Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΣΟΣ: Σε... αχαρτογράφητα νερά η Νέα Δημοκρατία!

Χαμένα λεφτά… μικρή ζημιά 
Χαμένη τιμή… μεγάλη ζημιά
Χαμένο θάρρος… όλα Χαμένα!

«…Κάθε πολίτης της Χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας. Και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του…»
«…Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους πρέπει: Πρώτον, να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό. Δεύτερον, να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης. Τρίτον, να είναι δημοκρατικά οργανωμένα...»
Κων/νος Καραμανλής, 1974

Γράφει ο: Χρήστος Σιάσος 

     Έκπληκτος ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθεί αυτές τις ημέρες μια ομιχλώδη και πρωτοεμφανιζόμενη κατάσταση που αφορά την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος.
    Όπως όλα τα κόμματα έτσι και η Ν.Δ. αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα, προβλήματα που τα δημιουργούσαν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! οι διαπλεκόμενοι και οι διαδρομιστές τους. 
      Ο λαός έχει μια στρεβλή-παραμορφωμένη εικόνα, που δημιουργείται από ανεπάρκειες, αλαζονικές συμπεριφορές, ευτελείς προσωπικές επιδιώξεις, ανικανότητες, σατραπισμούς, από στελέχη που χρόνια τώρα επανδρώνουν τον κομματικό μηχανισμό. Γραμματείς και φαρισαίοι, αεριτζήδες,  ανάξιοι της αποστολής των, λυμαίνονται χρόνια τώρα  την παράταξη…...



    Η γάγγραινα της φαυλότητας και το καρκίνωμα της αλαζονείας δεν αντιμετωπίζονται με παυσίπονα, χρειάζεται ακρωτηριασμός, θερμοκαυτήρας, νυστέρι. Όλοι οι δικτατορίσκοι, οι καλαμοκαβαλητές, οι «ασπρομάλληδες», πρέπει να φύγουν κλοτσηδόν από όποια πόστα και αν κατέχουν. 
      Τα «παραμάγαζα» πρέπει να κλείσουν. Ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής σε επιστολή του στις 2-10-1962 προς τον Βασιλέα Παύλο έγραφε: «…Ο Λαός είναι σκληρός απέναντι των Αρχόντων του, αρνείται εις αυτούς όχι μόνο την πολυτέλειαν, αλλά και την άνεσιν, την οποία εν τούτοις επιτρέπει εις τον εαυτόν του…».
         Ο λαός  αποκαρδιώθηκε και ταπεινώθηκε το 1993 με την πτώση της Κυβέρνησης του 48%, το ίδιο συνέβη με την συγκυβέρνηση, Ν.Δ. και  ΠΑΣΟΚ. Σοκ μεγάλο έπαθε και με την αλλαγή του πυρσού στο σήμα της παράταξης του Εθνάρχη. Σήμερα ο κόσμος της Ν.Δ. προδόθηκε για άλλη μια φορά από τους ανθρώπους που τον πρόδωσαν προχθές, χθες και σήμερα. 
       Οι «λιποτάκτες» του χθες τα μπλέξανε και το μόνο που έπραξαν ήταν το μεγάλο φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής με την ακύρωση των εκλογών!!! και οι αναταράξεις συνεχίζονται… το κόμμα είναι σε αδιέξοδο, η παραδοσιακή σχέση του  νεοδημοκράτη έχει διαρραγεί, η πανίσχυρη παράταξη του 47% έχει συρρικνωθεί «επικίνδυνα», (τελευταία δημοσκόπηση 14%), η εσωστρέφεια στις μέρες μας κυριαρχεί,  ο νεοδημοκράτης παρακολουθεί με προβληματισμό τις εξελίξεις και περιμένει… 

Χρήστος Γερ. Σιάσος 
τ. Γεν. Γραμματέας ΝΟΔΕ Αιτ/νιας, 
τ. Αντιπρόεδρος Τ.Ο. Ν.Δ. Μεσολογγίου

1 σχόλιο:

  1. Απομακρύνθηκε από το λαό, τις ανάγκες και τα προβλήματά του, ενέδωσε στο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και στην υποσχεσιολογία, θεώρησε ως σκοπό τη κατάκτηση της εξουσίας και όχι τη διακυβέρνση του κράτους, ξέχασε τις αρχές του κόμματος και άλλα πολλά . Ποιό πολιτικό λόγο μπορούν να αρθρώσουν για να δώσουν ελπίδες και όνειρα. Κανένας δεν μιλάει στο λαό , καμμία πρόταση ρεαλιστική. Ίδια με τα άλλα κόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο