Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Νίκος Ζορμπάς: Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας ήρθε για να… μείνει!

"Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης ο πλαστουργός της νιας ζωής.
Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής".
Κώστας Βάρναλης





Του Νίκου Ζορμπά


    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους και όλες. Η αφορμή και η σκέψη για αυτή την ανάρτηση στο μεγαλύτερο site του Ξηρόμερου δεν είναι άλλη από το να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους επειδή ο γκεμπελισμός είναι κακό πράγμα και μερικοί τον έχουν κάνει τέχνη και χρειάζονται κάποιες απαντήσεις. 
      Παραθέτω κάποια γεγονότα που ίσως βοηθήσει κάποιους να βγάλουν καλύτερα συμπεράσματα. 

Γεγονός πρώτο: Η ίδρυση του περιβαλλοντικού συλλόγου Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου έγινε μετά από μια τραγελαφική από όλες τις απόψεις Γενική Συνέλευση του συνδέσμου "Τα Κόροντα" που με διάφορες μεθοδεύσεις μας απέκλεισαν από τις διαδικασίες με την γελοία δικαιολογία "ότι δεν είχαν τυπώσει ψηφοδέλτια" όταν μάλιστα αυτά κυκλοφορούσαν δεξιά και αριστερά αφειδώς. 
     Εκ του αποκλεισμού αυτού αλλά και η νοοτροπία της κτητικότητας, μας ανάγκασαν να το πάρουμε απόφαση ότι με τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνεται να συνυπάρξουμε σε κανένα επίπεδο έτσι δημιουργήθηκε ο νέος σύλλογος με έδρα το χωριό μας την Χρυσοβίτσα, γιατί εκεί ανήκει και εκεί αναφέρεται με μόνο σκοπό την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, προβάλλοντας παράλληλα την πολιτιστική μας κληρονομιά............



   Αρωγός στην προσπάθεια αυτή η νεολαία του χωριού μας και άξιος συμπαραστάτης που αγκάλιασε το νέο αυτό εγχείρημα βλέποντας να δημιουργείτε κάτι νέο πέρα από σκοπιμότητες και κομματικές αποχρώσεις και αυτό είναι η δέσμευση κάθε μέλους του συλλόγου.

Γεγονός δεύτερο: Κατηγορηθήκαμε για κρυφούς χρηματοδότες γιατί έτσι τους βόλευε, κατηγόρια που έπεσε στο κενό γιατί ο καλύτερος μας χορηγός είναι το ίδιο το χωριό και όχι κάποιος δημόσιος φορέας (δήμος, υπουργείο) λεφτά που καρπώνονται κάποιοι άλλοι και σίγουρα όχι εμείς.

Γεγονός τρίτο: Κατηγορηθήκαμε ότι διχάζουμε το χωριό πράγμα που δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μας. Διχασμός υπάρχει μόνο στα αρρωστημένα μυαλά κάποιων χαρακτήρων που ζουν για να διχάζουν αλλά στις προκλήσεις τους θα απαντάμε με στοιχεία και ντοκουμέντα.

Γεγονός τέταρτο: Σύλλογος τύπου blackman μας χαρακτήρισαν ξεχνώντας όλες τις άλλες δραστηριότητες μας (έκδοση εφημερίδας, φιλαρμονική με περιφορά της εικόνας, χορευτικό του χωριού μας, αθλοπαιδιές, σποροφυτεύσεις, καθαρισμοί, κ.α) βέβαια τα γνώριζαν όλα αυτά αλλά η μέθοδος της λάσπης στον ανεμιστήρα είναι οικεία σε αυτούς και αναρωτιέμαι με τι ηθικό σθένος ζητάνε συνδιοργάνωση εκδηλώσεων μαζί μας βάζοντας μπροστά κάποιους άλλους!!

      Αυτά είναι λίγα από τα πολλά που έπρεπε να πληροφορηθείτε και να γνωρίζετε ότι για κανένα λόγο δεν θα υπαναχωρήσουμε στις αρχές του συλλόγου όσων αφορά τις αξίες μας.
      Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω το πιο υγιές κομμάτι αυτού του πλανήτη: την νεολαία μας και τους υποσχόμαστε οτι ο σύλλογος θα είναι πάντα δίπλα της.

Με ευγνωμοσύνη

Ζορμπάς Νίκος
Ταμίας Δ/Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο