Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

«Διαμάχη» ανάμεσα σε ΕΠΣ Αιτ/νιας και ΕΠΣ Λευκάδας Πρέβεζας για τον Ακαρνανικό Θυρρείου

      Ο Ακαρνανικός Θυρρείου από την ίδρυση του μέχρι σήμερα αγωνίζονταν στην ΕΠΣ Αιτ/νίας. Φέτος όμως αφού δεν εξασφάλισε την σχετική άδεια από την ΕΠΣ Ν. Αιτνίας, άλλαξε το καταστατικό και ως «Νέος Ακαρνανικός Θυρρείου» μετακομίζει στην γειτονική ΕΠΣ Λευκάδας Πρέβεζας. 
        Μετά από αυτές τις εξελίξεις ξέσπασε κόντρα, αφού η Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας έχει υποβάλει ένσταση κατά της Απόφασης ένταξης του Σωματείου «ΝΕΟΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ» στην Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας και για την οριστική απόφαση θα γνωμοδοτήσει η Νομική Υπηρεσία  της Ε.Π.Ο. τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά όπως γνωστοποίησε  η Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας:
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Σας ενημερώνουμε ότι η Κλήρωση της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας αναβάλλεται, λόγω ένστασης της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας κατά της Απόφασης ένταξης του Σωματείου «ΝΕΟΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ» στην Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας (για την οριστική απόφασή θα γνωμοδοτήσει η Νομική Υπηρεσία  της Ε.Π.Ο. τις επόμενες ημέρες).......



     Η κλήρωση της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 31/8/2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στα γραφεία της Ένωσης.
    Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία και ώρα των κληρώσεων που αναβλήθηκαν.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΤΣΑΚΛΑΣ

Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» γράφει:
Οι διαρροές συνεχίζονται...

      Είναι αρκετές οι ομάδες και ειδικά στις παρυφές της Αιτωλοακαρνανίας προς το βόρειο μέρος της, οι οποίες θέλουν να μετακομίσουν σε γειτονικές ΕΠΣ.          Τον δρόμο αυτό ακολούθησε πλέον και ο Ακαρνανικός Θυρείου, ομάδα που πρόσφατα είχε φτάσει μέχρι την Α΄Κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας (φωτο από την σαιζόν 2011-12). 
      Πέρσι ήταν ο ΑΟ Παλαίρου, μια ομάδα που μπορούσε να γίνει «κόσμημα» για το τοπικό ποδόσφαιρο  με τη νοοτροπία της, ένα πολύ όμορφο γήπεδο και πολύ κόσμο να δίνει το «παρών» στους αγώνες της. Αμφότερα τα σωματεία μετακόμισαν στην Ε.Π.Σ. Πρέβεζας – Λευκάδας.

        Μάλιστα ο Ακαρνανικός Θυρείου επειδή δεν εξασφάλισε την σχετική άδεια από την ΕΠΣΝΑ άλλαξε το καταστατικό και ως «Νέος Ακαρνανικός  Θύρειου» εξασφάλισε την… απόδραση από την ποδοσφαιρική Αιτωλοακαρνανία. 
      Πληροφορούμαστε πως κι άλλες ομάδες του Νομού επιδιώκουν να πάνε στην Ε.Π.Σ. Πρέβεζας – Λευκάδας, όπως ο ΑΟ Μοναστηρακίου. Ο λόγος προφανής, οικονομικός στην ουσία του, αλλά και η αίσθηση των ομάδων αυτών ότι τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης καθώς βρίσκονται μακριά από τα κέντρα αποφάσεων. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι εκάστοτε διοικήσεις της ΕΠΣΝΑ να μεριμνούν για τις ιδιαιτερότητες των πιο απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να αναχαιτιστούν αυτές οι τάσεις φυγής.

      Στον ποδοσφαιρικό κόσμο είναι γνωστά τα παράπονα αρκετών ομάδων και σ’ αυτή τη κατεύθυνση  κινείται ανακοίνωση που υπάρχει στη σελίδα του Θυρείου  στο facebook, όπου υπάρχουν σαφείς  αιχμές για την ΕΠΣΝΑ. 
      Αναφέρει: «Σήμερα 26 - 08-15 η ομάδα μας και τυπικά αλλάζει σελίδα, μετά από μακροχρόνια παρουσία στην ΕΠΣ Αιτωλ/νιας μετακομίζει στην ΕΠΣ Λευκάδας - Πρέβεζας.  
     Μετά από προσπάθειες ενός χρόνου ο πρόεδρος της ομάδας Αχιλλέας Ζαφειρούλης κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της ομάδας μας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και όπως δήλωσε στην σελίδα μας "ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει από σήμερα για τον Ακαρνανικό, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες, ζητώ από τον κόσμο να στηρίξει αυτή την νέα προσπάθεια"... 
       Να τονίσουμε ότι η ομάδα μας έχει πολλά παράπονα από την ΕΠΣ Αιτ/νιας καθώς ειδικά τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ εχθρική απέναντι μας, με αποκορύφωμα την χρόνια που αγωνιζόμασταν στην Α΄ κατηγορία όπου μας ρίξανε με τυπικές διαδικασίες. Νέα εποχή λοιπόν για τον "νέο ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΘΥΡΙΟΥ" να ευχηθούμε καλή αρχή και πάντα επιτυχίες!!».

     Ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα άλλων Ενώσεων είναι ακόμη (εκτός της Παλαίρου) η Βόνιτσα, τα Παλιάμπελα, ο Άγιος Νικόλαος, το Μενίδι και η Πλαγιά.

 Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»  


2 σχόλια:

  1. Περυσι ολοι οι φιλαθλοι των γυρω ομαδων της περιοχης μας ειρωνευωσασταν τον ΑΟΠαλαιρου για την επιλογη του αυτη!!Οτι φοβομασταν μηπως πεσουμε στην Γ κατ. οτι δεν ειχαμε ομαδα .κλπ!!Τωρα ολοι ακολουθουν!!!Εγω προσωπικα ειμαι υπερ και για τις δυο ομαδες που αναφερονται να ερθουν στην Πρεβεζα-Λευκαδα ακριβως για τον λογο οτι στους Αγρινιωτες που λαμβανουν και τις αποφασεις τους πεφταμε λιγο μακρια και ολες τις ομαδες τις περιοχης της θελανε στην Γ κατ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστος ο φιλος 1:44 ετσι ειναι ο ακαρνανικος 2011-12 ειχε 42 βαθμους και τον ριξανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο