Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ: Η Βόνιτσα συμμετείχε στη συνάντηση του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων, που έγινε στο Viggiano Ιταλίας



        Ενθουσιασμένοι επέστρεψαν τη Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 νεολαίοι και συνοδοί από την Συνάντηση Νέων Αδελφοποιημένων Πόλεων, που φέτος έγινε στο Viggiano. 
      Από τη περιοχή μας 13 νέοι και 3 συνοδοί απόλαυσαν για μια βδομάδα τη θερμή φιλοξενία των Ιταλών, γνώρισαν συνομηλίκους τους, περιηγήθηκαν την περιοχή Basilicata, διασκέδασαν και γέμισαν εμπειρίες.
      Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις στην Ενεργειακή Κοιλάδα (πετρελαϊκό κέντρο, αιολικό πάρκο), το Ιερό Όρος του Viggiano, τη Madera (Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2019), εκθέσεις και μουσεία......




   Το γεύμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2015 ετοιμάστηκε από τους συνοδούς των αντιπροσωπειών, με σαφείς αναφορές στις εθνικές κουζίνες.
     Ο ενθουσιασμός και ο πλούτος των εμπειριών των νεολαίων που συμμετείχαν σημειοδοτεί για άλλη μια φορά τη σημασία της γνωριμίας, της κατανόησης και της μεταφοράς καλών  πρακτικών ανάμεσα στις αδελφοποιημένες πόλεις μας στη πορεία προς ένα καλλίτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον.






1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό το άρθρο σας!Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση,η πόλη στην οποία κάνετε αναφορά λέγεται Matera (Ματέρα) και όχι Madera, είναι κατοικημένη μεσαιωνική πόλη μέρος της οποίας αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά σύμφωνα με την Unesco και στην οποία έχουν γυριστεί μεγάλες παραγωγές του Hollywood όπως "τα πάθη του Χριστού" του Mel Gibson και ο "Ben Hur" η οποία θα προβληθεί το 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο