Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου με το νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου.

   
 Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου με το νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου.
     Κατά την διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών δομών του Δήμου και του Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου.
     Κοινός τόπος η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων της περιοχής, που πλήττονται από την συνεχιζόμενη κρίση.....

     Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου τόνισε: «Υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού. Το νέο Δ.Σ αποτελείται από ανθρώπους της κοινωνίας και της προσφοράς με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει προσφορά σε όλη την κοινωνία, τόσο την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ο Δήμος Αγρινίου και ο Ερυθρός Σταυρός το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσουμε κυρίως τις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες που υπάρχουν στην περιοχή μας και δυστυχώς, μέσα στην κρίση που ζούμε καθημερινά τα άτομα που εντάσσονται στις ομάδες αυτές αυξάνονται. Οι συνέργιες του Δήμου και του Ερυθρού Σταυρού θα αυξηθούν, με σκοπό να μπορέσουμε να δώσουμε ότι χρειάζεται στους συμπολίτες μας».
     Ο  πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Κώστας Μπόκας επισήμανε: «Επισκεφτήκαμε το Δήμαρχο Αγρινίου για να εκθέσουμε τις θέσεις μας και να τον ενημερώσουμε για τους σκοπούς και τις δράσεις του τοπικού τμήματος. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική και εθελοντική οργάνωση στον κόσμο με σημαντικές δράσεις. Πέραν από τις δράσεις της καθημερινότητας που πολλοί τις γνωρίζουν μέσα από τις εθελοντικές δράσεις και τις ομάδες των εθελοντών, γίνεται διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στη χώρα μας, αποκλειστικά σχεδόν από τον Ερυθρό Σταυρό και την Ύπατη Αρμοστεία. Είμαστε προετοιμασμένοι για το θέμα, ώστε να το αντιμετωπίσουμε όποτε και αν προκύψει και στην περιοχή μας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αγρινίου που μας άκουσε και θεωρώ πως θα έχουμε καλή συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου που κάνουν σοβαρή προσπάθεια, ώστε να έχουμε συντονισμένα αποτελέσματα για τους πολίτες που έχουν περιέλθει σε αδυναμία, χωρίς δική τους ευθύνη. Πιστεύω πως θα προχωρήσουμε δυναμικά».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο