Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Πανέμορφο το Σεργιάνι στην παράδοση με την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης)





     Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με τίτλο: «ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015,  η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.),  στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  στο Γκάζι.
   Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξηρομερίτικη μουσική παράδοση με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ένα νοσταλγικό σεργιάνι στα μουσικά μονοπάτια του Ξηρομέρου. 
     Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου, άνοιξε την εκδήλωση ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση και στη συνέχεια ο παρουσιαστής  Νίκος Μήτσης, συγγραφέας,  ταξίδεψε τους θεατές  σε ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση και την ιστορία..............

 
  Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα: Μοναστηρακιωτών Αθήνας, Ελληνικής Παράδοσης Ιλίου, Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και Φυτειωτών Αθήνας «Το Λιγοβίτσι», τα οποία έδωσαν την ψυχή τους και παρουσίασαν ένα καταπληκτικό θέαμα, με παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια, με δρώμενα του τόπου μας.
      Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα  αποτελούμενο από τους: Θανάσης Χαλιλόπουλος-κλαρίνο, Κώστας Καρράς Λαούτο, Δημήτρης Κακος  Βιολί, Δημήτρης Φάκος Κρουστά και τραγουδιστές τους: Παύλος Θώδης, Βασίλης Κολοβός και Παναγιώτης Παπάς ανέβασαν με τη μουσική τους την διάθεση των χορευτών αλλά και όλου του κόσμου.
     Ήταν  ένα όμορφο ταξίδι με την παράδοση παρούσα η οποία εξακολουθεί να ενώνει, να συγκινεί και  να ψυχαγωγεί.

















































5 σχόλια:


  1. Ο συμπατριώτης μας από το Αρχοντοχώρι (Ζάβιτσα) Νίκος Μήτσης, είναι μία προσωπικότητα με τεράστια προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και παραμένει ανεκτίμητο κεφάλαιο (δυστυχώς αναξιοποίητο) στο χώρο του πολιτισμού.
    Ο Νίκος Μήτσης, ήταν ο συντονιστής της όμορφης βραδιάς που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου στη Τεχνόπολη, στο Γκάζι και μας σεργιάνισε στα στέκια της μουσικής μας παράδοση.
    Θεόδωρος Χολής
    Κωνωπίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν υπαρχουν πολλοι θεατες !
    παρα μονο τηλεθεατες !
    Γιατι ? Γιατι ? Γιατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΉΡΧΑΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αληθινος Φωτογραφος !
    Θα πρεπει να αποτυπωνει ολη την πραγματικοτητα του χωρου !
    αλυζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο