Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Επικίνδυνη η ξύλινη αερογέφυρα στα Παλιάμπελα (ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη)






          Μετα τις καταγγελίες του Συλλόγου Παλιαμπέλων «Ο Μύλος» και την αναφορά του ΚΚΕ στη βουλή για να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη ξύλινη αερογέφυρα στα Παλιάμπελα (Ακτίου Βόνιτσας), κάναμε μια μικρή φωτογραφική περιήγηση σήμερα και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Πεζογέφυρα είναι επικίνδυνη για τους πεζούς και πρέπει η πολιτεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προλάβουν τα χειρότερα.
      Η πανέμορφη πεζογέφυρα των Παλιαμπέλων άρχισε εδώ και καιρό να αντιμετωπίζει προβλήματα. Πόσο άλλωστε να αντέξει χωρίς μια στοιχειώδη συντήρηση όλα αυτά τα χρόνια. Από ότι φαίνεται βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, έχει εγκαταλειφθεί τελείως από το κράτος και έχει υποστεί διάβρωση και αποσάθρωση.....

 
      Τους τελευταίους 5 μήνες μάλιστα τις δύο παραμελημένες εισόδους της γέφυρας, τις έχουν κλείσει αφού έχουν τοποθετήσει με πρόχειρη κατασκευή συρματόπλεγμα, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πεζών που διέρχονται από αυτήν.
      Παράλληλα, με το κλείσιμο της γέφυρας  οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να περνάνε στο δρόμο καρμανιόλα Αμφιλοχίας - Βόνιτσας διατρέχοντας κάθε φορά τεράστιο κίνδυνο παράσυρσης από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο. 
    Να τονίσουμε ότι επειδή η προστασία της ζωής των κατοίκων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, χρειάζεται εδώ και τώρα παρέμβαση για αποκατάσταση της γέφυρας. Αυτό επείγει και πρέπει να γίνει άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
























2 σχόλια:

  1. Αμάν πιά. 1000 ευρώ και το πρόβλημα λύθηκε. Για μια γέφυρα που χρησιμοποιείται κυρίως από παιδιά. Δώστε δήμαρχε Αποστολάκη και άσε τις "αρμόδιες υπηρεσίες¨να κουρεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι πέντε μήνες ωραίο αστείο το καλοκαίρι που ήταν έτοιμη να πέσει δεν κάνατε τίποτα και περνούσε τόσος κόσμος άντε τώρα με τις βλακείες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο