Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Yπάλληλος της ΔΕΥΑ Mεσολογγίου κατηγορείται για υπεξαίρεση- σειρά καταγγελιών από δημότες

Σε τρίμηνη αναγκαστική αργία τέθηκε , μετά από απόφαση που πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου υπάλληλος της Επιχείρησης, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο....

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος ,που διορίστηκε με νόμο για προσλήψεις ΑμεΑ πριν από κάποια χρόνια και που πρόσφατα ανανέωσε σε αορίστου χρόνου τη σύμβασή του, είχε κατηγορηθεί για υπεξαιρέσεις χρήματα από το ταμείο της ΔΕΥΑ ως υπάλληλός της στον τότε δήμο Οινιαδών, κάτι που έγινε αντιληπτό μετά από καταγγελίες των δημοτών, τότε.
Ο εν λόγο υπάλληλος συνέχισε να εργάζεται και μετά τη συνένωση των δήμων , ως υπάλληλος της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου στο  Ταμείο που λειτουργεί στο πρώην Δημαρχείο Οινιαδών & Αιτωλικού.
Κατόπιν, του δόθηκε εντολή να μην εισπράξει ξανά χρήματα με σφραγίδα από πολίτες που κατεύθυναν στο ταμείο για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Ο υπάλληλος δεν υπάκουσε στην απαγόρευση και συνέχισε να εισπράττει χρήματα τα οποία δεν περνούσαν ποτέ στο σύστημα, με αποτέλεσμα οι δημότες να λαμβάνουν τον νέο λογαριασμό μαζί με οφειλή από τον προηγούμενο.
Οι καταγγελίες των δημοτών Μεσολογγίου είναι καθημερινές το τελευταίο διάστημα, ενώ αναλογικά με τις έως τώρα καταγγελίες (δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες) απο πολίτες, ο υπάλληλος έχει υπεξαιρέσει περί τις 2.500 ευρώ.
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ εξουσιοδότησε τον προεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Καραπαπά να υποβάλλει μήνυση κατά του υπαλλήλου και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ με ανακοίνωση του, καταδικάζει το περιστατικό υπεξαίρεσης χρημάτων από συγκεκριμένο υπάλληλο από το Ταμείο που λειτουργεί στο πρώην Δημαρχείο Οινιαδών & Αιτωλικού.
«Παρόμοιες ενέργειες θίγουν την αξιοπρέπεια του συνόλου των συναδέλφων μας και της αξιοπιστίας της Επιχείρησης και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.
Το ταμείο της ΔΕΥΑΜ στο Μεσολόγγι λειτουργεί όλα τα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ παρόμοιο φαινόμενο.», επισημαίνεται ακόμη στην σχετική ανακοίνωση.
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο