Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ O ΑΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΒΟΝΙΤΣΑ-ΠΑΛΑΙΡΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑ: Ντύθηκαν στα γιορτινά και υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα. Ένα παζάρι στήθηκε από το Κέντρο Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, με Φιλαρμονική, φώτα, δώρα, λουκουμάδες, μπαλόνια, φακίρηδες…

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ! 
Εγκατάλειψη και παρακμή!
Η εικόνα μιλάει από μόνη της...
Καλή χρονιά σε όλους μας!

      Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας κ. Γιώργος Καραμπέκιος με ανακοίνωση που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει με σκληρή γλώσσα, ότι ο Αετός έχει αφεθεί στο έλεος της πλήρης εγκατάλειψης από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και αναλυτικά γράφει: 

     Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση πέρασαν οι κάτοικοι του Αετού τα Χριστούγεννα καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είχαν την λάμψη και την αίγλη των υπολοίπων τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών διαμερισμάτων.
        Ενώ ξοδεύτηκαν πάνω από 7.000€ για τον στολισμό του Δήμου μας, κυρίως σε Βόνιτσα, Κατούνα και Πάλαιρο, οι υπεύθυνοι (???) αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητος ο στολισμός στην τοπική κοινότητα Αετός. 
     Έτσι λοιπόν δεν τοποθέτησαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία, διακοσμητικά λαμπιόνια και αρνήθηκαν το υπέρογκο ποσό των 15€ για να προσφερθούν γλυκά στη σχολική γιορτή του Δημοτικού σχολείου Αετού.
       Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αετού κ. Γιώργος Ντέμος, με δική του πρωτοβουλία (και τον συγχαίρουμε γι' αυτό) και προσωπική εργασία έστησε ένα δέντρο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να σώσει τα προσχήματα για την παντελή απουσία της Δημοτικής Αρχής......




     Ένα δεύτερο πρόβλημα που δείχνει μια γραμμή διακρίσεων από πλευράς Δημοτικής Αρχής είναι η αντιμετώπιση της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού μας που έχει συνεχή παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΝΑ από την ίδρυσή της έως και σήμερα.
      Την ώρα λοιπόν που η Πάλαιρος έκανε το γήπεδό της με χλοοτάπητα και αγωνίζεται πλέον στην ΕΠΣΝ Λευκάδος-Πρεβέζης, την ώρα που η Μεδεών Κατούνας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2,000€ και της υποσχέθηκαν γήπεδο με χλοοτάπητα για την επόμενη σεζόν, στην ομάδα Α.Ο. ΑΕΤΟΣ δεν έχει δώσει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ούτε 1€ με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα να προσπαθούν με προσωπικές οικονομικές θυσίες να ανταπεξέλθουν της σκληρής πραγματικότητας, με τα έξοδα να είναι δυσβάσταχτα.

     Επίσης η συσκότιση σε ένα μεγάλο μέρος του χωριού είναι ένα πρόβλημα καθώς μερικοί κάτοικοι τις βραδινές ώρες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους αφού ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και πρέπει να λυθεί με πραγματικό προγραμματισμό και όχι με διάφορα "μπαλώματα".

       Για όλα αυτά που προαναφέρουμε θέλουμε να δηλώσουμε την δυσφορία και την αγανάκτηση μας αφού διαπιστώνουμε να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά ανάμεσα στα μικρά και μεγάλα Τοπικά και Δημοτικά Διαμερίσματα καθώς και η παντελή αδιαφορία του Δήμου σε απλά και πιο σημαντικά προβλήματα του χωριού μας.
       Κάποιοι εκθέτουν με τις αποφάσεις τους τον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη για τις προεκλογικές του υποσχέσεις στον σύλλογό μας ότι θα είναι κοντά στο χωριό μας.
     Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι ανικανότητα ή ότι τα κριτήρια είναι ψηφοθηρικά.
     Απαιτούμε να φέρονται στο χωριό μας ως ισότιμο μέλος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.


4 σχόλια:

  1. Οταν ομως σας δινανε δεν λεγαται ευχαρηστω.καιρος ειναι να κοπουνε και αλλου αυτα.το μονο που επρεπε να δωσουν ειναι για τα παιδακια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. na fantastoume to epomeno artho einai "Tragikes spatales ston dhmo vonitsas - Giortes me fakiirides"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ξανάρθουν για ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι τα τέλη του Μάη 19 που θα ξαναψηφίσουμε άστα να πάνε φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο