Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Απέκλεισαν την εθνική οδό (στο ύψος του κόμβου Κουβαρά) οι αγρότες (φωτο)


     
        Σε συμβολικό ημίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου Κουβαρά προχώρησαν πριν από λίγο αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με κτηνοτροφικούς συλλόγους της περιοχής. 
      Αφορμή των κινητοποιήσεων αποτελούν οι σοβαρότατες επιπτώσεις που έχει το τριτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο αγροτικό εισόδημα, με αύξηση της φορολόγησης, τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, κλπ.....



     Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων του Ξηρομέρου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΟΑΣ  Αιτωλ/νίας Σπύρος Κοτοπούλης που έκανε λόγο για ολομέτωπη επίθεση σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς με σκοπό την συγκέντρωση του αγροτικού πλούτου στα χέρια λίγων.
     Τόνισε ακόμη πως τα μέτρα του μνημονίου, σε συνδυασμό με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που προβλέπει σταδιακές και μεγάλες μειώσεις στις επιδοτήσεις, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για χιλιάδες αγρότες και στην περιοχή.
    Παράλληλα ζήτησε ενδυνάμωση των αγροτικών συλλόγων με νέα μέλη, αφού προέβλεψε νέες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

http://www.agriniopress.gr/

geg-kouvaras-agrotes3
geg-kouvaras-agrotes2
geg-kouvaras-agrotes4
geg-kouvaras-agrotes6geg-kouvaras-agrotes7geg-kouvaras-agrotes5geg-kouvaras-agrotes8

1 σχόλιο:

  1. δεν μπορω να καταλαβω προς τη η διαμαρτιρεια. 50 της εκατο πηρε ο συριζα εκει γιατι φωναζετε; κανονικα θα επρεπε να σας πανε τησ συνταξης στα 100 ευρω. τουμπεκι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο