Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αγρινίο: Παρουσία πολλών φιλότεχνων εγκαινιάστηκε η έκθεση "τα εν οίκω εν δήμω"


Παρουσία πολλών φιλότεχνων εγκαινιάστηκε τη Παρασκευή το βράδυ 2 Οκτωβρίου 2015 η έκθεση “τα εν οίκω εν δήμω” που οργάνωσε στους χώρους της, η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
 Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό  έργα σημαντικών καλλιτεχνών από ιδιωτικές συλλογές:  Χρ. Καπράλος, Π. Τέτσης, Σπ. Καταπόδης, Κ. Τσόκλης, Χρ. Μποκόρος, Γ. Μιγάδης, Θ. Μανωλίδης, Π. Μοσχίδης, Παύλος, Γ. Σταθόπουλος, Μ. Γεωργάς, Γ. Κόττης, Π. Φειδάκης, Χρ. Γαρουφαλής, K. Παπανικολάου, Κ. Μαρούδα, Π. Τούντας, Ν. Στρατάκης, Ελ. Προκοπίου καθώς και γλυπτά των Β. Παπασάϊκα και Θ. Πετρίδη.....

 Ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε δημόσια τους συλλέκτες οι οποίοι αν και προτίμησαν την ανωνυμία τους έδειξαν το μεγαλείο της γενναιοδωρίας τους και την αγάπη προς τους συμπολίτες τους. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στη συνέχεια αφού συνεχάρη τους οργανωτές της έκθεσης, ευχήθηκε η έκθεση αυτή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον ευελπιστώντας να γίνει παράδειγμα και αφορμή που θα αφυπνίσει τον εθελοντισμό όλων μας ώστε τα επόμενα χρόνια τα “ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ” να γίνουν επιτυχημένος θεσμός για την πόλη.
Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Παπαγεωργίου και Νίκος Καζαντζής, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι της Ιστορικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.κ. Ν. Σκιαδάς και της ΓΕΑ Χρ. Θετάκης, ο έφορος  της ΓΕΑ  κ. Χατζηγεωργίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων .

Η έκθεση οργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων “ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ 2015” και θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου 2015.

Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 10 π.μ. – 1.30 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.
Κυριακή 10.30 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα κλειστά
Υπενθυμίζουμε ότι οι επισκέψεις σχολείων καλόν θα είναι να γίνονται κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας. 
Πληροφορίες:  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,  Δ. Βότση 2, Αγρίνιο,  τηλ. 26413 60316,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο