Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Δήμαρχος Λευκάδας: Είμαστε σε συνεννόηση με το δήμο Ακτίου Βόνιτσας για μια λύση πακέτο για τα σκουπίδια

Συνεργασία δήμου Λευκάδας με τον δήμο Ακτίου Βόνιτσας για τα σκουπίδια

      Λεπτομερή ενημέρωση για την φωτιά στην χωματερή Λευκάδας, παρείχε στο χθεσινό  Δημοτικό Συμβούλιο –Δευτέρα 31-08- ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, λέγοντας ότι δημιουργεί ερωτηματικά ότι σε σημείο απολύτως προσβάσιμο στους πολίτες, στην είσοδο, εκδηλώθηκε η φωτιά, ακριβώς όπως και την προηγούμενη φορά και πριν τέσσερις περίπου μήνες.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ...
         Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η πυρκαγιά ήταν πολύ πιο δυνατή και επικίνδυνη από την προηγούμενη, ενώ με βάση μαρτυρίας εργαζομένου και στο χώρο Βιολογικού Καθαρισμού ακούστηκε έκρηξη με την φωτιά να φουντώνει σε δευτερόλεπτα.......



Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο Κώστας Δρακονταειδής έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα καθώς λόγο των επιχωματώσεων ο χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων είναι ανύπαρκτος πλέον.
      Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι σε συνεννόηση με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας για να βρεθεί μια λύση πακέτο, η οποία προβλέπει την μεταφορά των απορριμμάτων τους στην Λευκάδα για να επεξεργάζονται από την μονάδα και το υπόλειμμα να πηγαίνει στον χώρο της Υγειονομικής Ταφής του υπολείμματος της Παλαίρου.
       Ο Κώστας Δρακονταειδής έδωσε μάλιστα το παρών στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για ενημέρωση και των δημοτικών Συμβούλων της Βόνιτσας, ώστε μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη που πρέπει να κατατεθούν τα τοπικά σχέδια δράσης όλων των Δήμων της χώρας να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, όπου στο συγκεκριμένο κομμάτι θα είναι κοινό, εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
      Ωστόσο θα πρέπει να συσταθεί φορέας διαχείρισης απορριμμάτων μεταξύ του Δήμου Λευκάδας, Ακτίου Βόνιτσας, καθώς και Μεγανησίου ο οποίος θα πρέπει να είναι συμβατός και με τον Εθνικό Περιφερειακό Σχεδιασμό, ο οποίος έχει αλλάξει και δίνει μεγάλο βάρος στην διαλογή στην πηγή.
      Επίσης θα ζητηθεί από τον Δήμο Ακτίου Βόνισας ένα μέρος των απορριμμάτων που παράγει η Λευκάδα να αρχίσει να μεταφέρεται εκεί, ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση, με την μεταφορά των απορριμμάτων εκεί να έχει μεγαλύτερο κόστος για τον Δήμο και συνεπώς για τους πολίτες. 

http://www.prismaradio.gr/

4 σχόλια:

  1. δηλσδη τα σκουπιδια της Παλαιρου θα πηγαινουν στη λευκαδα? κ αν γινει μετατροπη του χυτα σε χυτυ ειναι οτι ακριβως θελατε οι ζαβερδιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σίγουρος πως όταν γραφατε έκθεση στο γυμνάσιο είχες καταλάβει το θέμα;

      Διαγραφή
  2. η Λευκάδα δεν δίνει ποτέ τίποτα και σε κανέναν,ούτε ένα φορτηγό άμμο απ'τα εκατομμύρια τόνους της θάλασσας.Ρωτήστε τους Μεγανησιώτες.Τα σύνορα του νομού τους θεωρούν οτι φτάνουν μέχρι τον Αγιο Νικόλαο. Οι Βονιτσάνοι έχουν επωμισθεί τον τεράστιο όγκο επισκεπτών της Λευκάδας, με μεγάλο περιβαντολλογικό κόστος. Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας! Σε τουριστικά θέματα παθαίνουν αλλεργία όταν ακούν Βόνιτσα ή Πρέβεζα,το αεροδρόμιο όμως...δικό τους. Ενα μεγάλο μπράβο στους Μοναστηριώτες που αντιστάθηκαν,με ξύλα και πέτρες στο παρελθόν για να μη τους πάρουν το νερό.Ο αγώνας αυτός σήμερα φαίνεται πόσο σωστός ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ σε όλα ο προηγούμενος, ΝΑΙ σε όλα και ο καινούργιος.
    ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΣΘΜΒΟΥΛΩΝ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΤΙ έκανε τόσα χρόνια η Λευκάδα ; Το πρόβλημα είναι γνωστό πριν από 15 χρόνια. Γιατί επιδιώκει την ευκολη λύση ; Αφού βρήκε εύκολους δημάρχους... Τι να μας πει και η αντιπολίτευση ; Αυτή δεν υπόγραψε το 2013 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο