Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Oργανωμένη χασισοφυτεία με 553 δενδρύλλια στο Λεντίνι- σύλληψη 27χρονου


Συνελήφθη 27χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών στο Λεντίνι (κοντά στη Σαργιάδα της ενότητας Παρακαμπυλίων) του δήμου Αγρινίου. Εκριζώθηκαν και κατασχεθήκαν 553 δενδρύλλια κάνναβης. Αναλυτικά αναφέρει η Αστυνομία:

     Συνελήφθη, χθες (21-8-2015) το απόγευμα, στο Λεντίνι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ακαρνανίας, ένας 27χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
     Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής – διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε δασική και παραλίμνια περιοχή στο Λεντίνι, συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας........



    Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν σχετικά με την καλλιέργεια της φυτείας, κατάφεραν με τη συνδρομή των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων και της Ο.Π.Κ.Ε. να εντοπίσουν την ακριβή θέση της φυτείας, εντός της οποίας κατέσχεσαν και εκρίζωσαν  553  δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε ο 27χρονος.
Τα δενδρύλλια ήταν σε πλήρη ανάπτυξη ενώ το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα 4,5 μέτρα.

   Ο 27χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς στον περιμετρικό χώρο της φυτείας, τη στιγμή που μετέβαινε σε αυτή προκειμένου να την περιποιηθεί. Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν:
•  3.635  γραμμάρια λιπάσματος,
• Δύο δοχεία που περιείχαν τέσσερα λίτρα βενζίνης,
• Δύο μπαταρίες,
• Ένα κίνητο τηλέφωνο.
     Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο της φυτείας σε δύσβατη δασική περιοχή, κοντά σε λίμνη, με αποτέλεσμα να μην είναι περιμετρικά ορατή ενώ η πρόσβαση σε αυτή ήταν ιδιαίτερα δυσχερής.
      Για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσε τεχνητό λίπασμα και πότιζε τα δενδρύλλια με αυτόματο σύστημα ποτίσματος που είχε συνδέσει σε μηχανή ποτίσματος που τροφοδοτούνταν με νερό από τη λίμνη.
    Επιπλέον, είχε εγκαταστήσει στο χώρο της φυτείας πρόχειρο κατάλυμα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και μια πλαστική βάρκα, που του επέτρεπαν ολιγοήμερη παραμονή στο χώρο της φυτείας αλλά και τη διαφυγή του μέσω της λίμνης.
    Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

http://www.agrinionews.gr/

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο