Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Στoυς ιδιώτες παραχωρεί ο Δήμος Ξηρομέρου πλήθος υπηρεσιών, μιας και ο ίδιος δήλωσε αδυναμία να τις εκτελέσει.

Διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 για το έτος 2016 δήλωσε ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική του απόφαση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δηλώνει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει υπηρεσίες καθαρισμών κοινοχρήστων χώρων, νεκροταφείων, ρεμάτων, αλσυλλίων, δασυλλίων, αντιπυρικών ζωνών, φρεατίων και σχαρών όμβριων υδάτων, δημοτικών κτιρίων, δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός δεξαμενών, συντήρηση αντλιοστασίων και χλωριωτών, αποφράξεις δικτύων όμβριων, μεταφορές φερτών υλικών που προέρχονται από θεομηνίες.....

Η λύση για να παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες είναι η σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, που προβλέπεται στις διατάξεις του Π.Δ. 60/2007 (Α΄ 64), σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 209 και 273 του Κ.Δ.Κ. (Ν. 3463/2006). Με λίγα λόγια αποφάσισε την εκχώρηση των προαναφερόμενων υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Το ίδιο ακριβώς είχε πράξει και για το έτος 2015, προκύπτοντας έτσι καταιγισμός απ' ευθείας αναθέσεων για υπηρεσίες καθαριότητας.

mytikaspress

8 σχόλια:

  1. Ομόφωνη απόφαση
    Ψήφισε κ η αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοσα ατομα που προσελαβε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ τη τους ηθελε? τη κανουν στο δημο?Να τους βαλει να καθαρισουν Αλλα ετσι ειναι τους προσλαμβανουν τους πληρωνουν να ξεπληρωσουν την ψηφο ρε αδερφε να μην εχουν παραπονο αλλα ποτε καθαρισαν και θα το κανουν τωρα? Οπωςκαι με τους δρομους ΜΠΑΛΩΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ 2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΑΝ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δεοντολογία απαιτεί να αναφέρεται στο άρθρο ποιοι σύμβουλοι και ποιες πολιτικές δυνάμεις υπερψήφισαν ή καταψήφισαν την απόφαση.Φυσικά η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Καταψήφισαν η Συμπολιτεία (Γεωργαλής, Τζαχρήστας),η Λαϊκή Συσπείρωση(Κομπλίτσης),ο Κατσιπάνος κι ένας της μείζονος αντιπολίτευσης (Καρφής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9 , 58 μονο ο κ. Καρφης καταψηφισε τις απ' αναθεσεις ;
    η κ. Κουμανδρακη και αλλοι δημοτικοι της συμβουλοι , ψηφισαν τις απ' ευθειας αναθεσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ,ΤΑ 40 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ,ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΧΤΙΚΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΔΗΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ στην τοπικη αυτοδιοικηση !
    ΟΧΙ στην τοπικη αυτοδιαλυση ...
    αλυζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΣΤΙΣ 9-10 Π.Μ ΕΓΡΑΨΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΘΙΞΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Δήμος δεν έχει προσωπικό για ηλεκτρολογικά για υδραυλικά και καθαριότητες. Έχει και λίγα αυτοκίνητα και σκαπτικά.Πως θα καθαρίζονται οι δεξαμενές και ποιος θα ρίχνει χλώρια? Πως θα μετράνε τα νερά και ποιοί θα φτιάχνουνε τους σωλήνες χωρίς να πάρουν απ έξω? Αυτό ψηφίστηκε. Ότι δεν έχει προσωπικό και αυτοκίνητα και με το νόμο τότε έχει δικαίωμα να δίνει λεφτά για αυτές τις εργασίες το 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο