Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 35 λεπτά [Βίντεο]

Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε 35 λεπτά: Επιτυχής υπερηχητική δοκιμή κινητήρα Mach 7,5 φέρνει τα αεροπορικά ταξίδια υψηλής ταχύτητας ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα

Μια πτήση 35 λεπτών από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα μετά την τελευταία επιτυχημένη δοκιμή της υπερηχητικής τεχνολογίας.

Μια κοινή ΗΠΑ-αυστραλιανή στρατιωτική ερευνητική ομάδα δοκίμασε επιτυχώς ένα scramjet σε υψόμετρο 172 μίλια (278 χιλιόμετρα) και με ταχύτητα Mach 7,5 – περίπου πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου.

«Πρόκειται για μια τεχνολογία .....................
που αλλάζει το παιχνίδι … και θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια, παρέχοντας οικονομικά αποδοτική πρόσβαση στο διάστημα» δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Alex Zelinsky.

Οι επιστήμονες έχουν πει ότι η υπερηχητική τεχνολογία θα μπορούσε να μειώσει το χρόνο ταξιδιού δραστικά.

Για παράδειγμα, ένα ταξίδι από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο θα μπορούσε να γίνει σε δύο ώρες για τα 10.500 μίλια (17.000 χιλιόμετρα) πτήσης.

Και το ταξίδι 3.460 μιλίων (5.571 χιλιόμετρα) από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να πάρει μόλις 35 λεπτά.

Οι μηχανικοί που εμπλέκονται στο πρόγραμμα – που ονομάζεται Hypersonic Διεθνές Ερευνητικός Πειραματισμός Πτήσεων (HIFiRE) – τελικά θέλουν τον κινητήρα να λειτουργεί σε Mach 7 ή 5370 μίλια/ώρα.


 http://apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο