Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Γιάννη Χρόνη με τον Δήμαρχο Ερ. Γαλούνη για τα προβλήματα λειτουργίας του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου

     Με πρωτοβουλία τού προέδρου της Τοπικής κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου Γιάννη Χρόνη, συνοδευόμενος από το Τοπικό Συμβούλιο και πολλούς κατοίκους, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Ερωτόκριτο Γαλούνη και συζήτησαν το οξύτατο θέμα με το ΤΟΕΒ, το οποίο έχει σταματήσει την λειτουργία του από το 2011.
       Ο Πρόεδρος Γιάννης Χρόνης τόνισε ότι επιβάλλεται να ξεκινήσει η λειτουργία του αρδευτικού έργου που έχει σταματήσει από το 2011, με αποτέλεσμα να μην αρδεύονται τα κτήματα των αγροτών της Χρυσοβίτσας αλλά και των κατοίκων από τα γύρω χωριά.......


   .....με σοβαρές φυσικά συνέπειες τόσο στην οικονομική ζωή της περιοχής, όσο και στην αγροτική παραγωγή του τόπου, επιφέροντας απόγνωση στους αγρότες και στερώντας οριστικά οποιαδήποτε προοπτική για τους νέους. 
        Αφού συζήτησαν κι άλλα λειτουργικά θέματα τού ΤΟΕΒ ο Δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει να λειτουργήσει ξανά το αρδευτικό έργο, διότι η Χρυσοβίτσα είναι το μοναδικό χωριό με τόσους πολλούς νέους και το νερό είναι το βασικότερο όλων όχι μόνο για τούς ντόπιους αλλά και τα γύρω χωριά. 
   Και κατέληξε λέγοντας: Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου, ώστε να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν η καλλιέργεια των εδαφών, που θα αυξήσει το αγροτικό εισόδημα και θα συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο