Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Με πολύ κόσμο, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αλέξανδρου Σάββα: «Μελετήματα του Ξηρομέρου» στην Αθήνα

       



Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα βράδυ Τετάρτη, στην Στοά του βιβλίου, στην Αθήνα, η εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα «Μελετήματα του Ξηρομέρου -  Ιστορικά και Λαογραφικά Στοιχεία της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου»
    Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα», και το βιβλίο είναι 2η έκδοση βελτίωση και ανανεωμένη και διαθέτει μοναδικά ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία τόσο για την Χρυσοβιτσα, όσο για την ευρύτερη περιοχή.....


        Αποτελεί σημαντική καταγραφική έκδοση και ερευνητικό βοήθημα και αφορά στην ιστορία - λαογραφία της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου με πλατιά αναφορά στην επαρχία Βόνιτσας και Ξηρομέρου. Αναφέρεται στη διοικητική, εκκλησιαστική, πολεμική ιστορία των παραπάνω περιοχών, και στα γεωγραφικά, κοινοτικά, εκπαιδευτικά, γενεαλογικά τους στοιχεία. Περιλαμβάνει δραστηριότητες των Χρυσοβιτσάνων, λαϊκές παραδόσεις, δημοτικά τραγούδια, ντοκουμέντα από έγγραφα, δημοσιεύματα, συμβόλαια και μια εντυπωσιακή καταγραφή του γλωσσικού θησαυρού της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας.

Την εκδήλωση προλόγισαν και χαιρέτησαν: 
-Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Ταξιάρχης Σάββας,
-Η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Καλλιρρόη Γεωργούλα,
-Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου και πρόεδρος της κοινωφελούς Κώστας Γεωργούλας, 
-Η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,
-Ο καθηγητής Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόριος Κωσταράς και πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών,
-Ο Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) Πάνος Χολής. 

     Την εκδήλωση συντόνισε επιτυχημένα χάρη στην πλούσια πείρα του, σε ανάλογες εκδηλώσεις ο πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε. Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Πανεπιστημίου.
Εν συνεχεία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου από τους: 
-Ιωάννη Δημητρούκα, Ιστορικό και διδ. του Πανεπιστημίου του Μονάχου και
-τον Χαράλαμπο Χαραλαμπόπουλο, συγγραφέα – επίτιμο πρόεδρο της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών.
       Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Αλέξανδρος Σάββας ο οποίος και ευχαρίστησε τους παριστάμενους, για την τιμή που του έκαναν να παραβρεθούν στην εκδήλωση.







































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο