Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απο ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
-Προστατέψτε το Θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
(ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

    Τα δύο αυτά αιτήματα μετά τα όσα απερίγραπτα, νοσηρά ειπώθηκαν και συνέβησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ στη Κατούνα την 29η Μάη 2016 και τη συνέντευξη του Δημάρχου κ. Αποστολάκη στην εφημερίδα Ακαρνανικά Νέα  του Απρίλη είναι μονόδρομος.
     Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα θέλοντας να κρύψουν την απαράδεκτη πολιτική που ασκούν, οδηγώντας το τόπο μας σε υποβάθμιση παρά το πακτωλό χρημάτων που δαπανήθηκαν μετά την 1-9-2014, έθεσε τη μείζονα αντιπολίτευση σε πολιτική ομηρεία.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη απαντήστε: 
 1)-Ποια πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στη πιθανή μεθόδευση στην αγορά του χωραφιού στη Κατούνα έναντι του προκλητικού ποσού των 214.000 ευρώ;              Γιατί αυτή η ανακοίνωση έγινε μετά την απαίτηση του υπουργείου να πληρώσουν οι Δημότες τα 177.000 ευρώ; 
      Αν γνωρίζατε κ. Δήμαρχε την πιθανή μεθόδευση όταν έγινε και την βγάζετε τώρα στον αέρα, τότε προφανώς κάποιον ή κάποιους καλύπτατε. Αν τη ξέρατε από τότε και δεν προσφύγατε στη δικαιοσύνη ή στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αφήνω τους Δημότες να σας κρίνουν.
      Αν δεν το γνωρίζατε και το μάθατε προσφάτως, οφείλετε να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάτε αμέσως στη Δικαιοσύνη......

 
2)-Τα 3.000.000 ευρώ χρέος που λέτε ότι παραλάβατε από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή τι ακριβώς αφορούν; Τα 3.000.000 ευρώ και βάλε από δικαστικές απαιτήσεις που χρωστά ο Δήμος τι ακριβώς αφορούν;

3)-Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Δήμαρχε κ. Αποστολάκη αποτελείτε από εσάς και τους τέσσερις Αντιδημάρχους. Λογικό είναι να γνώριζαν οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι τι παραλάβατε.
      Ο κ. Πάντας έχοντας το πολιτικό θάρρος καταψήφισε το απολογισμό του 2013, οι άλλοι τρείς ο κ. Στούπας, ο κ. Τσακάλης και ο κ. Σώζος γιατί δεν είχαν το πολιτικό θάρρος να καταψηφίσουν τον απολογισμό του 2013; 
     Οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αν γνώριζαν ότι παραλάβατε 6.000.000 ευρώ και βάλε χρέος και υπερψήφισαν τον απολογισμό τότε η πολιτική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. 
    Αν δεν το γνώριζαν τότε εσείς και οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι τους εκθέσατε πολιτικά γιατί προφανώς κάποιον ή κάποιους θέλετε να καλύψετε πολιτικά.
     Οφείλετε όλοι σας εξηγήσεις στους Δημότες. Γιατί θέλατε να μην οδηγηθεί ο Δήμος σε διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο; Πάντως ισχύει, ουδέν κρυπτόν υπό το ήλιο και οι Δημότες καταλαβαίνουμε πολύ περισσότερα από ότι νομίζετε.
    Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας απαιτήστε εξηγήσεις μέσα στο ΔΣ. Διαφορετικά είστε πολιτικά συνένοχοι όπως και οι τρείς Αντιδήμαρχοι.
     Βέβαια υπάρχει και το σενάριο ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης να μην είπε την αλήθεια στους Αντιδημάρχους. Προσωπικά δεν το πιστεύω.

4)-Οι περιβαλλοντικοί όροι για τη κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας δεν τηρήθηκαν. Γιατί δεχθήκατε την έναρξη λειτουργίας του, τη μεταφορά σκουπιδιών από Ηλεία και κατά την δική μου εκτίμηση από τη Λευκάδα; Εφόσον δεν έγιναν αυτά για τα οποία υπεβλήθηκε πρόστιμο στο Δήμο 9.000 ευρώ ενόψει καλοκαιριού αντιλαμβάνεστε τους κινδύνους; Ποιος ελέγχει τι είδους απορρίμματα καταλήγουν στο ΧΥΤΑ; Πως θα σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα;

5)-Οι περιβαλλοντικοί όροι που αφορούν το έργο Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου –Δέπος –Πογωνιάς και τις κτιριακές εγκαταστάσεις  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ. Τούτο αποδεικνύεται από το φάκελο που κατάθεσα στη Τεχνική Υπηρεσία με έγγραφα επίσημα. Τότε πως καλέσατε τους κατοίκους της Παλαίρου να συνδέσουν οικίες και επιχειρήσεις με το αποχετευτικό δίκτυο; Το πάθημα από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ-χωματερή πολυτελείας δεν σας έγινε μάθημα;

......................................

Αρχηγέ της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Φερεντίνο απαντήστε:
1)-Πήρατε μέρος στη πιθανή μεθόδευση κατά το κ Δήμαρχο; Είστε ναι ή όχι υποχρεωμένος να θέσετε το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο; Αναμένουμε και θα κρίνουμε.  
2)-Ως Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών παραδέχεσθε τους ισχυρισμούς του Δημάρχου, δηλαδή ότι του παραδώσατε χρέος και δικαστικές απαιτήσεις 6.000.000 ευρώ και βάλε; Είστε ναι ή όχι υποχρεωμένος να θέσετε το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο; Αναμένουμε και θα κρίνουμε.  
3)-Είστε αντίθετος κ. Φερεντίνο να γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος στο Δήμο από συστάσεως του μέχρι σήμερα; 
4)-Οι περιβαλλοντικοί όροι για τη κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας δεν τηρήθηκαν. Ποιός ή ποιοι από τη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου συμμετείχαν στη δοκιμαστική του λειτουργία; Ποιος χρόνος παρήλθε κατά το πρώην Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ και αναγκαστήκατε να το θέσατε σε λειτουργία; Είναι αλήθεια ότι ο πρώην  Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ παρέδωσε στον νυν πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ χρέος 400.000 ευρώ; Τι ακριβώς αφορά;
5)-Οι περιβαλλοντικοί όροι που αφορούν το έργο Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου –Δέπος –Πογωνιάς και τις κτιριακές εγκαταστάσεις  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ.     Τούτο αποδεικνύεται από το φάκελο που κατάθεσα στη Τεχνική Υπηρεσία με έγγραφα επίσημα. 
   Την βεβαίωση του πρώην Δημάρχου ότι έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου τη γνωρίζετε ασφαλώς. Σας ρωτώ ανταποκρίνονταν στη πραγματικότητα τη χρονική στιγμή που εκδόθηκε; 
    Γιατί δεν αντιδράτε στην σχεδιαζόμενη λειτουργία του έργου; Το πάθημα από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ-χωματερή πολυτελείας δεν σας έγινε μάθημα;
....................

Αγαπητοί Αναγνώστες
     Με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω ότι ο Δήμος μας είναι σε οριακό σημείο πλήρους κατάρρευσης. Το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πέσει αφάνταστα μετά και τη συνεδρίαση της 29 Μάη στη Κατούνα. Ο Πρόεδρος του ΔΣ είναι πολιτικά ανεπαρκής στην άσκηση των καθηκόντων του. Βέβαια μεγάλη ευθύνη έχουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη στάση και συμπεριφορά τους.
       Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώ απαραίτητο να τεθούν τα έξι  παραπάνω θέματα σε συζήτηση. 

    Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, τον αρχηγό της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο, τους επικεφαλείς των δύο άλλων παρατάξεων κ. Λιάπη  και το κ. Μωραΐτη και το καθένα Δημοτικό Σύμβουλο  
ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.
(Η συνέχεια με το δεύτερο μέρος της επιστολής την άλλη εβδομάδα.)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η λαϊκή συνέλευση της Πογωνιάς ομόφωνα αποφάσισε και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε μεταξύ των άλλων,  να υδροδοτείτε δωρεάν με πόσιμο καθαρό νερό με βυτίο από τη Κορπή μια φορά τη βδομάδα η Πογωνιά, το Στενό και η ευρύτερη περιοχή.
   Παρακαλώ και καλώ  το Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι αποφάσεις λαμβάνονται για να υλοποιούνται.

2)-Στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ Αιτ/νιας το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 υπάρχει η εξής περίληψη διακήρυξης πρόχειρου επαναληπτικού διαγωνισμού για την Προμήθεια φυτών, δέντρων, σπόρων, φυτοπαθολογικού υλικού και λιπασμάτων για τις ανάγκες του Δήμου Αγρινίου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 9.578,40 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α  23%). 
Η δική μας δημοτική αρχή τι κάνει;  Η συνέχεια την άλλη εβδομάδα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

12 σχόλια:

  1. Πρόκειται για καραμπινάτη μεθόδευση κατασπατάλησης του Δημοσίου χρήματος. Τα χρήματα δεν πρέπει να πληρώσουν οι Δημότες. Τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν από τις πολλές τσέπες που κατέληξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θύμιο ξεκαθάρισε τη θέση σου. Διαφορετικά τα πήρες και εσύ από το χωράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ Κουφοβασίλης Θεμιστοκλής προσελήφθη με απευθείας ανάθεση την 13-6-2016 με μηνιαίο μισθό 2.500 το μήνα καθαρά, χωρίς το ΦΠΑ. Η διάρκεια εργασίας είναι 8 μήνες. ο κύριος θα πάρει καθαρά 20.000 ευρώ και οι δημότες θα πληρώσουμε και 4.600 ΦΠΑ. Συνολικά δηλ 24.600 ευρώ για 8 μήνες. ΑΔΑ 6ΠΓΒΩ6Ζ-ΠΤΩ. Δήμαρχε αυτά λένε οι νόμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγραψα κατι χωρις να βρηζω κ δ δημοσιευτηκε!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι αλήθεια ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ παρέδωσε στον νυν πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ χρέος 400.000 ευρώ;
    Ποιον εννοείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μηνιαία εφημερίδα ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ , Ιούλιος 2015.

    Ο νυν Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ της 3ης ΓΕΝ Αιτ/νιας κ Κατσαμπίρης Γεώργιος έγραψε άρθρο με τίτλο Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ.

    Ανάμεσα στα άλλα γράφει ο κ Κατσαμπίρης :

    Στις 08/12/2014 έγινε νέο ΔΣ του ΦΟΣΔΑ , στο οποίο ανέλαβα χρέη προέδρου. Μέχρι την ημέρα αυτή οι οφειλές προς τρίτους ( εργολάβους, ΔΕΗ, λογιστές κλπ) ήταν περίπου 400.000 ευρώ που συνοδεύονταν από πολλά εξώδικα , διαταγές πληρωμής, και δεσμεύεις λογαριασμών.

    Πρώτος πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ Σολδάτος και στη συνέχεια ανέλαβε ο κ Κασόλας που παρέδωσε στο κ Κατσαμπίρη.

    Αν θέλετε αγαπητέ αναγνώστη στείλτε μου την ηλεκτρονική σας διεύθυνση να σας στείλω ευχαρίστως ολόκληρη τη συνέντευξη.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    Βέβαια δεν είναι τα ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ. Ο σωστός όρος είναι Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ΧΥΤΑ, της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τσακάλης ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής επί Σολδάτου συμμετείχε και ψήφιζε σε όλες τις συνεδριάσεις της που αφορούσαν στις απευθείας αναθέσεις καυσίμων και λιπαντικών στη δική του επιχείρηση και των παιδιών του. Ο Σώζος ήταν μέλος της Οικονομικής επιτροπής επί Σολδάτου. Ο Στούπας έδειξε αλληλεγγύη στους δυο άλλους. Αυτοί και ο Σολδάτος και οι φίλοι του δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνώριζε ο πρώην αν μπορούσε να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με ιδιώτη, χωρίς την έγκριση του ΔΣ , απλά βασιζόμενος σε απόφαση του ΔΣ πρώην Μεδεώνος; (Νόμιμο - ηθικό)
    Ρώτησε ο πρώην και ο υπεύθυνος επί των Οικονομικών αντιδήμαρχος, πόσο κάνουν τα αντίστοιχα χωράφια στην ίδια περιοχή ; Αντιλήφθηκαν ότι με τη πράξη τους αυτή άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες στη περιοχή ;

    Ρώτησαν οι 2 προαναφερθέντες την δημοτική σύμβουλο που ήταν και εκτιμήτρια της εφορίας , πόσο περίπου έκανε το χωράφι ; Για να έχουν πληροφόρηση από πρώτο χέρι ; Και τι έκανε όταν άκουσε τη τιμή αυτή.
    Γνώριζε ότι η τιμή του ιδ. συμφωνητικού υποχρέωνε να καλέσει το ΣΟΕκτιμητών ;
    Όποιος διαβάσει τα πρακτικά του ΔΣ για το θέμα θα φρίξει. Εκεί θα διαπιστωθεί και η στάση του νυν δημάρχου.
    Σας αρκούν αυτά κε καθηγητά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Δημοτικός Σύμβουλος κ Καραμάνης Θωμάς φέρεται να ήταν παρών στη συνεδρίαση του ΔΣ του πρώην Δήμου Μεδεώνος στις 16-04-2010. Είσαστε παρών κ Καραμάνη Θωμά; Επίσης παρών φέρεται να ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Προδρομίτης Σωτήριος, το ίδιο ο κ Κούπλας Γεώργιος τότε Δημοτικός Σύμβουλος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ Βαρβάτος Νικόλαος. Είστε παρόντες και πάρθηκε ομόφωνα απόφαση. Απαντήστε ευθέως ναι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θύμιο στο πρώτο από τα τρία Δημοτικά Συμβούλια που έγιναν για το θέμα είπες την υπόθεση θα την πάω στον εισαγγελέα. Γιατί δεν την πήγες; Ήρθε η ώρα να μιλήσεις . Γιατί μπλέχτηκες στην υπόθεση , τις εκλογές τις έχασες και με ενδοπαραταξιακό πόλεμο. Μίλα γιατί διαφορετικά όλα είναι πιθανόν ότι συνέβησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Σολδάτος κρατώντας στο συρτάρι του επί εννιά μήνες τα χαρτιά ενώ έπρεπε να συγκαλέσει αμέσως το ΔΣ, έκανε τη μεθόδευση. Εκβιάζοντας και με παρουσία δικηγόρου με το επιχείρημα της απένταξης του έργου το ΔΣ κατάφερε να παρθεί η απόφαση για τα 214.000 ευρώ. Αυτή η αγοροπωλησία ήταν στον απολογισμό του 2013. Μαζί με τόσα άλλα που δικαιολογούσαν τη καταψήφιση του ,δεν έγινε ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος στο Δήμο . οι τρείς Αντιδήμαρχοι δεν πήγαν στο ΔΣ κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμαρχο Αποστολάκη. Τελικά έγινε μεθόδευση στην αγορά και μεθόδευση να μην γίνει ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος. Αυτή είναι η αλήθεια. Δύο μεθοδεύσεις μία από το Σολδάτο και μια από το Αποστολάκη, Τσακάλη, Στούπα, Σώζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου πλειοψηφίας και μειοψηφίας αφού δεν εφαρμόστηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το βιολογικό και τις εγκαταστάσεις του γιατί δεν αντιδράτε; Μόνο στα καφενεία και τις συζητήσεις το λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο