Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Έργα και μελέτες για το Μεσολόγγι πέρασαν από το Περιφερειακό

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

        Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα  στις  5 Οκτωβρίου 2015 οι Προτάσεις ένταξης και χρηματοδότησης δύο καίριων Ζητημάτων που αφορούν την Ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
Ειδικότερα όπως μας ενημέρωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Μπαλαμπάνης Νικόλαος εγκρίθηκε:.......



1.-Η  πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτηση ποταμού Ευήνου από τις εκβολές του έως τη ΧΘ 12+000 δυτικά του οικισμού Περιθώρι συνολικού μήκους 12 χλμ.», προϋπολογισμού: #600.000,00€#,  στο Εθνικό σκέλος          (ΣΑΜΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.
2.-Η  πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Επέκταση ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού: #1.063.881,00€#, στο Εθνικό Σκέλος (ΣΑΕΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.

Ο κος Μπαλαμπάνης αναφερόμενος στα φαινόμενα που εκτυλίχτηκαν τους περασμένους μήνες από την κακοκαιρία, υπογράμμισε πως η μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτησης στον Εύηνο είναι έργο άμεσης προτεραιότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξασφάλιση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και των υποδομών από κινδύνους πλημμύρας. Η παρέμβαση  θα εκτείνεται από τις εκβολές μέχρι  τον οικισμό Περιθώρι και πιο συγκεκριμένα στις θέσεις της Γέφυρας Ε.Ο. Αντιρρίου – Μεσολογγίου, της σιδηροδρομικής γέφυρας και στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Ευηνοχωρίου και Γαλατά όπου κριθεί αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο