Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην Ποταμούλα!

Ξήλωσε στέγες σπιτιών και ξερίζωσε δέντρα – Εφιαλτική νύχτα για οικογένειες της περιοχής
Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν σήμερα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι την Ποταμούλα στην Δημοτική Ενότητα Παρακαμπυλίων. Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή με τους κατοίκους για αρκετή ώρα να ζουν τον εφιάλτη. Σύμφωνα με το Δήμο Αγρινίου ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε τις σκεπές από τέσσερα σπίτια καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την παραμονή των συγκεκριμένων οικογενειών στα σπίτια τους. Η χθεσινή βραδιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους εν λόγω κατοίκους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε συγγενικά σπίτια. Ζημιές επίσης καταγράφονται σε αποθήκες και ποιμνιοστάσια της περιοχής, χωρίς μέχρι αργά χθες το βράδυ να υπάρχει ενημέρωσα για νεκρά ζώα......

 Από νωρίς αύριο το πρωί συνεργεία του Δήμου Αγρινίου αναμένεται να βρεθούν στην Ποταμούλα, όπου εκτός των άλλων θα προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών, ενώ θα επέμβουν όπου χρειάζεται.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε εντολή οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της πόλης σε περίπτωση που δεν έχουν να διαμείνουν σε κάποιο συγγενικό τους σπίτι.
Παράλληλα το ολιγόλεπτο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την Ποταμούλα ξερίζωσε ουκ ολίγα δέντρα στην περιοχή.
 Μικροπροβλήματα στο Αγρίνιο – Σε επιφυλακή το τμήμα πολιτικής προστασίας   

Την ίδια στιγμή στο Αγρίνιο κατά τη διάρκεια της νεροποντής δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει σε πέντε περιπτώσεις άτομα που είχαν κλειστεί σε ασανσέρ, ενώ άνδρες της υπηρεσίας προχώρησαν σε άντληση υδάτων σε αποθήκη σπιτιού. Στις 3 μετά το μεσημέρι πάντως σημειώθηκε για περίπου μία ώρα, διακοπή ρεύματος μετά από πτώση κεραυνού. Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας και της Αγίας Τριάδας.
sinidisi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο