Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία η Γιορτή Αλόγου στη ΒΟΝΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη)

      






     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 15.5.2016 στη Βόνιτσα, η γιορτή του Αλόγου που διοργάνωσε ο ιππικός όμιλος Βόνιτσας.
     Στην επίδειξη αλόγων που έγινε στη γραφική παραλία της Σάλτινης, πήραν μέρος πολλοί καβαλάρηδες και δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες, να θαυμάσουν από κοντά και να καμαρώσουν τα υπέροχα άλογα.
     Ακολούθησε διανομή δωρεάν ντόπιας πεντανόστιμης ψητής προβατίνας και παραδοσιακό γλέντι, υπό τους ήχους τού κλαρίνου με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι.
   Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση του ιππικού ομίλου Βόνιτσας................





























































































































































































7 σχόλια:

  1. Είναι παρήγορο ότι ο κόσμος ήταν λιγοστός (οι περσότεροι αθίγγανοι).
    Ελπίζω ότι οι Βονιτσάνοι θα σνομπάρουν αγρίως στο μέλλον την κενότητα αλήθεια ποιου εθίμου , πριν 5 χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιες ανοησίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλον αθιγγανοσ θα εισαι για να ησουν εκε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η ανοησία κόστισε στους Δημότες τα παρακάτω:
    1) Ποσό 2.499,86 ευρώ για προμήθεια εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών .
    2) Παραχωρήθηκαν οι καρέκλες και τα τραπέζια του Δήμου δωρεάν.
    Ο σκοπός της εκδήλωσης του Ιππικού Ομίλου Βόνιτσας είναι πολιτιστικός και περιλαμβάνει επίδειξη αλόγων. Αυτά αναφέρονται στην ΑΔΑ : 6Ω01ΟΛΧΖ-Ο90 του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας του οποίου Πρόεδρος είναι ο κ Παντελής Αποστολάκης. Είναι για γέλια ή για κλάματα; Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να χρηματοδοτεί τέτοιες αθλιότητες. Οι προμηθευτές κ Πέρλης Κων/νος και Λάσκαρης Δημήτριος νερό και αναψυκτικά κατέβασαν από τα φορτηγά τους; Για ποιο πολιτισμό μιλάμε Δήμαρχε κ Αποστολάκη; Τα ίδια θα γίνουν σε λίγο και στη Νήσσα. Ο κόσμος πεινάει Δήμαρχε Αποστολάκη και μερικοί πίνουν και γλεντάνε. Ντροπή σας. Κοινωνικό παντοπωλείο έχει ανάγκη ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άγνωστε των 9.02 μμ.
    Ολα σε πειράζουν, να μην γίνει το ένα, το άλλο να εξαφανιστεί. Γράψε μας τι θέλεις και θα το κάνουμε για να μπορείς να κοιμηθείς ήσυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε θεοποιήσει τα άλογα νομίζω... είπαμε αγαπάμε τα ζώα αλλά δεν τα λατρεύουμε.... Ένα πανηγύρι όπου παρελαύνουν κλαρινογαμπροί καβάλα στα άλογα. Ποιός ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης και τι προφέρει στον πολιτισμό;;: Με ανάλογο τρόπο να κάνουμε γιορτή σκύλου, γάτας, κότας, προβατίνας έχουμε νομίζω, και ότι άλλο μας κατέβει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν μας ενδιαφέρει αν σκοτωνόμαστε και σπάμε τα οχήματά μας στον άθλιο δρόμο,αν έχουμε ξεχάσει τι είναι η ποιότητα ζωής,αν οι συνάνθρωποί μας τη βγάζουν δύσκολα,το τρίπτυχο πρατίνα-μπύρα-κλαρίνο να'ναι καλά!Ολα αυτά τα χρόνια μπορεί κάποιος να μου πει τι έχουν προσφέρει στο τόπο,πέρα απ'τις σβουνιές,αυτή η παρέα των αλογάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειλικρινά, πως ξεκίνησε αυτό το "εθιμο" και ποιός ο σκοπός του;
    Να καταλάβω το ωραίο εθιμο του Αγίου Γεωργίου, αν και το παρακανουν οι καβαλαραιοι με το να γυρνάνε όλη μερα μεσα στην πόλη με τα αλογα, με οτι κινδύνους αυτό συνεπάγεται, αλλα πραγματικα αυτη η "γιορτή" σε τι αποσκοπει, ειδικά στις μέρες μας που συμπολίτες μας δεν έχουν να φάνε. Κράτα τα χρήματα Δήμαρχε κ δώσε τα σε φτωχές οικογένειες να πιάσουν τόπο ή αγόρασε τρόφιμα κ μοίρασε τα. Αν δεν ξέρεις που, ρωτα την Εκκλησια να σου πει. Προς το παρόν ταισες για μια μερα κάποιους Βονιτσανους, λιγότερους από πέρυσι όπως βλεπω από τις φωτο και κάποιους γυφτους, περισσότερους από πέρυσι, όπως επισης βλέπω από τις φώτο. Άντε και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο