Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Να συμμετάσχει και ο Δήμος Ξηρομέρου, στο συλλαλητήριο για την υγεία στις 27/1/2016 στο Αγρίνιο

19/1/2016
 ΑΙΤΗΣΗ
Του Κολοβού Χρήστου, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ξηρομέρου
  


ΠΡΟΣ
  Τους:
 - κ. Δήμαρχο Ξηρομέρου
 - κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
 - κ. Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
   (αποστέλλεται ηλεκτρονικά με e-mail)
    
Κ. Δήμαρχε
        Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου, σε σύσκεψη που έγινε στο Αγρίνιο στις 12 Ιαν 2016, που συμμετείχαν και φορείς, σύλλογοι  και σωματεία, η αντιπεριφερειάρχης κ Σταρακά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ Κοσμάς, και άλλοι, έχει αποφασισθεί ομόφωνα να πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2016 συλλαλητήριο στο Αγρίνιο, για την υποβάθμιση των δομών Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα και ιδιαίτερα για τα Νοσοκομεία.
       Τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου είναι μεν κτισμένα στις μεγάλες αυτές πόλεις, αλλά δεν ανήκουν στους δήμους αυτούς. Όσο τα μεγάλα προβλήματα που έχουν τα Νοσοκομεία αυτά, απασχολούν τις εκεί δημοτικές αρχές φορείς και πολίτες, άλλο τόσο πρέπει να απασχολούν και τον δικό μας δήμο και δημότες, διότι για θέματα υγείας δευτεροβάθμιας περίθαλψης εκεί προστρέχουμε..........

   
         Εμείς έχουμε επιπλέον και τα προβλήματα μη επάνδρωσης με γιατρούς των Κ.Υ μας στον Αστακό- Μύτικα και Κατούνα (για τη ΔΕ Φυτειών). Δεν είναι δυνατόν πχ στις Φυτείες να μην έχει πατήσει γιατρός εδώ και 1,5 χρόνο, όπως και σε άλλα χωριά του δήμου μας για πολλά χρόνια.
         Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας συμμετείχε τον περασμένο Αύγουστο σε συλλαλητήριο που οργανώθηκε για το Κ.Υ Κατούνας. (Έπραξα και εγώ το καθήκον μου με την παρουσία μου για τη ΔΕ Φυτειών)
         Επιβάλλεται κ. Δήμαρχε να αντιδράσουμε και να συμμετέχουμε και εμείς στο νυν συλλαλητήριο. Πιστεύω ότι οι ιθύνοντες θα σκύψουν επιτέλους πάνω στα οξυμένα προβλήματα υγείας στον τόπο μας και να δοθεί η πολιτική λύση που χρειάζεται το πρόβλημα.
         Απαιτείται λοιπόν συντονισμός όλων των δήμων και κεντρικός σχεδιασμός για την υγεία για το Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία αλλά και η άμεση κινητοποίηση αρχών και φορέων για να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση προς το υπουργείο.  Πρέπει επομένως να κινηθούμε και εμείς δυναμικά με παλλαϊκό ξεσηκωμό.
       Εγώ την 20/1/2016 θα φέρω το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας και ζητώ να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως και στο Δημοτικό συμβούλιο που έχουμε το προσεχές Σάββατο.
       Να εκδώσουμε σχετικό ψήφισμα και να συμμετέχουμε όλοι οι αιρετοί του δήμου μας  στο συλλαλητήριο στο Αγρίνιο την 27/Ιαν/2016.
      Να καλέσουμε τους δημότες μας για παλλαϊκή συμμετοχή.
       Να ανακοινώσουμε και να παρακαλέσουμε εμπορικούς συλλόγους και εμπόρους να παραμείνουν κλειστά την ημέρα του συλλαλητηρίου τα εμπορικά καταστήματα Αστακού και κοινοτήτων μας όπου υπάρχουν και να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου μας όπως έχει αποφασιστεί ήδη να μη λειτουργήσουν του δήμου Αγρινίου και της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Χρήστος Β. Κολοβός

Ταξίαρχος ε.α  Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο