Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης και διαπλάτυνση εισόδου στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου




ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΡΚΑΣ


      Ένα πολύ σημαντικό έργο κατασκευάστηκε με γρήγορους ρυθμούς απο την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης και διαπλάτυνσης της εισόδου στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου. 
   Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας κ. Γιάννη Χρόνη το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών και τώρα  το έργο αυτό εγγυάται την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και αλλάζει ριζικά την εικόνα του χωριού.....



     Να θυμίσουμε ότι ο δρόμος ήταν πολύ στενός, αφού τα αυτοκίνητα περνούσαν ξυστά από άλλα οχήματα και τα τελευταία χρόνια λόγω χρήσης αλλά και καιρικών συνθηκών (κυρίως βροχοπτώσεων) είχε υποστεί έντονες φθορές, εγκυμονώντας κινδύνους για τους διακινούμενους επιβάτες και τα διερχόμενα οχήματα. 
      Έτσι κατασκευάστηκε τοίχος αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους εκατό μέτρων περίπου και ταυτόχρονα έγινε διαπλάτυνση του δρόμου παρέχοντας ασφαλή διέλευση όλων των οχημάτων και αναβαθμίζοντας κατά πολύ την εικόνα του χωριού. 

    Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας κ. Γιάννης Χρόνης τονίζει: 
     "Είμαι πολύ χαρούμενος για την υλοποίηση του έργου που θα δώσει μόνιμη λύση στα προβλήματα  της εισόδου της Χρυσοβίτσας απο Τσαπουρνιά. Εδώ και πολλά χρόνια - το γνωρίζουμε όλοι - ο δρόμος βρισκόταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. 
     Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν. Με την παρέμβαση αυτή, υπάρχει ένα δρόμος ασφαλής για τους κατοίκους του χωριού και των ανθρώπων που μετακινούνται στην περιοχή.
      Ευχαριστώ, όλους όσους βοήθησαν για να έχουμε αυτή τη θετική εξέλιξη: Την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, κα Χριστίνα Σταρακά για την άμεση ανταπόκριση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη Χρυσοβίτσα, τον Αντιπεριφερειαρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Λύτρα, την πολύτιμη συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα τον κ. Νίκο Παππά προϊστάμενο Τεχνικών υπηρεσιών και τον επιβλέποντα μηχανικό  κ. Παναγιώτη Κιτσοπάνο.
      Φυσικά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και να ευχαριστήσω τους συγχωριανούς μου: κ. Χρήστο Μούρκα και Κληρονόμοι Δημητρίου Θεοδώρου, που μας παραχώρησαν ένα κομμάτι απο τις ιδιοκτησίες τους, για την κατασκευή των τοιχίου αντιστήριξης και διαπλάτυνσης του δρόμου". 






























2 σχόλια:

  1. Μπράβο στον πρόεδρο που δεν το βάζει κάτω και τρέχει να κάνει το χωριό μας ασφαλες και ωραίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο