Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Νεόνυμφο ζευγάρι από το Αγρίνιο πλήρωσε ακριβά το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη!

Σε μπελάδες νεόνυμφο ζευγάρι από το Αγρίνιο

      Το ταξίδι του μέλιτος για ένα νεαρό ζευγάρι από το Αγρίνιο, βγήκε… ξινό, μιας και κλήθηκε να ξαναπληρώσει το ξενοδοχείο που είχε ήδη προπληρώσει.
     Δεν είναι η πρώτη φορά που τοπικό γραφείο τουρισμού εμπλέκεται σε ανάλογη υπόθεση, με χρήματα που ενώ θα έπρεπε να προπληρωθούν για κλείσιμο εισιτηρίων, ξενοδοχείων κλπ  δεν καταβάλλονται στην ώρα τους ή και καθόλου και οι ταξιδιώτες καλούνται να πληρώσουν διπλά, να ακυρώσουν ταξίδια και διακοπές. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις συνήθως αποσιωπούνται, άλλες όμως φτάνουν στις αίθουσες δικαστηρίων, όπως συμβαίνει και με την συγκεκριμένη.
        Το νεαρό  ζευγάρι που πρόσφατα παντρεύτηκε, θέλησε να φύγει για λίγες μέρες, μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να «αποδράσει» μετά την ευτυχισμένη στιγμή του γάμου στην Κωνσταντινούπολη, έναν αγαπημένο τουριστικό  προορισμό για πολλούς Έλληνες......



    Έτσι, απευθύνθηκε σε τουριστικό γραφείο του Αγρινίου για να κλείσει τα αεροπορικά  εισιτήρια και να πληρωθούν οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.
     Πράγματι, το γραφείο ενημέρωσε πως όλα κύλησαν ομαλά και το ζευγάρι αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη. Η παραμονή στην Πόλη  κύλησε ευχάριστα , όλα όμως ανατράπηκαν όταν ήρθε η ώρα του check out, της αναχώρησης δηλαδή από το ξενοδοχείο.
        Εκεί πληροφορήθηκαν από τη ρεσεψιόν πως τα χρήματα για τις διανυκτερεύσεις δεν πληρώθηκαν. Συγκεκριμένα, ότι υπήρχε μια κατάθεση μέσω του booking όμως αυτή η κατάθεση στη συνέχεια αποσύρθηκε κι έτσι υπήρχε ανεξόφλητο ποσό της τάξης των 600 ευρώ περίπου! 
     Η μέρα ήταν Κυριακή, οι τράπεζες κλειστές και άκρη με το τοπικό τουριστικό γραφείο στο Αγρίνιο δεν μπορούσε να βγει… 
     «Επικοινωνούσαμε συνέχεια και δεν παίρναμε μια σαφή απάντηση. Τους λέγαμε να μας στείλουν με e-mail ή με φαξ τα αποδεικτικά της κατάθεσης και μας απαντούσαν ότι δεν ξέρουν πως να το κάνουν… Στο μεταξύ η αγωνία μας είχε κορυφωθεί, αφού  η πτήση μας για την Αθήνα ήταν λίγο αργότερα και κινδυνεύαμε να την χάσουμε. Ευτυχώς που και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έδειξαν απόλυτη κατανόηση, αλλά κυρίως, είχαμε χρήματα πάνω μας και πληρώσαμε ξανά με 600 ευρώ το ξενοδοχείο» υποστηρίζει χαρακτηριστικά η σύζυγος, μεταφέροντας τις ώρες αγωνίας που υπήρξαν, μια και κινδύνεψε μαζί με τον άντρα της να… ξεμείνουν στην Τουρκία!
      Τελικά, μετά από ταλαιπωρία και ασυνεννοησία ωρών, το ζευγάρι έφυγε από το ξενοδοχείο που διπλοπλήρωσε και αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προλαβαίνοντας το αεροπλάνο της επιστροφής την τελευταία στιγμή.
       Όπως ήταν φυσιολογικό, ο νεαρός άνδρας και η σύζυγος του, επέστρεψαν εξοργισμένοι στο Αγρίνιο και αμέσως ζήτησαν εξηγήσεις από τους υπευθύνους του τουριστικού γραφείου. Και εδώ όμως, άκρη δεν βγάλανε… Τη στιγμή που δεν υπήρχαν επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με το που πήγαν τα χρήματα που προκαταβάλλανε στο γραφείο για να τους γίνει η κράτηση, αποφάσισαν τελικά να απευθυνθούν σε δικηγόρο και να υποβάλλουν μήνυση, ζητώντας το αυτονόητο: Τα χρήματα τους πίσω.
        Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες καταγγελίες γίνονται για τουριστικό γραφείο της περιοχής. Σχετικά πρόσφατα καταγγέλθηκε πως πτήση για Αυστραλία είχε προπληρωθεί αλλά δεν κρατήθηκε ποτέ,  ενώ δυστυχώς και κάποιες άλλες περιπτώσεις που συζητούνται έντονα, αμαυρώνουν μια ολόκληρη ομάδα  επαγγελματιών που υπηρετεί με συνέπεια τον κλάδο.

Eφημερίδα Γεγονός
http://www.agriniopress.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο