Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΑΓΡΙΝΙΟ: Συνεχίζονται με επιτυχία οι βραδιές Μονολόγων


-Αύριο η τελετή λήξης του «1ου Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών»

    Κατάμεστη από κόσμο ήταν χθες βράδυ,  η αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου όπου πραγματοποιείται το «1ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου.
     Στη μεγάλη αυτή γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου, το βράδυ της Δευτέρας 28/12/2015, συμμετείχαν η Θεατρική ομάδα Καλυβίων «παιΖΟΥΜΕ», το Θεατρικό τμήμα πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παραβόλας «Ευάγγελος Πολιτόπουλος».....



  Το θεατρόφιλο κοινό του Αγρινίου απόλαυσε από τη Θεατρική ομάδα Καλυβίων «παιΖΟΥΜΕ» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου το  έργο «Εγώ... δεν»  του Βασίλη Αλεξάκη, σε ερμηνεία της Γεωργίας Παντολέινα και σκηνοθεσία της Μαρίνας Καραφά. 

         Τη σκυτάλη πήρε το Θεατρικό τμήμα πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» με το «Δεσποινίς  Μαργαρίτα»  του Ρομπέρτο Ατάιντε, σε ερμηνεία της Αθηνά Ψειμάδα, σκηνοθεσία του Βαλμά Ευάγγελου και Μουσική επένδυση του Ανδρέα Καχριμάνη. 
    Η βραδιά έκλεισε με το   Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Παραβόλας «Ευάγγελος Πολιτόπουλος» με το έργο «Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα, σε ερμηνεία του Κων/νου Σελιμά και σκηνοθεσία του Στάθη Σκοτίδα.
      Το  «1ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» που ξεκίνησε  την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.
    Ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή για την διοργάνωση αποτελεί η συμβολική τιμητική βράβευση του Χρήστου Καλαβρούζου, ηθοποιού  και τραγουδιστή από την Καλαβρούζα της Ναυπακτίας, ο οποίος θα τιμηθεί από το Δήμο Αγρινίου για το πολυετές έργο του, ενώ θα ερμηνεύσει ένα μονόλογο που θα φέρει την υποκριτική σφραγίδα του.
    Το  «1ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» συνεχίζεται στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και ώρα 9 το βράδυ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ) με τις παραστάσεις:

29 Δεκεμβρίου 2015
-Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice»
«Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Ερμηνεία: Τόνια Σκιαδά
Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση
     «Λίγο πριν πεθάνει, η ποιήτρια ξηλώνει το μισοφόρι της και ταυτόχρονα μονολογεί, «εσωστρέφεται», «εξωστρέφεται», χορεύει, τραγουδάει και απευθύνεται με κοριτσίστικο θυμό σε όσους έχουν φτιάξει το μύθο της χωρίς τη συγκατάθεσή της.
Αφιερωμένο στην ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη (1902-1930) και βαδίζοντας στον δρόμο που τον «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου...»

-Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δ.Δ  Νεάπολης Αγρινίου  «Το Παλαιόκαστρο»
«Το κορόιδο» του Κώστα Κακαβιά
Ερμηνεία: Παναγιώτης Γυφτάκης
Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Τσιρώνη Μαίρη
Ένας άνθρωπος μετά από ένα γεγονός αναζητεί τον εαυτό του.

30 Δεκεμβρίου 2015
Τελετή Λήξης.

BINTEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο