Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκουρτούς: Μια ''πνευματική όαση'' στην καρδιά του Ξηρομέρου..!



Στην ενδοχώρα του Ξηρομέρου, "πνιγμένη" μέσα στο πανέμορφο βελανιδοδάσος, βρίσκεται η Τοπική Κοινότητα Σκουρτούς. Περνώντας ο επισκέπτης από το χωριό, στην διαδρομή Αστακός-Αγρίνιο και αντίστροφα, σίγουρα θα παρατηρήσει την πινακίδα με την  επιγραφή     "ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ".
Αν λοιπόν θελήσει να επισκεφτεί τον χώρο τότε  σίγουρα θα εντυπωσιαστεί. Μια μεγάλη βιβλιοθήκη με οργάνωση και επιμέλεια που θα ζήλευαν και μεγάλα αστικά κέντρα.!......

"Ψυχή «της βιβλιοθήκης   ο κ. Παύλος Τζογάνης. Εδώ και 16 σχεδόν χρόνια, από το 2000 όπως ο ίδιος μας εξηγεί, ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια μαζεύοντας τα πρώτα βιβλία και σχεδόν αποκλειστικά μόνος του δημιούργησε αυτόν τον υπέροχο χώρο ο οποίος παλιά στέγαζε τον πρώην κοινοτικό κατάστημα,  και συνεχίζει ...
 Ο Παύλος είναι κάθε μέρα εκεί από το πρωί, υπεύθυνος για την οργάνωση (καταχώριση των βιβλίων σε θεματικές)  και την  συντήρηση του χώρου. Τον ρωτάμε πόσα βιβλία έχει η βιβλιοθήκη και μας απαντάει γεμάτος περηφάνια " 13.000 τίτλοι ! και όλοι περασμένοι από μένα στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή". 
Στην βιβλιοθήκη υπάρχουν βιβλία κάθε είδους. Επιστημονικά, τεχνικά, ιστορικά, σχολικά, λογοτεχνικά παλιές-σπάνιες και σύγχρονες εκδόσεις, βιβλία για την ιστορία του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας, ξενόγλωσσα, χάρτες κλπ. Ο Παύλος μας λέει ακόμα ότι έρχονται σχολεία σχεδόν από όλη την Αιτωλοακαρνανία και αυτό τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.
 Τελειώνοντας την φωτογράφιση, και αφού    τον πληροφορούμε ότι θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στην βιβλιοθήκη  μας λέει σε σχεδόν αυστηρό τόνο " να γράψεις για την βιβλιοθήκη αλλά όχι πολλά πράγματα για μένα δεν μου αρέσουν οι δημοσιότητες". Οι άνθρωποι της προσφοράς είναι πάντα σεμνοί..
 Θα πρέπει κατά την προσωπική μας γνώμη ο Δήμος Ξηρομέρου να στηρίξει ακόμα πιο πολύ αυτή την προσπάθεια. Πρόσφατα το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου εφοδίασε την βιβλιοθήκη με έναν βιντεοπροβολέα (προτζέκτορα) για να γίνονται παρουσιάσεις στο χώρο της βιβλιοθήκης .Οπωσδήποτε θετική ενέργεια..
Αν λοιπόν σας βγάλει ο δρόμος σας από την Σκουρτου κάντε και μια επίσκεψη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξηρομέρου.  Επίσης,  μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί  που ενδιαφέρονται η ψάχνουν βιβλία μπορούν να περάσουν από εκεί, καθώς και τα σχολεία του δήμου μας..   
Βασίλης Πολύζος













































ksiromeritikimatia
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο