Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης : Προς τους γονείς...

Εν Κατούνη τη 7η Οκτωβρίου 2015

Αγαπητοί γονείς,

       Με την παρούσα επιστολή επικοινωνώ και εφέτος μαζί σας εκφράζοντας τις ποιο θερμές μου ευχές για την νέα σχολική χρονιά των παιδιών μας, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την ανησυχία μου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία μας, ιδιαιτέρως στον τομέα της νεότητος.  
    Θαυμάζω και επαινώ την καθημερινή σας προσπάθεια για να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά σας, σέβομαι τον μόχθο σας για την εξασφάλιση των αναγκαίων υλικών αγαθών, αφουγκράζομαι τις ανησυχίες και τους στεναγμούς σας για την σωστή ανατροφή και αποκατάστασή τους στην κοινωνία μας.....
Σας παρακαλώ όμως, χτυπάω την πόρτα του σπιτιού σας και απευθύνω παράκληση στον κάθε γονέα προσωπικά να δείξετε  στα παιδιά σας τον «πολύτιμον μαργαρίτην» (Ματθ. ιγ΄, 46), τον ΧΡΙΣΤΟ και να τα οδηγήσετε σ’ Αυτόν.
        Επειδή το αληθινό νόημα της ζωής του ανθρώπου ξεκινά από την συνάντηση με τον Χριστό, τώρα στα πρώτα βήματα των παιδιών μας να τα οδηγήσουμε σε Αυτόν. Να προτρέψουμε λοιπόν τα νιάτα να έρθουν στην Εκκλησία, η οποία πρόσφερε και προσφέρει τον εαυτό της στα παιδιά της.
                   Στην ίδια κοινωνία ζούμε και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες καταστάσεις. Το κοσμοείδωλο που προβάλλεται δεν δίνει χώρο στην οικογένεια, στην πνευματική καλλιέργεια και στον άνθρωπο, αντιθέτως τον υποτιμά και τον υποβαθμίζει σε ένα καταναλωτικό και σαρκικό άτομο, που κυνηγά την μόδα και την τεχνολογία. Όλα είναι εφικτά με το πάτημα ενός πλήκτρου του κινητού τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η ανηθικότητα, η βλασφημία, τα ναρκωτικά, η μαγεία, ο νεοπαγανισμός και το δωδεκάθεο που είναι η λατρεία ανύπαρκτων θεών δηλαδή του ίδιου του Σατανά μπορούν να γίνουν προσβάσιμα και στις μικρότερες ηλικίες. Και ο Χριστός όχι μόνο παραλείπεται ακόμα και από αυτή την εκπαίδευση, αλλά διώκεται.
           Αγαπητοί, για να μην μας παρασύρει το καταστροφικό κύμα θα χρειαστεί να πιαστούμε από ένα στήριγμα και αυτό το στήριγμα είναι ο Ιησούς Χριστός και οι Άγιοί μας. Απευθύνομαι σ΄ εσάς τους γονείς όχι για να ζητήσω κάτι προσωπικό, αλλά έχοντας την πνευματική ευθύνη της Ενορίας και ιδίως της νεότητας, σας μιλάω με τα λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου: «Μυριάκις θα ευχόμουν ο ίδιος να τυφλωθώ, αν ήταν δυνατόν με αυτό να σώσω τις ψυχές σας. Ναι. Έτσι, ειλικρινά, και από το ίδιο το φως πιο γλυκιά μου είναι η σωτηρία σας».
Η Εκκλησία και φέτος προσφέρει το κατηχητικό σχολείο, το «σχολείο του Χριστού» το οποίο θα φέρει φως στις παιδικές και νεανικές καρδιές και θα οικοδομήσει πνευματικά αναστήματα που θα σηκώσουν στους ώμους τους την κοινωνία  και την Ελλάδα μας.
Η τοπική μας Εκκλησία με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, βιώνοντας την αγάπη του Χριστού, ανοίγει την στοργική αγκαλιά της και καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας.
Μέσα σε ένα κλίμα αγάπης, ελευθερίας και δημιουργικότητας με τη βοήθεια του Θεού προσπαθούμε ώστε το Κατηχητικό να γίνει μια αληθινή φωλιά, ένα καταφύγιο όπου κάθε παιδί θα γνωρίσει προσωπικά μέσα από τη ζωή, τη διδασκαλεία και την προσευχή της Εκκλησίας, το καθαρό τραγούδι και τη σωστή ψυχαγωγία, τον ίδιο τον Χριστό.
Σας περιμένουμε λοιπόν με αγάπη πολύ και εκτίμηση εσάς και τα παιδιά σας την   Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 10:30 το πρωί στον Αγιασμό για την έναρξη των Πνευματικών δραστηριοτήτων της Ενορίας μας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

Με Αγάπη Χριστού και εκτίμηση
 Ο εφημέριος της Ενορίας σας.
Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης



2 σχόλια:

  1. Άξιος εργάτης του Χριστού ο π. Νεκτάριος! Και εκφράζει μεγάλες αλήθειες. Μακάρι να φροντίζαμε
    για την ψυχή μας (και των παιδιών μας) όσο για το σώμα και τις ανέσεις μας. Ο άνθρωπος είναι
    και Πνεύμα, όχι μόνο Σώμα. Τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας της Κατούνας όντως προσφέρουν πολύτιμο έργο. Όσοι το έχουν παρακολουθήσει από κοντά, το γνωρίζουν. Εμπιστευτείτε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατηχητικο σημαινει προοδος κατ αμφω για το παιδι και μαλιστα σε μια ενορια που εχει την δυνατοτητα να προσφερει οχι την ημερα μονο του κατηχητικου αλλα καθε μερα αφου ο πατηρ Νεκτάριος και οι συνεργάτες του βοηθουν τα παιδια να προάγονται στην καθημερινοτητα τους στην αιθουσα του πνευματικου κεντρου της ενορίας. κατηχητικο σημαινει χριστοσ και χριστος θα πει φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο