Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ: Πρόταση για λειτουργία Δημοτικού ιατρείου στη ΒΟΝΙΤΣΑ

Δελτίο τύπου

     Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση των κάτοικων της περιοχής για την υπολειτουργία του Κέντρου υγείας Βόνιτσας και Κατούνας θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου σε αυτήν την εκδήλωση διαμαρτυρίας.
   Είναι πλέον εμφανές ότι σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι ανασφάλιστοι και όχι μόνο συμπολίτες μας πασχίζουν να επιβιώσουν σε ένα απαξιωμένο και αποδομημένο  σύστημα υγείας.
    Πρόταση μου που έχει γνωστοποιηθεί στον αξιότιμο Δήμαρχο του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Αποστολάκη είναι να λειτουργήσει ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ.
     Το Δημοτικό Ιατρείο θα  έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό και θα στηρίζεται στη φιλοσοφία του εθελοντισμού αλλά και στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας (καρδιολόγων, παθολόγων, οφθαλμιάτρων, ορθοπεδικών, νευρολόγων, μικροβιολόγων,  δερματολόγων, οδοντιάτρων, κ.α. ιατρών). Οι υπηρεσίες που θα παρέχει  να είναι δωρεάν.............



     Σε όλα τα δημοτικά ιατρεία εφαρμόζονται με αξιοπιστία προγράμματα με σκοπό την πρόληψη, την ενημέρωση, την αγωγή υγείας, την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και την αποτελεσματική πρωτοβάθμια περίθαλψη όλων των Δημοτών.
     Επιπρόσθετα παρέχεται δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη καθώς και φάρμακα σε άπορους, ανασφάλιστους και γενικά πολίτες που έχουν έντονη ανάγκη κοινωνικής προστασίας.  
   Τα Δημοτικά Ιατρεία λοιπόν θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασία για την πρωτοβάθμια υγεία.
     Το Δημοτικό Ιατρείο σίγουρα θα  αποτελέσει σημαντικό θεσμό πρωτοβάθμιας υγιειονομικής περίθαλψης, εξαιρετικά πολύτιμο σήμερα για την τοπική κοινωνία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και της ευρύτερης περιοχής.

Με εκτίμηση, 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο