Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη του ΚΚΕ στις προσωρινές εγκαταστάσεις προσφύγων στη Φιλιππιάδα και Ιωάννινα


Κλιμάκιο της ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον  Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος, επισκέφτηκε την Δευτέρα 28 Μάρτη το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που δημιουργήθηκε πριν λίγες μέρες στο παλιό στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», λίγο πιο έξω από την πόλη της Φιλιππιάδας, όπου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή γύρω στους 600 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Σύροι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά και το κέντρο στο Κατσικά Ιωαννίνων όπου διαμένουν πάνω από 1100 πρόσφυγες.....


Μετέφεραν στους πρόσφυγες την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ καθώς και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και αφουγκράστηκαν τις θέσεις, αγωνίες, προβλήματά τους.
Τόνισαν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ, των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, τόσο για τον ξεριζωμό από τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου όσο και για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας και την περιπέτεια που βιώνουν.

Το ΚΚΕ εξ αρχής υποστήριξε ότι επιβάλλεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις συνθήκες και συμφωνίες της ΕΕ, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την παρουσία του στο Αιγαίο. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην καταστρατήγηση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου και της συνθήκης της Γενεύης που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι ξεριζωμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να είναι απροστάτευτοι και έκθετοι σε κάθε λογής κυκλώματα και δουλεμπόρους. Άμεση λύση μπορεί να υπάρξει εφόσον εξασφαλιστεί η άμεση μεταφορά των ανθρώπων αυτών στις χώρες προορισμού τους.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη λαϊκή κινητοποίηση και την πολύ σημαντική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, και καλεί τους εργαζόμενους, να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες και με την αποφασιστική αυτή τους στάση να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που σπέρνει το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο