Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Βούλιαξαν τα Βλυζιανά από το πανηγύρι με τον Βελισσάρη, έχοντας χιλιάδες κόσμο!





ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 

Τι capital controls, τι grexit, τι μνημόνια, τι Μέρκελ και Σόιμπλε, τι οικονομική κρίση... Αυτά δεν υπάρχουν στο χωριό Βλυζιανά Ξηρομέρου..... 

     Κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Βλυζιανά Ξηρομέρου, από κόσμο, στο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο βράδυ, 1 Αυγούστου 2015, από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογος Βλυζιανών «Γεώργιος Καραισκάκης».       Η εμφάνιση του Γιώργο Βελισσάρη κα της Γιώτας Γρίβα ξεσήκωσαν τα κόσμο και ξεσάλωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Χρήστος Μπόνης ήταν εκεί και σχολιάζει: 
      Τι capital controls, τι grexit, τι μνημόνια, τι Μέρκελ και Σόιμπλε, τι οικονομική κρίση... Αυτά δεν υπάρχουν στο χωριό Βλυζιανά Ξηρομέρου. 
      Λέξεις άγνωστες στους εκατοντάδες κατοίκους του ομώνυμου χωριού αλλά και των παραπλήσιων όταν τους ρωτούσες στην χθεσινοβραδινή πανήγυρη... κάτω από τους ήχους της ορχήστρας με τους καλλιτέχνες επί σκηνής να τραγουδούν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, η παγωμένη μπύρα αλλά και το ουίσκι να δροσίζουν τους θαμώνες που βρίσκονταν σε έκσταση, η βραδιά κύλησε «ανομολόγητα» και γρήγορα...........



     Η ψημένη προβατίνα σε συνδυασμό με τα αναψυκτικά έφεραν τους καταναλωτές σε κέφι και δεν άργησε το γλέντι να αρχίσει. ΟΙ σερβιτόροι του πολιτιστικού συλλόγου Βλυζιανών δεν προλάβαιναν να τροφοδοτούν τα τραπέζια με μπύρα για να σβήσουν την δίψα των υποψήφιων χορευτών που προσπαθούσαν μάταια να αδειάσει λίγος χώρος στην μικρή πίστα για να έρθει η σειρά τους.
      Το κέφι έφτασε στο αποκορύφωμα όταν ο γνωστός απο διάφορες τέτοιου είδους εκδηλώσεις Γιώργος Βελισσάρης ανέβηκε στην σκηνή.  Ούτε ο Μάικλ ΤΖΑΚΣΟΝ να ήταν δεν είχε βγάλει τόσες σελφι φωτο .. 
        H σαμπάνια (τα χαρτοκιβώτια εννοώ) πηγαινοέρχονταν το ένα πίσω από το άλλο, εικόνες που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τους αγώνες μαραθωνίου στην Αθήνα όπου οι διοργανωτές προσπαθούν να τροφοδοτήσουν με νερό τους αθλητές για να σβήσουν την δίψα.. 
      Εκμεταλλευόμενος αυτή την δίψα για κέρασμα από τους θαυμαστές του, το «ίνδαλμα» Γιώργος Βελισσάρης προσπαθούσε μέσα από τα σχόλια που έκανε στο κενό που παρεμβάλλονταν στους στίχους κάθε τραγουδιού να τους εμψυχώσει και να τους δείξει την αγάπη του κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια στο χερι παράλληλα δε με το τσιγάρο.. 
      Ομολογώ ότι πρώτη φορά έχω δει τέτοια εικόνα, καλλιτέχνης  να καπνίζει στο πάλκο. Εικόνα που μπορείς να συναντήσεις μόνο στην εποχή των χασικλήδων και του ρεμπέτικου στην απαγορευμένη εποχή της δικτατορίας. 
     Συνεπικουρούμενος από την ομολογουμένως εξαίσια καλλιτέχνη Γιώτα Γρίβα που είχε δώσει πριν αλλά και στην συνέχεια διαφορετική νότα στο πρόγραμμα , έφτασε μέχρι τις 5 το πρωί όποτε διαλύθηκαν αναγκαστικά λόγω μέθης κόπωσης και έλλειψης ρεπερτορίου.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"



























13 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη Γριβα δεν μιλατε και τοσο ΓΙΑΤΙ? καλος και ο Βελισσαρης αλλα λιγο ψωνιο.....δεν το λεω απο κακια αλλα ενταξει ειναι ωραιο παιδι. Αντε και του χρονου παιδια ...θα ηθελα ΓΡΙΒΑ ΚΑΨΑΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ ακουστεμαι κατι ξερω.......ΦΙΛΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. einai krima hmeres kai dh arxh toy dekapentaygoystoy na blepoyme kreata sta trapezia timh pros thn panagia? mallon?
    as eyxhthoyme na einai to prwto kai to teleytaio ayto to ksefantwma toy diaboloy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. koitate to laskarh stin 2 fwto pos ton koitaei o panagioths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το ξηρομερο της παραδοσης το ξηρομερο του ντιρινταχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι ονομαζονται πολιτιστικες εκδηλωσεις δεν μπορω να καταλαβω,που ειναι οι βραβευσεις παιδιων σχολικης χρονιας ,βραβευσεις συμμετεχων σε αθλητικες επιδοσεις,χορευτικοι συλλογοι σε παραδοσιακους χορους, και γενικα που ειναι οι παραδοσεις και τα εθιμα που προβληθηκαν εκει.....Αντιθετος εγιναν αγωνες για το ποιος θα φαει περισοτερο προβατινα και θα χορεψει πιο πολυ στην πιστα,αν αυτο λεγεται πολιτιστικες εκδηλωσεις τοτε τι να πω.Και βλεπω να το υποστηριζουν απο της φωτο και ανθρωποι των γραμματων.Παρακαλω πολυ την δημοσιευση του μηνυματος.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TI EINAI AYTA RE??? ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ??? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ . ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. se opion aresi sopion den aresi toympeki\ayta kanoyme emeis edo sto jhromero \alla re paidia to jeftilisame me ton belisari kace xrono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η Γιώτα Γρίβα είναι ανεπανάληπτη και πρώτη κατά την γνώμη μου στην κορυφή αυτή τη στιγμή των τραγουδιστών της παραδοσιακής μας μουσικής. έχει σπουδάσει Μουσικολογία στο πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης και είναι αυτό που λέμε : ο κατάλληλο; άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. έχει Πανελλήνια αναγνωρισιμότητα στα καλέσματα των εκδηλώσεων κάθε Συλλόγου ( από Κομοτηνή ως Σπάρτη ) και δυστυχώς απ΄ ό,τι βλέπω προβάλλονται καλλιτέχνες του έντεχνου δημοτικισμού και του ντριρι ντάχτα που τα ακούσματα του δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την παράδοση και δη αυτήν του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η Γιώτα Γρίβα είναι ανεπανάληπτη και πρώτη κατά την γνώμη μου στην κορυφή αυτή τη στιγμή των τραγουδιστών της παραδοσιακής μας μουσικής. έχει σπουδάσει Μουσικολογία στο πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης και είναι αυτό που λέμε : ο κατάλληλο; άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. έχει Πανελλήνια αναγνωρισιμότητα στα καλέσματα των εκδηλώσεων κάθε Συλλόγου ( από Κομοτηνή ως Σπάρτη ) και δυστυχώς απ΄ ό,τι βλέπω προβάλλονται καλλιτέχνες του έντεχνου δημοτικισμού και του ντριρι ντάχτα που τα ακούσματα του δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την παράδοση και δη αυτήν του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οποιος γνωριζει απο προβατινα φαινεται...ακουει στο ονομα Λασκαρης Σπυρος αλλα και ο Παρις δεν παει πισω...Καραμελας λογω διαιτας δεν εφαγε πολυ...και του χρονου παιδια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο μετρ εκλεψε την παρασταση!Φοντα εισαι πολυ μεγαλος...ολα δουλευανε ρολοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειδαμε πως τον κοιταει παρασολισε το παιδι μην του φαει κανα χερι ο Λασκαρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο