Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τα αποτελέσματα του 16ου Άκτιου Δρόμου 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ

        Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, σε συνεργασία με την ένωση αθλητικών σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δυτικής Στερεάς και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, διοργάνωσαν τον 16o Ημιμαραθώνιο  «Άκτιο Δρόμο», την Κυριακή 4 Οκτωμβρίου 2015, στη Βόνιτσα
      Οι καιρικές συνθήκες, η εκπληκτική διαδρομή και όλο το οργανωτικό δυναμικό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να στεφθεί η διοργάνωση με επιτυχία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, στον ημιμαραθώνιο, τερμάτισαν   138 δρομείς.
      Στους άνδρες πρώτος νικητής, του ημιμαραθωνίου ο Κωνσταντίνος Κοκόλας (Πέλοπας Πατρών) με επίδοση 1:19:04, δεύτερος ο Γιώργος Τσιγερίδης  με 1:20:58 και τρίτος ο Μηνάς Μηνάς με 1:23:56. 
     Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Kωνσταντίνα Στεφανοπούλου του Πέλοπα Πατρών  με χρόνο 1:26:33, ενώ την ακολούθησαν η Θεώνη Λουβή  με χρόνο 1:33:31 και η Γεωργία Λουβή επίσης με 1:33:31.
   
           Δόθηκε ειδική διάκριση στους τερματίσαντες αθλητές – Δημότες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, ανεξαρτήτου ηλικίας: Πρώτος τερμάτισε ο Φώτης Σαρακιώτης με χρόνο 1:35:20, δεύτερος ο Παναγιώτης Μαλτέζος από την Κατούνα με επίδοση 1:36:06 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Βερύκιος με 1:39:38.................



      Παράλληλα διεξήχθησαν αγώνες 500μ. για μαθητές-τριες των Δημοτικών Σχολείων και 1.000μ. για μαθητές-τριες Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Δείτε τα αποτελέσματα των δρομέων:
  
  
  
  

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ


ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 
 Η Ανακοίνωση του Πρόεδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελή Αποστολάκη:

   Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο 16 Hμιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος με μεγάλη επιτυχία κατά ομολογία όλων των αθλητών που συμμετείχαν .
    Η άποψη των συμμετεχόντων είναι σημαντική γιατί όπως τόνισαν αθλητές που συμμετέχουν από παλιά στον ημιμαραθώνιο, από το 2012 ο θεσμός του Ημιμαραθώνιου Άκτιου Δρόμου εδώ και καιρό είχε χάσει την αίγλη του.    Αρκετοί μαραθωνοδρόμοι από όλη την Ελλάδα παρόλο που έπαιρναν μέρος έφευγαν με αρνητική άποψη για τη διοργάνωση και την διεξαγωγή του Άκτιου Δρόμου.
    Ο Άκτιος Δρόμος αυτήν την στιγμή είναι ένα ισχυρό μέσω διαφήμισης και προβολής του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας.
    Φέτος έγινε μια μεγάλη προσπάθεια σε επαγγελματικό επίπεδο για να διοργανωθεί ένας σωστός κατά τα πρότυπα Ημιμαραθώνιος. Από τα λεγόμενα των αθλητών τα καταφέραμε και η άποψη τους είναι ότι το 2016 θα συμμετέχουν διπλάσιοι μαραθωνοδρόμοι. Φέτος υπήρξαν 168 εγγραφές, πήραν μέρος 158 αθλητές και τερμάτισαν 138 αθλητές.
    Το link όπου μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα καθώς και πληροφορίες για τον Άκτιο Δρόμο είναι: http://aktiosdromos.blogspot.gr
      Πλέον είμαστε έτοιμοι ως Δήμος και ως Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τον Άκτιο Δρόμο και να τον συνδυάσουμε τον Οκτώβριο του 2016 με την γενική προβολή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
    Παράλληλα για πρώτη φορά έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια, έτσι ώστε οι μαθητές των Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων να πάρουν μέρος σε αυτό το γεγονός.        Οι μαθητές πήραν μέρος στους αγώνες των 500ων και 1000ων μέτρων αντίστοιχα. Οι αγώνες ξεκίνησαν πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) και περνώντας από την παραλία της Βόνιτσας τερμάτισαν στο Δημαρχείο της Βόνιτσας στο σημείο τερματισμού του Άκτιου Δρόμου. Περισσότερα από 110 παιδιά συμμετείχαν δίνοντας μια ξεχωριστή νότα σε αυτούς τους αγώνες .
      Με την αρμοδιότητα του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας» και εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας και την Δημοτική ομάδα ευχαριστώ τους αθλητές που συμμετείχαν , τους εθελοντές που βοήθησαν στα μέγιστο (στους σταθμούς, στον τερματισμό και στους μαθητικούς αγώνες), τους Πολιτιστικούς συλλόγους Βόνιτσας που συμμετείχαν, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που συμμετείχαν , το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και ιδιαίτερα την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Θεοδωρίδου Μαρία και τον οδηγό του ασθενοφόρου κ. Νικάκη Άρη. Ευχαριστούμε για την παρουσία του τον καρδιολόγο κ. Απόστολο Δήμο που συνόδευε το ασθενοφόρο κατά τη διαδρομή, το ΕΚΑΒ Πρέβεζας που βρισκόταν σε επιφυλακή, την 131 ΣΜ που διέθεσε το ασθενοφόρο για τους μαθητικούς αγώνες και ιδιαίτερα τον κ. Νιάφα Διονύσιο, το Α.Τ. Βόνιτσας που πραγματικά με άψογο τρόπο διασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή του Άκτιου Δρόμου, τον Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δυτικής Ελλάδας, τους κριτές του αγώνα που με την εμπειρία τους βοήθησαν στην σωστή διεξαγωγή του αγώνα και τέλος το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. για τη σωστή διοργάνωση της εκδήλωσης.
     Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συμπολίτες μας κ. Μαλτέζο Παναγιώτη και κ. Πάτση Ανδρέα που βοήθησαν στην άριστη διοργάνωση του Άκτιου Δρόμου με τις γνώσεις τους και την ενεργή συμμετοχή τους.
     Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη NESTLE HELLAS S.A. – ΚΟΡΠΗ που ήταν ο μέγας χορηγός του Άκτιου –Δρόμου και βοήθησε με την χορηγία νερών ΚΟΡΠΗ και μπάρες δημητριακών στην διεξαγωγή του αγώνα. Στάθηκε χορηγός σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου το 2015.
    Οι αγώνες τελείωσαν και άφησαν σε όλους μια γλυκιά ανάμνηση. Από σήμερα ετοιμαζόμαστε για τον 17ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.

    Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Παντελής Αποστολάκης

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:





















1 σχόλιο:

  1. Κάθε χρόνο η οργάνωση είναι και καλλίτερη. Μπράβο στο Δήμαρχο και στο πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας (Αποστολακαίοι και οι 2), μπράβο στους αθλητές και στους εθελοντές. Από τέτοια έχει ανάγκη ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο