στρατηγός) γράφει: 


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Ακτίου Βόνιτσας εκτελείται !
   Αφορά την ακύρωση δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων (Hot Spot) στη θέση Ποταμάκι Παλαίρου !
   Την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περί μη αποδοχής των σκουπιδιών του Πύργου Ηλείας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, ο δήμαρχος κ. Αποστολάκης και οι συνεργάτες του Δημοτικοί Σύμβουλοι, την ανέτρεψαν από την πίσω πόρτα και σήμερα τα σκουπίδια έρχονται κατά χιλιάδες τόνους στην Πάλαιρο!
     Με το προηγούμενο αυτό κατά νου, τη νέα ομόφωνη απόφαση για την ακύρωση δημιουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας (Hot Spot) ανέλαβαν να υλοποιήσουν και εκτελέσουν με αποφασιστικότητα και δυναμισμό οι απλοί δημότες και ετεροδημότες της Παλαίρου.....



     Παρά την παντελή έλλειψη λαϊκής ενημέρωσης εκ μέρους του δήμου, ότι συγκαλείται έκτακτο Δημ. Συμβούλιο με θέμα τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο Ποταμάκι Παλαίρου, ο κόσμος το πληροφορείται από στόμα σε στόμα, προσέρχεται αθρόα σε λαϊκή συνέλευση εντός και εκτός αιθούσης του Δημ. Συμβουλίου και διαδηλώνει τη κατηγορηματική του αντίθεση αλλά και αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει τη δημιουργία αυτού του Κέντρου στη συγκεκριμένη θέση.
     Επισημαίνονται στο Συμβούλιο η αδράνεια και ανεπάρκεια του δημάρχου κ. Αποστολάκη και της ομάδος του, ο οποίος παρά το ότι είχε προειδοποιηθεί προ μηνών, από τη μείζονα αντιπολίτευση, για το ενδεχόμενο δημιουργίας Hot Spot στην ευρύτερη περιοχή του δήμου και παρά το ότι είχε στη διάθεσή του πληθώρα νομικών, οικονομικών, τεχνικών και κοινωνικών επιχειρημάτων για την αποφυγή δημιουργίας τέτοιου Κέντρου  στη θέση Ποταμάκι Παλαίρου (στις εγκαταστάσεις μη λειτουργούσης ιδιωτικής ξενοδοχειακής μονάδας), αδράνησε και αδιαφόρησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι Φορείς του μεταναστευτικού να δρομολογήσουν αποφάσεις δημιουργίας του Κέντρου. 

    Με χθεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του δημάρχου μας πληροφορεί ότι μετά το τρέξιμο του κ. Αποστολάκη και συνεργατών του στην Αθήνα ακυρώνεται η δημιουργία του Κέντρου Μεταναστών στο Ποταμάκι! 
Υποκρισία; Θράσος; Αναίδεια; 

   Μα μέρες πριν, επώνυμος συνδημότης μας, κατόπιν των ενεργειών του, είχε ανακοινώσει επισήμως τη διαβεβαίωση του Υπουργού Άμυνας ότι το Κέντρο αυτό δεν θα κατασκευαστεί !  

Κύριε Αποστολάκη τα ψέματα φτάνουν,
 η ματαίωση του Κέντρου αυτού είναι έργο των δημοτών της Παλαίρου κατά κύριο λόγο, των επώνυμων και ανώνυμων δημοτών που με την αποφασιστικότητά τους, την κινητοποίησή τους, την αξιοποίηση των προσβάσεων που έχουν σε Υπουργεία, Φορείς και Οργανισμούς και την καταξίωση και αποδοχή τους, έπεισαν για το δίκαιο αίτημα και ακύρωσαν την υλοποίηση του Κέντρου Φιλοξενίας στο Ποταμάκι. Τους ευχαριστούμε και τους προβάλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση. 

Ο εισηγητής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο
για την Δημ. Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης
Γεροκωστόπουλος Κων. (στρατηγός)

9 σχόλια:

  1. Στρατηγέ, και τις μάχες οι απλοί φαντάροι τις κάνουν αλλά αναφέρονται στους ηγέτες.
    Υπεύθυνος είναι ο ηγέτες ΚΑΙ για όσα κάνει ΚΑΙ για όσα παραλείπει .
    Ήταν σίγουρο ότι κάποιοι θα προσπαθούσαν να παραμείνουν στην επιφάνεια με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.
    Αλλά στην επιφάνεια μένουν ακόμα και οι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μασάει κουτόχορτο ο κόσμος πια. Καταλαβαίνουμε.. Ευτυχώς που ήταν ο Κουρτης και προς το παρόν το γλυτώσαμε. . Τι να πιστέψουμε ότι πήγε ο κύριος Τσακάλης να συζητήσει με τον υπουργό? ? Με τα βίας ολοκληρώνει πρόταση ο άνθρωπος. Είστε αστείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη η προσπαθεια για αντιπολιτευση αλλα δεν πιανει. Ο δημος δεν ειχε καμια εγγραφη και επισημη ενημερωση παρα μονο απο τριτους οτι πηγε το κλιμακιο της αεροποριας για ελεγχο και οι οποιοι δεν ειδοποιησαν κανενα απο το δημο. Οταν ανεφερθηκε στο δημοτικο συμβουλιο ο κ. Γεροκωστοπουλος πριν τρεις μηνες ρωτησε οτι σε περιπτωση που ερθουν εδω προσφυγες αν ειμαστε ετοιμοι να αντιμετωπισουμε την κατασταση και περα απο αυτο οι λεγομενες εγκυρες πηγες ηταν αοριστες και οχι επισημες και συγκεκριμενες. Γι αυτο λοιπον ας σταματησει αυτου του ειδους η παραπληροφορηση προς τα εξω για να φαινονται καποιοι οτι στηριζουν τους πολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην βιάζεστε για συμπεράσματα της στιγμής..... Θα έρθουν και οι καιροί των πράξεων και εκεί θα δούμε ποιος και τι ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στρατηγέ λες τη μισή αλήθεια. Πολλοί από τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τους πρόσφυγες και καλώς βέβαια, όψιμα θυμήθηκαν την υποβάθμιση της περιοχής. Πού ήταν οι κύριοι αυτοί όταν κατασκευάζονταν ο ΧΥΤΑ, πού ήταν όταν μπήκε σε λειτουργία ως χωματερή πολυτελείας, που ήταν όταν ήρθαν τα σκουπίδια από τη Ηλεία; Στρατηγέ πόσοι έχουν ρίξει προ πολλού τα λύματα τους μέσα στον αποχετευτικό αγωγό; Πού ήταν και που είναι όταν δεν έχουμε κατάλληλο νερό να πιούμε; Που ήταν και που είναι όταν λύματα των σπιτιών και των επιχειρήσεων τους πέφτουν στη θάλασσα χρόνια τώρα; Ας μας πουν κάποιοι από αυτούς πόσα χιλιάδες ευρώ χρωστάνε στο Δήμο με την ανοχή πρώην και νυν δημοτικής αρχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν κατασκευάζονταν τα κτίρια του βιολογικού δίπλα από το ξενοδοχείο και τη δημοτική επιχείρηση πού ήσαστε εσείς που φωνάζετε τώρα; Βέβαια πολλοί δεν μπορούσαν να φωνάξουν γιατί χρωστούσαν και χρωστάνε στο Δήμο, πολλοί δε επιχειρηματίες έριχναν και ρίχνουν τα λύματα τους μέσα στη θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ βγήκαν οι ανεξάρτητοι Έλληνες και έκαναν δήλωση και ο δήμαρχος μας δούλευε και μας έλεγε μέχρι την Κυριακή θα έχουμε θετικο αποτέλεσμα, θα το παλέψουμε.Τετοια μικροπολιτική εις βάρους των δημοτών τού δεν έχει ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στρατηγέ στημένη υπόθεση ήταν για να βγουν από το αδιέξοδο και τη γενική κατακραυγή που έχουν περιέλθει. Σε λίγο θα φέρουν τα σκουπίδια από τη Λευκάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστά , οι ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν βγάλει ανακοίνωση και τα δικά μας τα πρόβατα πήγαν και καλά αθηνα να συζητήσουν. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας? Πρόσεχε μόνο τα κοστολογια από τα ξενοδοχεία σας γιατί αν είναι σαν του Κατσαμπίρη 200 η βραδιά θέλετε ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο