Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Χριστίνα Σερεπίσιου στον Prisma 91,6: O ΧΥΤΑ Παλαίρου δεν μπορεί να φιλοξενήσει τα σκουπίδια της Λευκάδας

         Με αφορμή την πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Ανοικτός Δήμος» της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να πραγματοποιήσει Λαϊκή συνέλευση με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για τις εξελίξεις στον ΧΥΤΑ Παλαίρου και τον σχεδιασμό να μεταφέρονται τα αστικά απόβλητα της Λευκάδας, η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Σερεπίσιου της μείζονος αντιπολίτευσης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο με τον Παναγιώτη Κουνιάκη εκφράζοντας τους προβληματισμούς της.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ.....
         Η ίδια ξεκαθάρισε ότι ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στις 31 Αυγούστου, να μιλήσει για το θέμα, χωρίς νωρίτερα να έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι πως θα κατευθυνθούν, καθώς εξέφρασε τις θέσεις του όσον αφορά την μεταφορά των αστικών αποβλήτων της Λευκάδας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, μια σύμβαση διάρκειας δώδεκα ετών.......



     Δεν πρόκειται για κάτι προσωρινό, εύκολο και απλό, που σύμφωνα με την κυρία Σερεπίσιου για ένα τόσο σοβαρό θέμα χρειάζεται μελέτη, που δεν είδαν ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31 Αυγούστου, ούτε στο προχθεσινό 08-09 έκτακτο Δημοτικό για να παρθεί η απόφαση για το θέμα.

         Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπως ανέφερε κατάλαβε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ότι χωρίς μελέτες δεν μπορεί να πάρει κανείς μια τόσο σοβαρή απόφαση και για το λόγο αυτό το θέμα πήρε παράταση.
       «Όταν ο κύριος Δρακονταειδής ήρθε στην Πάλαιρο, παρουσίασε τις θέσεις του, ωστόσο αυτό δεν είναι μια επίσημη μελέτη που θα την πάρουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα τη μελετήσουν και θα αποφασίσουν αν αυτό είναι καλό για τον τόπο τους, γιατί η Λευκάδα προφανώς έχει το δικό της πρόβλημα, το κατανοούμε και το σεβόμαστε, ωστόσο ο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας πρέπει να κοιτάξει την δική του πλευρά ώστε να είναι καλυμμένοι οι δημότες», ανέφερε.
       Χωρίς επίσημες μελέτες δεν πρόκειται να πάρουμε μια τόσο σημαντική απόφαση, ξεκαθάρισε.

        Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το παρών έδωσε τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για να πληροφορηθούν σε κάποια σημεία καθώς ως παράταξη με επικεφαλής τον κ. Φερεντίνο αποφάσισαν να μην προχωρήσουν μόνο με την πρόταση της Λευκάδας, καθώς υπάρχει και η πρόταση του Δήμου Αγρινίου και πρέπει να τις βάλουν κάτω και να δουν πια είναι η πιο συμφέρουσα για τον Δήμο.
       Η κυρία Σερεπίσιου ανέφερε ότι η πρόταση του Αγρινίου ακούγεται πιο συμφέρουσα, σύμφωνα με τα στοιχεία που τους έδωσε ο κ. Τσιλιγιάννης ο ειδικός των μελετών, προσπαθώντας να του αποσπάσουν κάποιες προφορικές πληροφορίες αφού δεν υπάρχουν μελέτες εκτιμώντας ότι οικονομικά για τον Δήμο, όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη, είναι καλύτερη η πρόταση Αγρινίου.
      Σύμφωνα με την κυρία Σερεπίσιου όταν θα δημιουργηθεί το εργοστάσιο της ΜΟΠΑΚ στην Λευκάδα τότε τα απορρίμματα της Λευκάδας που είναι 35.000 τόνοι ετησίως και τα 5.000 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, θα πηγαίνουν στο εργοστάσιο, θα επεξεργάζονται και από εκεί το 30% του υπολείμματος θα θάβεται στην Πάλαιρο.

      Η ίδια είπε ότι για την χωρητικότητα των ΧΥΤΑ στην Πάλαιρο υπάρχει ένας σχεδιασμός ο οποίος είναι μέχρι 16.000 τον χρόνο εκ των οποίων 10.000 τόνοι παράγει η Τρίτη Γεωγραφική ενότητα που ανήκει η Πάλαιρος και ο Δήμος Ξηρομέρου, συν 5.000 τόνοι που έχουν προστεθεί από την Αρχαία Ολυμπία συνεπώς είναι αδύνατον να δεχτούν και τα απορρίμματα της Λευκάδας καθώς θα υπερβούν τον αρχικό σχεδιασμό.
        Η Χριστίνα Σερεπίσιου είπε ότι ο Κώστας Δρακονταειδής τους μετέφερε την βιασύνη του καθώς μέχρι 15 Σεπτέμβρη θέλει να παρθεί απόφαση, ωστόσο χτες τους είπαν ότι έχουν περιθώριο και μετά τις εκλογές.
         Αξίζει να αναφέρουμε ότι το θέμα αυτό συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας την Δευτέρα το οποίο και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Prisma 91,6.

http://katounanews.blogspot.gr/

7 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Σερεπισιου και ο Αποστολακης καλυτερα να μην μιλανε.
    Αδυνατει ο κοινος νους να τους παρακολουθησει.Πρεπει να γινουμε διανοιες να τους καταλαβουμε..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτοικοι της Παλαίρου το καταλάβατε;
    Κανείς δεν αρνιέται ότι η Πάλαιρος θα καταντήσει σκουπιδότοπος. Η συζήτηση που κάνουν είναι ποιάνού σκουπίδια θα πάρουν. Της Λευκάδας ή του Αγρινίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερωτήσεις
    1)Γιατί ο Δήμος Αμφιλοχίας δεν φέρνει τα απορρίμματα του στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής ενότητας ΠΕ Αιτ/νιας όπως σχεδιάστηκε;
    2) Γιατί άρχισε να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ χωρίς να λειτουργεί ο βιολογικός του καθαρισμός του;
    3) Τα 270.000 ευρώ κατά το Δήμαρχο κ Αποστολάκη ή τα 132.000 ευρώ κατά το κ Κασόλα , τέως Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ, γιατί δεν τα πληρώσετε τη προηγούμενη Δημοτική Περίοδο;
    Η απευθείας ανάθεση ενός τέτοιου μεγάλου ποσού είναι νόμιμη ή παράνομη;
    4) Ειπώθηκε σε κάποιο ΔΣ ότι έρχονταν ,με προορισμό το ΧΥΤΑ ,σκουπίδια από την Ηλεία την προηγούμενη Δημοτική περίοδο και κάποιοι το σταμάτησαν κοντά στο κέντρο Υγείας της Βόνιτσας. Αληθεύει ναι ή όχι;
    5)Η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που έγινε την 28η Ιανουαρίου 2013 από ποιόν έγινε; Από ποιον ζητήθηκε; Εσείς και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πότε τη μάθατε;
    Τότε, πριν τις εκλογές ή τον Ιούλιο του 2015 ή δεν τη ξέρετε καθόλου ;
    Γιατί δεν αντιδράσατε τότε αν τη ξέρατε;
    Αν δεν τη ξέρετε τότε κάποιοι εν αγνοία σας έπαιζαν παιχνίδια εις βάρος του τόπου μας;
    Μπορείτε να τους μάθετε και να τους μάθουμε και εμείς;
    6)Ο κ Τσιλιγιάννης που είπε ότι θα συνεργαζόταν και με Αγρίνιο και Λευκάδα, σε αυτή τη τροποποίηση αναφέρετε το.
    Τι έχετε να πείτε για τη τροποποίηση που λέει αυτό με κάποιες προ υποθέσεις που δεν υπάρχουν;
    Καλείτε ο κ Φερεντίνος ή κάποιος άλλος της παράταξης να απαντήσει υπεύθυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι στην Λευκαδα δε μπορουν να φτιαξουν ΧΥΤΑ Οι αλλοι που εργαστηκαν να το φτιαξουν ειναι κοροιδα.Ασ βαλει ο κ.Δημαρχος Λευκαδας τους υπαλληλους να δουλεψουν κα οχι οη μερα κους κους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΑ ΑΛΛΑΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΣΟΛΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά από όσα ειπώθηκαν από τονειδικό σύμβουλο, η πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση αλλά και προστασίας περιβάλλοντος και αύξησης του ορίου ζωής του ΧΥΤΑ Παλαίρου, είναι η συνεργασία μας σε τοπικό νομαρχιακό επίπεδο με το Αγρίνιο. Η λύση της Λευκάδας είναι η χειρότερη οικονομικά και περιβαλλοντολογικά. Εάν ο Αποστολάκης αλλά και οι εκ Παλαίρου Σύμβουλοι ψηφίσουν για τη Λευκάδα , τότε εγκληματούν δημιουργώντας ερωτήματα γιατί επέλεξαν τη χειρότερη λύση και τι και ποιανού τα συμφέροντα υπηρετούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο