Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η θέση του Γιατρού Παναγιώτη Κούστα για το χθεσινό περιστατικό στο Κ.Υ. Αστακού

Του κ. Παναγιώτη Κούστα
Γενικός Ιατρός - Επιμελητής Κ.Υ Αστακού


Αγαπητέ κύριε Στάϊκο.
     Όπως γνωρίζεις λείπω στην Αθήνα γιατί έδωσα εξετάσεις για να πάρω το πτυχίο του βελονισμού. Όπως επίσης γνωρίζεις πέρυσι έκανα γραπτή καταγγελία στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου για τη μη ασφαλή εφημέρευση του Κέντρου Υγείας Αστακού, όπου ανάφερα και το πρόβλημα της έλλειψης ασθενοφόρου, καταγγελία που δημοσιεύτηκε και στο Βήμα της Κυριακής κι έφτασε μέχρι τη Βουλή:

      Το Φθινόπωρο εκλήθη και έδωσα ένορκη κατάθεση στα Δικαστήρια Μεσολογγίου, όπου ανέφερα συγκεκριμένα περιστατικά με προεξάρχον, το θάνατο μοτοσυκλετιστή σε τροχαίο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Η ΑΛΛΟΥ, εκτός από το ενδιαφέρον των τοπικών Blogs. 
        Στην ιατρική μου σταδιοδρομία μία από τις αρχές που έχω είναι ο σεβασμός προς τους αρχαιότερους γιατρούς. Όπως ξέρεις τρέφω μεγάλο σεβασμό προς τον κ. Ζούλα και σε σένα, γιατί κρατήσατε ουσιαστικά μόνοι σας την υγεία στο Ξηρόμερο τόσα χρόνια σώζοντας δεκάδες ζωές........



       Βέβαια θα το παραδεχθείς ότι κι εμείς έχουμε κρατήσει με νύχια και με δόντια ανοιχτό το Κέντρο Υγείας και το δουλεύουμε πιστεύω αρκετά καλά, έχοντας σώσει ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στο Γιάννη, στη Χαρά και σε μένα υπάρχει απεριόριστος σεβασμός και συνεργασία.

      Αναφέροντας όλα τα παραπάνω, δυστυχώς ο μόνος επιεικής χαρακτηρισμός για το λίβελο που εξαπέλυσες εναντίον της συναδέλφου, είναι ότι επρόκειτο για επίθεση αήθη, απαράδεκτη, γεμάτη ανακρίβειες, καταπατώντας την ιατρική δεοντολογία και πιθανόν φθάνοντας στη συκοφαντική δυσφήμηση.
        Δυστυχώς σε αυτή σου την επίθεση βρήκες την αφελή συνεργασία ενός μικρού Blog που τη δημοσίευσε. Δεν είναι τυχαίο πως τα μεγάλα τοπικά Blogs δε τη δημοσίευσαν. 
      Επίθεση αήθη που στρεφόταν εναντίον μιας άξιας συναδέλφου και μητέρας, που αφήνει τη μικρή κορούλα της και έρχεται εδώ και πολλά χρόνια να εφημερεύσει στον Αστακό απλήρωτη, πληρώνοντας πολλές φορές τη βενζίνη από την τσέπη της κι έχοντας σώσει ανθρώπους. 
     Και ξέρεις γιατί έρχεται; Όχι γιατί είναι υποχρεωμένη (λείπεις πολλά χρόνια από το ΕΣΥ, μην αναφέρεις ανακρίβειες), αλλά γιατί σε μας επικρατεί καλό κλίμα κι έρχεται και βοηθάει, κρατώντας το Kέντρο Yγείας ανοιχτό, ώστε ο άρρωστος να βρίσκει γιατρό
     Αλήθεια - και το λέω χωρίς ειρωνεία - αν δεν ήταν γυναίκα και ξένη, θα εξαπέλυες τέτοιους χαρακτηρισμούς; Δεν μπορώ να καταλάβω άλλωστε γιατί δε μετέφερες τον ασθενή με το δικό σου αυτοκίνητο όπως έχουμε πράξει και οι δύο κατά το παρελθόν;
       Δε μακρηγορώ άλλο. Με κάλυψε εξάλλου η απάντηση του Γιάννη Τριανταφυλλάκη με την οποία συμφωνώ σε κάθε της λέξη. Όπως ταυτίζεται πλήρως με τη θέση μας και η Χαρά Γκάτση. 
     Πρόσεξε μη μείνεις στο τέλος ιατρικά μόνος με τέτοιες επιθέσεις. Ξέρεις πολύ καλά πως ούτε ο Γιάννης, ούτε η Χαρά, ούτε εγώ έχουμε πρόβλημα να φύγουμε αν χειροτερέψουν οι συνθήκες κι άλλο εξαιτίας τέτοιων επιθέσεων. Ένα μεροκάματο κάπου θα βρούμε να το βγάλουμε.

Κύριε Στάικο.
H δουλειά του γιατρού δεν είναι στο τιμόνι, αλλά πίσω στην καμπίνα να παλεύει να σώσει τον άρρωστο, όταν αυτός χρήζει ιατρικής βοήθειας. Βοήθα αν θες μέσα από την εμπειρία σου και τις προηγούμενες θεσμικές σου θέσεις στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την υγεία στο Ξηρόμερο. Δεν περίμενα από σένα τέτοια απαράδεκτη επίθεση. 

Με λύπη

Παναγιώτης Κούστας
Ειδικός ιατρός γενικής ιατρικής
Επιμελητής Κέντρου Υγείας Αστακού


Aναδημοσίευση απο ΜΥΤΙΚΑS PRESS
http://mytikaspress.blogspot.gr/

4 σχόλια:

  1. ΟΙ τρις οδηγοι που ηταν? ολοι σε αδεια? ντροπη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑς ΚΑΛΥΨΕΣ ΟΛΟΥς ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ blogger ΑΝΑΡΤΗΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια παναγιωτη γιά το άρθρο σου αρκετά με τα εφέ την δημιουργία εντυπώσεων και την αυτοπροβολή διαμέσου των bloger του κυρίου αυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν αναρτητε τα μηνύματα όταν αυτά είναι αντίθετα με αυτά πού κάνει και λέει ο κύριος Σταικος,δεν μπορώ να το καταλάβω αγαπητό bloger xiromeronews αυτό από εσάς,και μάλιστα δεν είναι καθόλου υβριστικά.... Λυπάμαι για αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο