Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

           Με τη παρούσα επιστολή θα ήθελα να ενημερώσω τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών συμβουλίων και τελικά τους Δημότες για τα παρακάτω θέματα:
1)-Βασικές υποχρεώσεις.
2)-Στοιχεία από το προϋπολογισμό του Δήμου 
3)-Αναλυτικά έργα που προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 
4)-Μερικές προτάσεις μου προς προβληματισμό και δράση.

  Ο Κώδικας Δήμων και κοινοτήτων και ο νόμος για το Καλλικράτη προβλέπουν τα παρακάτω:
     Το τοπικό συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του τουλάχιστον μία (1) φορά το μήνα, καθώς και όταν το απαιτούν οι υποθέσεις του τοπικού διαμερίσματος. Αν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου παραλείπει αδικαιολόγητα επί δύο (2) συνεχείς φορές να συγκαλέσει το τοπικό συμβούλιο, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής να τιμωρηθεί με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα.
      Μεριμνούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους , για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης στους οργανισμούς όπου υπηρετούν, ενώ απέχουν υποχρεωτικά από τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων, που σχετίζονται άμεσα με τα ιδιωτικά τους συμφέροντα ή με συμφέροντα συγγενών τους, κατά τις ειδικότερες προβλέψεις του παρόντος.............



      Η διενέργεια μιας Λαϊκής συνέλευσης σε πόλη και χωριό το έτος με πρωτοβουλία του τοπικού Συμβουλίου. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί αν το ζητήσει εγγράφως ένας αριθμός κατοίκων του χωριού.
Προβλέπεται η ετήσια ανοιχτή λογοδοσία του Δημάρχου.
         Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας μεριμνά για την καλή κατάσταση του δικτύου εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας της τοπικής κοινότητας, εποπτεύοντας τις εργασίες συντήρησης και υποβάλλοντας προς τη τεχνική υπηρεσία δια του αρμόδιου αντιδημάρχου, σχετικό υπόμνημα όπου αναγράφεται το είδος των εργασιών, ο τόπος και ο χρόνος που έγιναν αυτές. 
        Μεριμνά για τη καθαριότητα. Λαμβάνει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυο ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Μεριμνά για το Φωτισμό, για τις παιδικές χαρές.

    Το Γενάρη ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του 2016. Σύμφωνα με αυτόν έχουμε:
ΕΣΟΔΑ: 17.826.215,24 ευρώ
ΕΞΟΔΑ:  17.681.187,45 ευρώ
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ:  145.027,89 ευρώ

   Το Γενάρη ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Θα παρουσιάσουμε ανά Δημοτική Ενότητα και Τοπική Κοινότητα τα έργα που προβλέπει το Τεχνικό Πρόγραμμα.
ΔΕ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ  


ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

ΔΕ ΜΕΔΕΩΝΟΣ



         Επίσης έχουμε για κατασκευή υποδομής οδοποιίας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας το ποσό των 234.000 ευρώ από Δημοτικούς πόρους. Προβλέπει το Τεχνικό πρόγραμμα ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ. Βέβαια δεν καθορίζει δρόμους.
      Έχουμε για τη κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων Δήμου Ακτίου _ Βόνιτσας το ποσό των 196.889,66 ευρώ.

-ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ: 3.505.587,25 ευρώ.
-ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ: 374.400 ευρώ

          Ο αναγνώστης μπορεί να βρει αναλυτικά τις μελέτες στη διαύγεια του Δήμου και συγκεκριμένα ΑΔΑ 70 Ο Ω6Ζ-ΡΤ8.

Αγαπητοί Συνδημότες
     Ο Δήμος μας είναι σε άσχημη κατάσταση. Την πλήρη πολιτική ευθύνη φέρνουν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και οι Δήμαρχοι και τα ΔΣ του Δήμου μας από 1-1-2011 μέχρι σήμερα. 
      Η αναπτυξιακή διάσταση είναι σχεδόν  άγνωστη. Γίνεται απλά μια συντήρηση των δομών που υπάρχουν μέσα από πανάκριβες απευθείας αναθέσεις. 
      Οι πάντες – πλην ελαχίστων που έχουν όφελος – αναγνωρίζουν το παραπάνω. Η διατήρηση ή η κατάκτηση της εξουσίας ήταν και περιμένει ο στόχος των παρατάξεων που εναλλάσσονται στη Δημοτική Αρχή. 

       Κατά συνέπεια η κινητοποίηση και η συμμετοχή των Δημοτών μέσα από τους θεσμούς που προβλέπονται είναι μονόδρομος και επιτακτική. 
1)-Η πραγματοποίηση της λογοδοσίας του Δημάρχου  και της Δημοτικής Αρχής σε μια ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ σε μια κατάλληλη αίθουσα (για παράδειγμα σε μια αίθουσα εκδηλώσεων σχολικής μονάδας) είναι επιβεβλημένη το συντομότερο δυνατό.
2)-Η πραγματοποίηση Λαϊκών συνελεύσεων σε όλα τα χωριά του Δήμου είναι καθήκον και υποχρέωση των Τοπικών Συμβουλίων.
3)-Ο Διαχειριστικός και Οικονομικός  έλεγχος του Δήμου από συστάσεως του μέχρι σήμερα και η καινούργια επανεκκίνηση λειτουργίας του είναι η τελευταία ευκαιρία του.
4)-Δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητά το προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και να μην είναι παρόντα όλοι οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων. Δεν μπορεί στις συνεδριάσεις του ΔΣ να είναι παρόντα ελάχιστα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων ή ελάχιστοι Πρόεδροι.
      Η συμμετοχή σας στις συνεδριάσεις είναι υποχρέωση σας.       
     Διαφορετικά δίνεται την ευκαιρία ανενόχλητοι κάποιοι να αποφασίζουν για τη τύχη των χωριών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο