Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Παραίτηση του Ηλία Γεωργαλή απ΄τη θέση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών»

        Ξεκινήσαμε πριν πολλά χρόνια μια  κοινή προσπάθεια, πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες  πολιτικών αναφορών, ιδεολογιών, εμπειριών αλλά με κοινή αντίληψη πως  Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η εκκλησία του Δήμου, η άμεση συμμετοχή, η συνδιαμόρφωση της ιστορίας του Τόπου,  η συλλογική δράση.  Μια λογική στον αντίποδα της ατομικής περιθωριοποίησης, του παραγοντισμού, της διαπλοκής, της κομματικής αναφοράς.....


        Βάλαμε για πρώτη φορά στον τόπο μας την έννοια της οικολογίας,  της βιώσιμης ανάπτυξης, των ανοικτών διαδικασιών, της προστασίας του δημόσιου χώρου, του τοπικού Πατριωτισμού. Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα που –στο όνομα της «προόδου» και της  «ανάπτυξης» επιχείρησαν κατά καιρούς, με το μανδύα της επιχειρηματικότητας, να λεηλατήσουν τον φυσικό πλούτο και να καθορίσουν τον μακροχρόνιο σχεδιασμό του τόπου. Ετσι δώσαμε ένα διαφορετικό στίγμα της δυναμικής των «μειοψηφιών» που υπερβαίνει την «εκλογική δύναμη» και ανατρέπει ισορροπίες.
     Στα χρόνια αυτά συνέβη να είμαι επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών» κατ΄αρχάς και της μετεξέλιξης της σε «Συμπολιτεία  Ξηρομεριτών».
     Απ΄αυτή τη θέση χρεώνομαι φυσικά όλα τα πιθανά λάθη και ελλείψεις που είχαμε. Τα όποια θετικά προσφέραμε εγγυώμαι πως δεν οφείλονται σε μένα αλλά στην κοινή προσπάθεια όλων μας.
     Επειδή εκτιμώ πως  προσωπικά εξάντλησα την δυνατότητα προσφοράς απ΄αυτή τη θέση, επειδή η ανανέωση των προσώπων είναι βασική αρχή της συλλογικότητας μας και τέλος επειδή η εμπλοκή μου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές  εξ΄αντικειμένου συγκρούεται με τις αρχές της  αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης (έστω και στο επίπεδο του συμβολισμού), ανακοινώνω την απόφαση μου να παραιτηθώ από επικεφαλής της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών».
      Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους συναγωνιστές αυτής της προσπάθειας  για την εμπιστοσύνη κι ανοχή τους, ευχαριστώ τους πολίτες που μας στήριξαν καθώς και τους πολιτικούς αντιπάλους που με έκαναν καλύτερο.
    Ασφαλώς παραμένω πολίτης ενεργός, μέλος της «Συμπολιτείας» και αρωγός της με κάθε τρόπο.

Ηλίας Γεωργαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο