Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 25ου συνεδρίου του ΕΚ Λευκάδας - Βόνιτσας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


       Με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που αναμένεται να διεξαγάγει τις επόμενες μέρες τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης και του αντιπροσώπου για τη ΓΣΕΕ, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 24 Φλεβάρη οι εργασίες του 25ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λευκάδας και παραρτήματος Επαρχίας Βόνιτσας.

ΒΙΝΤΕΟ


     Στο Συνέδριο πήραν μέρος 22 από τους 29 εκλεγμένους αντιπροσώπους των εξής πρωτοβάθμιων σωματείων που εκπροσωπούνται στο Εργατικό Κέντρο (σε παρένθεση ο αριθμός των εκλεγμένων αντιπροσώπων): Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων (8), Συνδικάτο Οικοδόμων (8), Σωματείο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία, Εστιατόρια και συναφή επαγγέλματα (9), Σωματείο Μισθωτών Αυτοκινητιστών (2), Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων (1) και Σωματείο Εργαζομένων στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (1)...............


    Ο διοικητικός απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης υπερψηφίστηκε με 2 ψήφους κατά, ενώ ο οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκε από όλους τους παρόντες αντιπροσώπους.
    Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλέξανδρος Βερροιώτης επισήμανε, μεταξύ άλλων, για το πρόγραμμα δράσης:
    «Οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων πρέπει να πρωτοστατήσουμε ώστε το εργατικό κίνημα τοπικά και συντονισμένα πανελλαδικά, να περάσει σε αντεπίθεση, με συνδυασμένη πλατιά δουλειά στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, για τη συσπείρωση και ενότητα της εργατικής τάξης με άξονα τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας και σε πιο ισχυρή αντιπαράθεση με τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ των μονοπωλίων, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό».
   Σχετικά με τις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης το επόμενο διάστημα είπε:
    «Προτεραιότητα αποκτά το καθήκον μαζικοποίησης των σωματείων με εγγραφή νέων μελών, η συσπείρωση στη λειτουργία και στη δράση τους. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να προσανατολιστούμε σε νέες δυνάμεις σε κλάδους με νεολαία, στους κλάδους που αναπτύσσονται (εμπόριο, επισιτισμός - τουρισμός). Η ισχυροποίηση επίσης των κλαδικών συνδικάτων πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας. Τα ενιαία κλαδικά συνδικάτα πρέπει να συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα από ειδικότητα, εργασιακή σχέση, με ιδιαίτερη προσπάθεια οργάνωσης νέων, γυναικών, μεταναστών. Βασικό μέλημα του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου θα πρέπει ακόμη να είναι η βοήθεια για την βελτίωση της λειτουργίας και της ενίσχυσης του ταξικού προσανατολισμού των σωματείων, να ξεπεράσουν καθυστερήσεις, φαινόμενα ρουτίνας και αδράνειας στην λειτουργία και δράση τους, ώστε να συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της πάλης τους, στην ενίσχυση της ικανότητας κινητοποίησης των εργαζόμενων του χώρου τους».
    Μετά την εισήγηση ακολούθησαν οι ομιλίες των αντιπροσώπων, ενώ στο Συνέδριο παρέστη και χαιρέτησε ο Γιάννης Πάσουλας, μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο