Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην Ιταλία!

    Είδαμε στο Blog ΚΑΤΟΥΝΑ NEWS φωτογραφίες Αντιπροσωπείας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να βρίσκεται στην Ιταλία με τίτλο:  ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ…
      Δεν γνωρίζουμε το νόημα του χρησμού: ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ… που θέτει το Blog, γιατί δεν είμαστε..., ούτε ήμασταν ποτέ θαμώνες του χώρου του Δημαρχείου. Αλλά για να θέτει το ερώτημα σαν χρησμό της Πυθίας! κάτι θα ξέρει παραπάνω….

   Με αφορμή τα παραπάνω, κι επειδή αδυνατούμε να δώσουμε σωστή λύση στο χρησμό προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα, που θέλουμε να πιστεύουμε χρήζουν απάντησης από τη δημοτική αρχή, γιατί όλα πρέπει να έρθουν στο φως, για να γνωρίζει ο κόσμος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε: 
    Υπάρχει σε εξέλιξη ταξίδι του Δημάρχου κ. Γιώργου Αποστολάκη και αντιπροσωπείας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην Ιταλία; Πρόκειται για συνάντηση Δημάρχων Βόνιτσας και Viggiano Ιταλίας; Πόσα είναι τα μέλη της αποστολής; Ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού; Επίκειται αδελφοποίηση πόλεων;  Μήπως ήταν καλεσμένοι στην άσκηση «Σεισμός και πολιτική προστασία» που διεξήχθη  στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2015 από την Ομάδα Lucano Πολιτικής Προστασίας στην οποία έκαναν τόσα ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα;..........




ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΣΑ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ






      Να τονίσουμε ότι όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι δημότες Ακτίου Βόνιτσας (κόβει μέχρι και το νερό ο Δήμος για οφειλές)  αλλά και με την γενική οικονομική κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας. 
      Νομίζουμε ότι περιττεύουν τα ταξιδάκια αναψυχής με το πρόσχημα της πολιτιστικής μάσκας στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και αποτελούν πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα.

10 σχόλια:

  1. Eρώτημα:

    Ποιός κάλυψε τα έξοδα του ταξιδιού , και ποιός αποφάσισε και με τι κριτήρια ποιοί θα συμμετέχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχετε δικιο οτι χρειαζεται να απαντησουμε σε καποια απο τα ερωτηματα σας.Ολα θα απαντηθούν στην ωρα τους.Ναι,ημασταν καλεσμενοι να παρακολουθησουμε την ασκηση ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ απο την ομαδα Lucano...Το θεμα ειναι Όμως τι γινεται έπειτα απο ολο αυτο.Να ειστε σιγουροι οτι θα ενημερωθείτε για ολα.Λίγη υπομονή χρειαζεται. Οσο για τις υπόλοιπες ανακριβειες που εχετε δημοσιεύσει για τα ταξιδια αναψυχης καλο θα ηταν να ανακαλεσετε. Επωνυμα σχολισα οτι τα έξοδα του ταξιδιού τα πληρωσε μονη της η αντιπροσωπεια του Δημου μας. Σε λιγες ημερες θα σας ενημερωσουμε για ολα. Με εκτιμηση ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια εικόνα δύο λέξεις. Στην αναμνηστική φωτογραφία οι πόλεις έχουν κάθε μια το δικό της λαβαρο. Το δικό μας; Στην αναμνηστική φωτογραφία που είναι οι δικοί μας; Μαγική φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η βονιτσα ειναι αδελφοποιημένη ή η κατουνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν απαντιεται το ερωτημα όμως από τον δεύτερο σχολιαστή και αρχίζω να ανησυχώ πολύ.
    Ξανά το ερώτημα που υπέβαλε και ο πρώτος σχολιαστής
    1)Ποιος πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού;
    2)Ποιος αποφάσισε και με τι κριτήρια ποιος θα συμμετάσχει;

    Είναι τουλάχιστον περίεργο που ένας από τους συμμετέχοντες (2ος σχολιαστής) συνιστά υπομονή και μας παραπέμπει στο μέλλον (αλήθεια πότε όταν το θέμα θα έχει ξεχαστεί;)

    Και μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ κ. ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
    Δημοτική σύμβουλο Ακτίου Βόνιτσας

    Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε πως η εντιμότητα, η παρρησία, και η αποφασιστικότητα να υπηρετούμε την αλήθεια, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, πολύ περισσότερο από την κοινωνία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, που και ξέρει και κρίνει.
    Σε κάθε περίπτωση όμως η κριτική είναι προτιμότερη από την ανυπαρξία κριτικής, (ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΤΗ) συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο – ανάπτυξη της περιοχής μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
    Να επισημάνουμε ότι για όλους του Δημότες ήταν έκπληξη το ταξίδι στην Ιταλία, τη στιγμή που ο Δήμος αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τη ΔΕΗ και υπάρχει κίνδυνος να κοπεί το νερό από όλα τα αντλιοστάσια. Στις εποχές που ζούμε, όπου η αξιοπρέπεια των ανθρώπων έχει φτάσει στον πάτο λόγω της οικονομικής κατάστασης, νομίζουμε ότι είναι περιττά τα ταξίδια ενώ αντίστοιχα θα μπορούσαμε να στηρίξουμε συνδημότες μας που έχουν πραγματική ανάγκη για να επιβιώσουν!
    Κλείνοντας εδώ το θέμα, στο οποίο δεν πρόκειται να επανέλθουμε, περιμένοντας την ενημέρωση σας.

    Με εκτίμηση
    Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
    ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Βόνιτσα είναι αδελφοποιημένη με το Viggiano της Ιταλίας και το Πολανιεκ της Πολωνίας.
    Η κ.Βεμη -Καρελου ειναι δημοτικη συμβουλος και εκπρόσωπος του Δημου Ακτιου-Βονιτσας.
    Εχω απαντησει επανειλημμένα,αλλά μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε.Τα έξοδα ειναι ειναι πληρωμενα απο την αντιπροσωπεία η οποία είναι:κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ,κ.ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΕΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,κ.ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΚΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ,κ.ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ.
    Να είστε σίγουροι οτι για να ξαναφτιάξουμε απο την αρχή το Δήμο χρειάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.Ως Παναγιωτα Πανταζη εζω καθαρη τη συνείδηση μου και είμαι υπερήφανη που εκπροσώπησα το Δημαρχο Γιωργο Αποστολακη και το Δημο μας σε αυτη τη μοναδικη εμπειρία.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ:Το ταξιδι στην Ιταλια δεν εκπλήσσει κανεναν διοτι η Βονιτσα χρόνια συμμετέχει στο κομμάτι της αδελφοποίησης.
    Στηρίζουμε και αγαπάμε τους συνδημότες μας και για αυτο το λογο εχουμε εκλεγεί και ξανουμε παραπάνω πράγματα απ'όσα ειναι στις αρμοδιότητές μας.
    Τα ταξιδακια αναψυχής εχουν τελειώσει με την υπογραφή του Δημάρχου και της Δημοτικης αρχής!!!!
    Με εκτίμηση Παναγιωτα Πανταζη
    Δημοτική Συμβουλος Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Τα έξοδα ειναι ειναι πληρωμενα απο την αντιπροσωπεία"

    Ξανά το ερώτημα και συγνώμη,
    Tι σημαίνει αυτό , οτι τα βάλατε απο τις τσέπες σας;

    Εάν είναι ταξιδάκι αναψυχής ή όχι άσε να βγάλουμε εμείς το συμπέρασμα.
    Το αντικείμενο ήταν "ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" , σε συνθήκες κρίσης την οποία στην επαρχία την βιωνουμε στο έπακρο θεωρείς ότι ήταν αναγκαίο αυτή την χρονική στιγμή η παρουσία σας εκεί;
    Γιατί δεν επιδίωχθηκε μια παρουσία εδώ στην Ελλάδα με ανάλογο αντικείμενο(δεκάδες γίνονται κάθε χρόνο)
    Εαν ο καθένας έβαλε τα χρήματα από την τσέπη του καλώς , αλλά εάν δεν συνέβει κάτι τέτοιο γιατί χρειάζονταν οχι ένας αλλά τρεις συν ο μεταφραστής;;
    Δεν θα μπορούσε ο ένας απο τους 3 να γνωρίζει αγγλικά και να μην χρειάζεται μεταφραστής;;

    Eμείς πάλι δεν είμαστε καθόλου περηφανοι που ο δήμαρχος αναθέτει απευθείας δουλειές(ελπίζω να μην σε στενοχωρώ)


    Ολο το κείμενο απευθυνεται στην ποιό πάνω.... υπερήφανη(Παναγιώτα Πανταζή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ κ. ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
    Δημοτική σύμβουλο Ακτίου Βόνιτσας

    Το ουσιώδη ερώτημα, το οποίο ανέκυψε από τη δημοσιοποίηση του θέματος πρώτα από το «Παπαγαλάκι» σας ΚΑΤΟΥΝΑ ΝΕWS κι ύστερα από μας, παραμένει αναπάντητο.
    Ο ισχυρισμός «πληρώθηκαν από προσωπικά σας έξοδα», τον οποίο χρησιμοποιείτε για να επιβάλλεται σιωπητήριο στην υπόθεση, αποδεικνύεται ανεπαρκής όσο δεν απαντάτε στο κρίσιμο ερώτημα όπως:
    -Ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού;
    -Αλήθεια γιατί δεν γνωστοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή η επίμαχη επίσκεψη σας στην Ιταλία και αντ’ αυτού διέρρευσε σε μπλογκ;
    Επιπλέον καλούμε τον Αντιπροσωπεία να ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στην Ιταλία για να μην υπάρχουν απορίες και ερωτήματα στους Δημότες Ακτίου Βόνιτσας.

    H ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
    ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατι αλαζει λέει ο άλλος. Φυσικά φτώχεια για τους περισσοτερους και ταξιδακια για τους εκλεκτους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο