Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Σε κινητοποιήσεις οι Φυσικοθεραπευτές για τον ΕΟΠΥΥ

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων και την αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 έχει προγραμματιστεί απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.....

Η έναρξη της αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών αναβλήθηκε προσωρινά, μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε η Διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, όπου αποφασίστηκε εκ νέου συνάντηση την Παρασκευή  12 Φεβρουαρίου για:
1) την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων από τις δυο πλευρές για την ουσιαστική κατάργηση του clawback και  των επιστροφών που στερούν από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές 6 μήνες το χρόνο δεδουλευμένες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και καταστρέφουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας,
2) την σύναψη μιας νέας σύμβασης (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα)  που θα επιτρέπει στον συμβεβλημένο Φυσικοθεραπευτή να προσφέρει υπηρεσίες και να αποζημιώνεται εξολοκλήρου για τις υπηρεσίες του.
Ο κλάδος παραμένει σε εγρήγορση, με την αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών να παραμένει ως βέβαιο ενδεχόμενο, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις διαβουλεύσεις. .
Έτσι οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο:
1)                  Κατάργηση των ληστρικών Νόμων του rebate & clawback
2)                 Ενίσχυση του κωδικού της φυσικοθεραπείας
3)                 Ενίσχυση των πόρων για την Υγεία
4)                 Συλλογική σύμβαση χωρίς αποκλεισμούς
5)                 Κανονισμό παροχών σύμφωνα με τις προτάσεις του Π.Σ.Φ
Φτάνει πια η ΔΩΡΕΑΝ παροχή υπηρεσιών για 6 μήνες το χρόνο από τους Φυσικοθεραπευτές.
Ότι παραπεμπτικό εκτελείται να αποζημιώνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο