Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Βόνιτσα: Σκηνικό παρακμής από σκουπίδια, ξερά φύλλα και μπάζα





       Εικόνες παρακμής, συνθήκες μίζερες, συνθέτουν το σκηνικό στη Βόνιτσα, όπως μας επισημαίνει σε καταγγελία κάτοικος της περιοχής. Οι εικόνες με τους υπερχειλισμένους κάδους απορριμμάτων, με τα μπάζα, κυρίως στα περίχωρα της πόλης, αποτελούν ασχήμια για τον τόπο, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υποβαθμίζοντας το φυσικό περιβάλλον.
        Ξέχειλοι κάδοι στο δρόμο και στην όμορφη παραλία της Παναγιάς, «βουνά» από ξερά χόρτα και φύλλα με υπαρκτό και μεγάλο τον κίνδυνο ανάφλεξής τους ανά πάσα στιγμή στη περιοχή Χώρα, μπάζα στην είσοδο από Παλιάμπελα, κοινόχρηστα ποδήλατα λεηλατημένα, ούτε τα μνημεία δεν ξέφυγαν από ασυνείδητους που τα γέμισαν συνθήματα και graffiti......



    Το πάρκο Σάλτινη χρησιμοποιείται για την εναπόθεση μπάζων και άχρηστων υλικών και Τσιγγάνοι κατασκηνώνουν χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.
     Ο Ευαίσθητος κάτοικος απευθύνει έκκληση στο Δήμο ζητώντας, κυρίως, να καθαρίζονται επαρκώς οι κάδοι και οι χώροι γύρω από τους κάδους, από σκουπίδια που δεν χωρούν μέσα σε αυτούς, από μπάζα, ξύλα, κλαδιά και άχρηστα ογκώδη αντικείμενα και να σταματήσει η παραπέρα υποβάθμιση του τόπου μας.
























9 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα.. εδω γελαμε....γιατι για γελια είναι ολη η κατάσταση.. .για ποιο δημο μιλατε;ο δημος είναι ανυπαρκτος οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.. .εκανε λιγα εργα στην αρχη οταν πηρε τα ηνια του δημου ...κινήσεις εντυπωσιασμου και για το θέα Αθήναι.. .π.χ. πολιτιστικες εκδηλωσεις του κωλου...που είναι τωρα ο δημος;και μη μου πει καποιος οτι δεν τα βλεπουν οι υπευθυνοι...
    Οσον αφορα το παρκο στη Σαλτινη είναι ολα αυτα που περιγράφεται πιο πανω συν ενα ακόμα.. .ειναι και βοσκοτοπι για να βοσκουν τα γελαδια...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έχουμε να κάνουμε με γουρούνια, που δεν σέβονται το περιβάλλον που ζουν, αυτά τα αποτελέσματα έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλήρης αποτυχία της Δημοτικής Αρχής. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στους δύο πρώην Δήμους Μεδεώνος και Παλαίρου.
    Χρήματα πολλά πήγαν σε χρέη των προηγούμενων δημοτικών περιόδων και στους ημετέρους της πρώην και νυν Δημοτικής Αρχής με απευθείας αναθέσεις.
    Αλήθεια οι εργάτες των πέντε ημερομισθίων το μήνα και οι
    υπόλοιποι των 500 και 700 ευρώ τι ακριβώς κάνουν;
    Πόσες ώρες την ημέρα δουλεύουν την ημέρα και πού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην το πιείτε...λουστείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα γελάδια του αδερφού του πατερα του δημάρχου Βοσκούν και αυτος τίποτα κανει το κινέζο !ασε που εχει γεμίσει η σάλτινη γυφτους !αλλα τιμολόγια καλα κόβουν για καθαριότητα και πουθενά καθαριότητα !τα 5 μήνα που πήρε που ειναι στα γράφεις;όλοι ψηφοφόροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά μέσα στη βονιτσα δε γράφετε τίποτα ειναι πεντακαθαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ.δήμαρχε οι εργάτες καθαριότητος από τα 5μηνα που είναι;Βάλτε να δουλέψουν επιτέλους,μην μας αναγκάσετε να καλέσουμε τον ΟΑΕΔ για έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κύριος τίποτα τι έκανε για όλα αυτά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο σλιάμς νομίζει ότι επειδή φωναζει δυνατα, λυνονται τα θεματα. Οποιος δεν γυρνάει, δεν αντιμετωπιζει τα προβλήματα. αλλα , δεν είναι μονο ευθυνη της δημοτικης αρχης αλλα και των κατοίκων. Θα ήθελα να ήξερα , ο φωτογράφος τι έκανε μπροστά στο πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο