Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα του νερού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Αστακός , 21.06.2016
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνδημότισσες - Συνδημότες,
     Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς όλους, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη επάρκεια νερού άριστης ποιότητας.
Εμείς πιστεύουμε ότι η ύδρευση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του Δήμου να του το προσφέρει.
Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μας συνεχές και καθαρό νερό.
Όλες οι ενέργειές μας γίνονται πάντα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής ενότητας Αιτ/νίας.
Άμεση προτεραιότητά μας ήταν και είναι η υδροδότηση της πόλης του Αστακού, που αντιμετωπίζει και τα σοβαρότερα προβλήματα, τόσο στα αντλιοστάσια και στις δεξαμενές, όσο και στο εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο............



Συγκεκριμένα:
1. Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε όλο τον Μηχανολογικό και Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό των πηγών, των γεωτρήσεων, των αντλιοστασίων, καθώς και των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης όλου του Δήμου.
2. Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού αγωγού Αστακού από την θέση Άγιος Δημήτριος μέχρι την γέφυρα του Κανδήλια στα Δέκα γεφύρια στα οποία ο αγωγός ήταν πλήρης κατεστραμμένος, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη νερού στην πόλη του Αστακού. Υπάρχουν ακόμη άλλα 4 (τέσσερα) γεφύρια τα οποία θα επισκευάσουμε τις προσεχείς ημέρες.
3. Καθαρίσαμε και απολυμάναμε τις δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου, τοποθετήσαμε αυτόματους χλωριωτές και έτσι σήμερα η χλωρίωση του νερού γίνεται κανονικά σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές.
4. Περιφράξαμε πρόσφατα τις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια στις Τοπικές Κοινότητες Βασιλόπουλου, Μπαμπίνης, Αρχοντοχωρίου και Φυτειών, και αυτές τις ημέρες γίνεται δεύτερη περίφραξη στις πηγές Λάμπρα κατά τις υποδείξεις της Δ/νσης Υγιεινής προκειμένου να προστατεύσουμε την ποιότητα του νερού.
Ταυτόχρονα αναθέσαμε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τον έλεγχο της ποιότητας του νερού σε όλο το Δήμο.
Σύμφωνα με τον έλεγχο που έκανε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 13/6/2016 στην Δημοτική Κοινότητα Αστακού (σε τέσσερα σημεία), καθώς και στις Τ.Κ. Σκουρτού και Χρυσοβίτσας, προκύπτει ότι το νερό είναι Αρίστης Ποιότητας, σύμφωνα με την υπ' αριθ. Υ2/2600/2001, ΦΕΚ 892 Β'/11-7-2001 τροπ. ΦΕΚ 108/213/14-8-2001 τροπ. ΦΕΚ 630 Β'/26-4-2007 Υγειονομική Διάταξη.
Για το αληθές των παραπάνω αναφερομένων, σας ανακοινώνουμε τα σχετικά πιστοποιητικά φυσικοχημικής και μικροβιολογικής εξέτασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σας γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος ποιότητας του νερού συνεχίζεται και θα γίνει σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι όταν θα έχουμε στα χέρια μας τα επίσημα αποτελέσματα του ελέγχου θα σας ενημερώσουμε αμέσως, προκειμένου να έχετε πλήρη, υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση.

Για το Δήμο Ξηρομέρου
Ο Αντιδήμαρχος
Λιβάνης Θεόδωρος

Ακολουθούν τα πιστοποιητικά φυσικοχημικής και μικροβιολογικής εξέτασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Δείγμα από την Κεντρική Δεξαμενή Αστακού

  • Δείγμα από την περιοχή Χοβολιό (Ταβέρνα)
  • Δείγμα από το Δημαρχείο Αστακού

  • Δείγμα από τον Αστακό (οικ. Σκουτέρη)

  • Δείγμα από την Χρυσοβίτσα (παντοπωλείο Χασιώτη)

  • Δείγμα από την Σκουρτού (Βρύση Εκκλησίας)

13 σχόλια:

  1. Κύριε Λιβάνη , πρός την σωστη κατευθυνση ολα τούτα , όμως εγω στη Καντήλα πολλά χρόνια τώρα ΔΕΝ πίνω το νερο της Δημοτικής Υδρευσης..αγοράζω Κορπης....Εχετε να μου πείτε κάτι ? θέλετε να μου πείτε κάτι ??....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νερό από την πάνω κανδηλα το έχετε για μερικούς επίτηδειους πχ( λιτροβια και να ποτιζουν γελαδια) αλλά γι'αυτό δεν μιλάτε κάνετε την πάπια εσείς στην κανδηλα

      Διαγραφή
  2. sto karaiskaki nadeite ti poinoyme traora tsoyxtikan gia ta nera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Λιβανη γιατι δεν μας λετε τι θα κανετε με τις παρανομες παροχες σε συγκεκρημενο εστιατοριο στο Βασιλοπουλο. Γιατι να πληρωνουν φτωχοι πολιτες το λογαριασμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. stin sikekrimeni taberna na rotisi to galoyni kirie aytos jeri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΛΙΒΑΝΗ ΑΦΟΥ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΠΕΔΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΚΑΝΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΗΜΕΝΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΟΡΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. ΛΙΒΑΝΗ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΑΦΟΤΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ(ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ) ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕς ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΞΟΕΣ(ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ) ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 1.19μμ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑΝ ΛΙΒΑΝΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΡΩΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΓΙΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.[ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείτε λίγο το χλώριο στις μετρήσεις .Μόνο στη Σκουρτού είναι φυσιολογικό!!!στα άλλα δείγματα είναι 4 φορές επάνω από το φυσιολογικό και σε ένα άλλο είναι 0,0 !!! Αυτό η νομοθεσία το επιτρέπει;και γιατί είναι αυξημένα;επίσης τα δείγματα τα πήρε το πανεπιστήμιο η τα έστειλε ο Δήμος στο πανεπιστήμιο;,έχει μεγάλη σημασία ποιος παίρνει τα δείγματα!!!γιατί αυτές οι μετρήσεις διαφέρουν από τις προηγούμενες που είδαν το φως της δημοσιότητας;Το χλώριο δίνει λύσεις ,αν θέλουμε να εμφανίσουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, δεν επιτρέπετε όμως να έχει σκαμπανεβάσματα, πρέπει να είναι σε σταθερά όρια μόνιμα ,γιαυτό υπάρχουν σύγχρονοι μέθοδοι αυτόματης χλωρίωσης χωρίς να παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δείτε λίγο το χλώριο στις μετρήσεις .Μόνο στη Σκουρτού είναι φυσιολογικό!!!στα άλλα δείγματα είναι 4 φορές επάνω από το φυσιολογικό και σε ένα άλλο είναι 0,0 !!! Αυτό η νομοθεσία το επιτρέπει;και γιατί είναι αυξημένα;επίσης τα δείγματα τα πήρε το πανεπιστήμιο η τα έστειλε ο Δήμος στο πανεπιστήμιο;,έχει μεγάλη σημασία ποιος παίρνει τα δείγματα!!!γιατί αυτές οι μετρήσεις διαφέρουν από τις προηγούμενες που είδαν το φως της δημοσιότητας;Το χλώριο δίνει λύσεις ,αν θέλουμε να εμφανίσουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, δεν επιτρέπετε όμως να έχει σκαμπανεβάσματα, πρέπει να είναι σε σταθερά όρια μόνιμα ,γιαυτό υπάρχουν σύγχρονοι μέθοδοι αυτόματης χλωρίωσης χωρίς να παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ22 Ιουνίου 2016 στις 9:27 μ.μ.

    22 Ιουνίου 2016 - 12:46 π.μ. Μαλλον περι αστείου πρόκειτε το σχολιό σου ανώνυμε φιλε....δεν μπορω να το ερμηνευσω αλλιώς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοιτάξτε λίγο και με προσοχή τα όρια του χλωρίου .στον αστακό είναι 4 φορές επάνω και σε μια είναι 0,0 !!! δεν πιστεύω ότι την προηγούμενη έριξαν χλώριο και μετά πήραν δείγμα ,δεν το πιστεύω ,όχι, όχι, όχι, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Πάντως τόσο πολύ χλώριο αν υπάρχει σε μόνιμη βάση ,είναι πρόβλημα! Να συγχαρώ την Συμπολιτεία Ξηρομεριτών, που με την πίεση που ασκεί, στη δημοτική Αρχή έχουν χάσει τον ύπνο τους και καταφέρνει να ελέγχονται τα νερά και από την δημοτική Αρχή, έστω και με αυξημένο χλώριο. Να συγχαρώ και τον κύριο Λιβάνη που παλεύει το πρόβλημα με τα ίδια μέσα που το πάλευαν και οι παλιοί τα οποία κατηγορούσε ο σημερινός Δήμαρχος του. Κάτι είναι και αυτό ,αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Να συγχαρώ τέλος και όσους δεν πίνουν νερό από τις βρύσες αλλά δεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια και τη ασφάλεια του νερού. Τέλος, λίγο υπομονή και σε λίγο θα έρθει η εξωτερική δύναμη και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εμπλοκη μια τα αιτια πολλα....Η νικη θελει καλη προετοιμασια.Πιστευω οτι το μεγα αυτο προβλημα θα λυθει εαν δημιουργηθη μια επιτροπη απο ειδικους επιστημονες και αρμοδιους φορεις που γνωριζουν το αντικειμενο(ΝΕΡΟ).Η απορια μου ειναι οτι οι σωληνωσεις που μεταφερουν το νερο στον Αστακο ειναι καταλληλες?Ο αειμνηστος μεγας χορηγος Κωνσταντινος Δημητρουκας οταν χρηματοδοτησε το εργο δεν νομιζω να εγραψε οι σωληνωσεις να ειναι απο αμιαντο και αρα ακαταλληλο προς ποση.Θα πρεπει να αποδοθουν ευθυνες σε αυτους που εκαναν την μελετη.Ποσα λεφτα εδοθησαν απο τον δωρητη και εαν τα λεφτα ηταν αρκετα να μπουν σωληνωσεις κεραμικες η αλλο υλικο καταλληλο για την υγεια των κατοικων της περιοχης.Θαθελα επισης να τονισω γιατι εδωσαν νερο στο πλατυγιαλι,και εαν αυτο αναφερεται στη διαθηκη,επισης μια ποια αποφαση εχουν τρυπηση ορισμενοι σε διαφορα σημεια τον κεντρικο σωληνα που μεταφερει νερο στην περιοχη του Αστακου και κλεβουν νερο? Ειναι δυνατον εν ετη 2017 να παιρνουν οι κατοικοι νερο απο βυτια?Ομορφο κοσμο φτιαχνεις μονο με αληθειες!Τις αποριες μου αυτες ας της δουν οι αρμοδιοι φορεις.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο