Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ: "Το Όνειρο Ενός Γελοίου" με τον Δημήτρη Βερύκιο, στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου" - το αριστούργημα του Φ. Ντοστογιέφσκι - θα μεταγγίσει την Αλήθεια του στο κοινό της Βόνιτσας αύριο Τρίτη στις 9.15 μμ στον ιδιαίτερης σημασίας χώρο του προαυλίου του Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου... Το θέατρο συναντά τις πηγές του...

        Την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 21:15 στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Βόνιτσα θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Το Όνειρο ενός γελοίου», ένα πραγματικό διαμάντι του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι δημοσιευμένο το 1877.
     Το κείμενο της παράστασης είναι από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεύει ο ηθοποιός – συμπατριώτης μας Δημήτρης Βερύκιος, σε ένα συγκλονιστικό ντουέτο με την σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου, που παίζει φλάουτο και τραγουδά επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου, σε μουσική Zbignew Preisner -από την Μπλε Ταινία του Kislovski........



 «Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως τη νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρό του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες… Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού. Ένα συγκλονιστικό κείμενο, απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό.»
Είσοδος: Ελεύθερη

3 σχόλια:

  1. ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΜΗΔΕΝ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!,ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΞΑΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ?ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΜΗΔΕΝ.ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ...ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ πχ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα τραγικά λάθη των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2015 στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας είναι τα εξής:

    α)O σχεδιασμός έγινε εκ του προχείρου,και από ανθρώπους που δεν έχουνε ιδέα από πολιτισμό (Παντελής).Μια στενή κλίκα περί του δημάρχου που επειδή τα προηγούμενα χρόνια που βασίλευε το Πασοκιστάν γλεντοκοπούσαν στα σκυλάδικα νομίζουν ότι ο πολιτισμός είναι η ψητή προβατίνα και τα άλογα του κάθε σαλταρισμένου (από αυξημένες ορμόνες αδρεναλίνης) αναβάτη.

    β)Απλώθηκαν σε χρονική διάρκεια πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να αντέξει η μικρή πληθυσμιακά κοινωνία της περιοχής μας.Με δεδομένο ότι ο τουρισμός για την περιοχή μας φτάνει στο αποκορύφωμα 1-15 Αυγούστου είναι κατακριτέο για κείνους που σχεδίασαν να ξεκινούν οι εκδηλώσεις από τον Ιούλιο μήνα!!
    Σημαντικές περιοχές της Ελλάδας με τεράστια τουριστική απήχηση διοργανώνουν φεστιβάλ ισορροπημένα χρονικά ( διάρκειας το πολύ 15 ημερών)και εμείς επιλέξαμε να τα απλώσουμε σε Ιούλιο και Αύγουστο!!

    γ)Πετάχτηκαν χρήματα σε πολιτιστικές "ξεπέτες" ( ορχήστρα ΟΤΕ) για να ανταποδώσει ο δήμαρχος την τζάμπα παραχώρηση αίθουσας του ΟΤΕ σε κάθε προεκλογική περίοδο που μιλάει στους ετεροδημότες ο τωρινός δήμαρχος.

    δ)Απλώθηκε όχι μόνο χρονικά αλλά και τοπικά σε όλο το μήκος και πλάτος της εμβέλειας του δήμου σε κάθε σχεδόν χωριό παραστάσεις πολύ κακής ποιότητας (εως μέτριας) μόνο και μόνο με την λογική να "εκπολιτίσουμε τους βαρβάρους" χωρικούς.

    ε)Παγκοσμίως άγνωστα ονόματα(θίασοι, ορχήστρες κ.λ.π.) ....που αγνοούσαμε μέχρι εχθές ότι παράγουν πολιτισμό κλήθηκαν να καταθέσουν την "καλλιτεχνική πρωτοπορία" τους σε ένα παντελώς απαίδευτο κοινό.

    στ) Πρώτα καλλιεργείς το έδαφος για να εκπαιδεύσεις το κοινό σου(δημότες) στο τι είναι πολιτισμός ,χτίζεις και μια αίθουσα πολλών πολιτιστικών δράσεων και περιμένεις μετά από κάποια χρόνια να δεις το αποτέλεσμα σου στο κοινό που εκπαίδευσες τα προηγούμενα χρόνια.
    Εδώ μια χουφτα κατσαπλιάδες που λυμένονται το δήμο χρόνια , εχουν αποφασίσει ότι πολιτισμός είναι , η προβατίνα , η σουζα του αλόγου , και το πέταμα χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο στο γρασίδι στο βουρκο του γηπέδου(που είναι στην καρδιά του βάλτου)

    Οτι άχρηστο υλικό είχε η Πασοκοκρατία των προηγούμενων 30 ετών το εξέβρασε στην περιοχή μας για να μας ταλαιπωρεί πολιτιστικά.

    Ελεος....!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο