Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Μηνυτήρια αναφορά του Παναγιώτη Τζαχρήστα κατά παντός υπευθύνου για την ανάπλαση της πλατείας Φυτειών

Ακόμα και σήμερα αν υπάρχει η βούληση μπορεί το έργο να εκτελεστεί όπως σχεδιάστηκε, και να ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα.

    O πρώην Δήμαρχος Φυτειών και νυν δημοτικός σύμβουλος με την Συμπολιτεία Ξηρομεριτών  Παναγιώτης Τζαχρήστας, σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προς τον εισαγγελέα πλημ/κων Μεσολογγίου, εκθέτη μία σειρά από αξιόποινες πράξης που υπέπεσαν στην αντίληψή του.
     Χαρακτηριστικά αναφέρει ήδη από την έναρξη των σχετικών εργασιών, διαπιστώθηκαν σοβαρότατες αποκλίσεις από τα αρχιτεκτονικά σχέδια που συνοδεύουν την εγκεκριμένη μελέτη
      Εξειδικεύοντας ότι η πρώτη ενέργεια του εργολάβου ήταν το γκρέμισμα της πέτρινης τοιχοποιίας που οριοθετούσε την ανατολική πλευρά της πλατείας η οποία διατηρείτο για πάνω από έναν αιώνα. Ο κ. Παναγιώτης Τζαχρήστας και παλαιότερα είχε στείλει επιστολή στο xiromeronews (δείτε εδώ) και είχε δημοσιευθεί αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο θέμα στην υλοποίηση της εγκεκριμένης μελέτης.
       Αίσθηση προκαλεί ότι χαρακτηρίζει ψευδής.....




     .....την απάντηση που έλαβε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα από τον μηχανικό Δημήτρη Μόσχο για την από μόνη της κατάρρευση της μάνδρας από ξηρολιθοδομή στο ανατολικό όριο της πλατείας, γεγονός που οδήγησε στην καθαίρεση. Ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι ο επιβλέπων μηχανικός άφηνε ελεύθερο τον εργολάβο να εκτελεί εργασίες.
    Στην μηνυτήρια αναφορά εκθέτει μια σειρά από μη προβλεπόμενες αυθαίρετες εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί και δεν αναφέρονται στην εγκεκριμένη μελέτη.


      Η επιστολή που μας έστειλε ο πρώην Δήμαρχος Φυτειών και νυν δημοτικός σύμβουλος με την Συμπολιτεία Ξηρομεριτών  Παναγιώτης Τζαχρήστας, αναφέρει: 

Ανάπλαση πλατείας Φυτειών

"Θα ήταν απλά τα πράγματα και το έργο τελειωμένο εάν δεν  βρίσκονταν επίδοξοι πατριοί να διεκδικούν την πατρότητά του.
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 8 μήνες λέει η από 17/10/2013 σύμβαση. Τα χρήματα εξασφαλισμένα.

Σε ότι με αφορά, παρακολουθώ τις εξελίξεις και παρεμβαίνω με τη θεσμική μου ιδιότητα εγκαίρως και κατ επανάληψη αλλά δυστυχώς συναντώ ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και επικίνδυνη αλαζονεία.


 


Δεν ξέρω τι γνωρίζει ο κόσμος η τι θέλει να γνωρίζει. Εκείνο που ξέρω και με λυπεί αφάνταστα είναι πως στο μακρύ χρονικό διάστημα των δυο ετών συναντώ την κουφή αλλά λαλίστατη εξουσία  να αγνοεί αυτό που 2500 χρόνια είχε πει ο αρχαίος τραγικός (Αγάθων,450-400 π.Χ.) Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.


 


Με λύπη μεγάλη αναγκάστηκα να υπενθυμίσω στον άρχοντα ότι κατά νόμους άρχει προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη για να τελειώσει επιτέλους η ασέλγεια των κάθε λογής πατριών πάνω στο σπάργανο.


 


Σας κοινοποιώ την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσα στον εισαγγελέα κι ας βρει η δικαιοσύνη αν υπάρχουν υπεύθυνοι και ποιοι είναι.




Όλα τα έγγραφα που αναφέρονται ως επισυναπτόμενα είναι στη διάθεση των αναγνωστών κι όποιος θέλει μπορεί να μου τα ζητήσει. 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ"


 Δείτε την μηνυτήρια αναφορά:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο